-
اینفوگو؛
سخنگوی طالبان: مرزهای ایران امن می ماند
«ذبیح الله مجاهد» با بیان اینکه با تشکیل حکومت جدید دشمنی ها پایان یافته و روابط حسنه ای میان افغانستان و همسایگان برقرار می گردد، می گوید: ما به چابهار نیاز داریم و در این رابطه چالشی پیش نخواهد آمد.
-
گفتگوی اختصاصی بازار با سخنگوی طالبان افغانستان؛
مرزهای ایران امن می ماند|به چابهار نیاز داریم|حل مسالمت آمیز حق آبه هیرمند|تداوم ترانزیت با همسایگان
«ذبیح الله مجاهد» با بیان اینکه با تشکیل حکومت جدید دشمنی ها پایان یافته و روابط حسنه ای میان افغانستان و همسایگان برقرار می گردد، می گوید: ما به چابهار نیاز داریم و در این رابطه چالشی پیش نخواهد آمد.
-
گفتگوی بازار با کارشناس مسائل افغانستان؛
«امریکا، داعش و اقتصاد ورشکسته»؛ سه چالش پیش روی کابل| نیاز مبرم دولت جدید افغانستان به چابهار
«دکتر اسماعیل باقری» می گوید: با فروپاشی دولت قبلی افغانستان، آسیب ساختارهای اقتصادی و مالی و کاهش کمکهای خارجی، هر دولتی بر روی کار بیاید، چاره ای جز تداوم مبادلات اقتصادی به ویژه با ایران ندارد.
-
یادداشت وارده؛
صادرات به افغانستان مزیت است؛ هنر نیست
مشهد- از زمانی که گمرک اسلام قلعه به دلایل نامعلوم دچار انفجار شد تا امروز صادرات به کشور افغانستان دچار تنشهای متعدد شده، این بخشی از یادداشت احسان صولتی کارشناس اقتصادی برای بازار است.
-
سخنگوی گمرک ایران اعلام کرد
بازگشت روند تجارت ایران و افغانستان به حالت عادی
سخنگوی گمرک گفت: روند تجارت بین ایران و افغانستان که طی یک ماه و نیم گذشته کند شده بود تقریباً به حالت عادی باز گشته است.
-
بازار گزارش می دهد؛
نگاه هند به سیاست دولت رئیسی در افغانستان| نفع دهلی از روابط تجاری قوی تهران_کابل
عدم دسترسی زمینی به افغانستان موجب می شود که بهترین گزینه برای هند، مسیر دریایی طولانی تر به ایران باشد که از آنجا کالاها بتوانند از طریق مسیر جاده ای یا ریلی به غرب افغانستان منتقل شوند.
-
سخنگوی گمرک اعلام کرد
بازگشت مبادلات تجاری ایران و افغانستان به حالت قبل
سخنگوی گمرک از بازگشت مبادلات تجاری ایران و افغانستان به حالت قبل خبر داد.
-
گفتگوی بازار با پژوهشگر مسائل افغانستان؛
سناریوهای مختلف سلطه طالبان| وضعیت ژله ای در افغانستان؛ تجارت تهران_کابل متاثر از شرایط جدید!
«فرزاد رمضانی بونش» با اشاره به جایگاه نخست تجارت پاکستان با طالبان می گوید: با تسلط بیشتر این گروه در بخشهای مختلف افغانستان، باید برای جلوگیری از سقوط ارزش تجارت تهران_کابل برنامه داشت.
-
گفتگوی بازار با تحلیلگر ارشد روس؛
نقش افغانستان جدید در «یک کمربند_ یک جاده» به نفع ایران است| روابط کابل_تهران مشروط به تعهدات طالبان
«اندرو کوریبکو» می گوید: ایران و روسیه هنوز به طور رسمی طالبان را به عنوان حاکمان قانونی افغانستان به رسمیت نشناخته اند؛ هرچند که هر دو متعهد شده اند که با این گروه تعامل عملگرا داشته باشند.
-
گفتگوی بازار با مشاور رئیس جمهور سابق افغانستان؛
مانعی در روابط تجاری ایران و افغانستان ایجاد نمی شود| تهران تضمین لازم را گرفته است
«دکتر عصمت اللهی» می گوید: طالبان مانع تردد کالاهای اقتصادی ایران از طریق گذرگاهها نشده، زیرا ایران از پتانسیلهای لازم برای تامین نیازهای افغانستان با قیمت ارزانتر و کیفیت بالا برخوردار است.
-
گفتگوی بازار با سفیر اسبق ایران در افغانستان؛
برای ایران، ملت افغانستان مهمتر از موضوع تجارت است| افغانها هنوز به کمکهای مالی امریکا چشم دوخته اند
«ابوالفضل ظهره وند» معتقد است که ایران در افغانستان طی سالهای گذشته به عنوان ارائه کننده کمک و مساعدت های مالی، مبتکر صلح و زمینه سازی برای کنفرانس بن و همراهی کردن با جامعه جهانی شناخته شده است.
-
رئیس کنفدراسیون صادرات در پاسخ به بازار تشریح کرد:
شروط توسعه تجارت با کشورهای همسایه| فرصت اکسپو در امارات را نسوزانید!
محمدلاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در پاسخ به این سوال بازار گفت: اراده دولت جدید بر توسعه روابط تجاری است اما مهمترین موضوع برای صادرات حل مشکل تبادل ارزی و برگشت آن است.
-
رئیس اتاق ایران و افغانستان در گفتگو با بازار:
صادرات به افغانستان ۶۰ درصد کاهش یافت| تعطیلی پایانه های میلک و گمشاد
سلیمی، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و افغانستان گفت: به علت ناامنی و افزایش درگیریها، صادرات کالاهای ایرانی به کشور افغانستان در یک ماه گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته است.
-
گفتگوی بازار با دیپلمات سابق ایرانی؛
ترکیه جای ایران را در بازار افغانستان تنگ نمی کند| ضرورت توقف جنگ
«دکتر جعفر قناد باشی» می گوید: با وجود تمام تنشهای منطقه ای و سیاستهای امریکایی، مناسبات اقتصادی ایران و افغانستان در زمانی که میان تمامی گروهها تفاهم و توافق برقرار باشد، افزایش چشمگیری خواهد یافت.
-
گفتگو با رایزن سابق بازرگانی ایران در افغانستان؛
تردد تجاری از مرز افغانستان در جریان است| تجارت تهران_کابل با مسائل سیاسی ارتباطی ندارد
«محمد مهدی جوانمرد قصاب» می گوید: به دلیل آن که بیشتر کالاهایی که از ایران به افغانستان صادر میشوند مصرفی هستند، لذا هر دولتی در این کشور مستقر باشد، موضوع تجارت با مسائل سیاسی ارتباطی ندارد.
-
آخرین وضعیت مبادلات تجاری در ۳ گمرک ایران با افغانستان
هفته گذشته، نیروهای طالبان بر دو گذرگاه رسمی اسلام قلعه و ابونصر فراهی مسلط شدند. خبرها حاکی از این است که هنوز گمرک اسلام قلعه غیرفعال است اما گمرک ابونصر دوباره فعال شده است.
-
گفتگوی بازار با کارشناس مسائل آسیای مرکزی؛
عدم توازن میان واردات و صادرات؛ تهدیدی بزرگ برای افغانستان| پاکستان، هند، ایران سه شریک اصلی تجاری
«دکتر لیلا باباخانی» می گوید: با وجود داشتن بیش از یک تریلیون دلار ذخایر اثبات نشده مواد معدنی در افغانستان، حدود نیمی از جمعیت آن زیر خط فقر زندگی کرده و بیکاران به گروههای تروریستی ملحق شده اند.
-
یادداشت وارده؛
طالبان و چشم انداز روابط تجاری افغانستان با ایران
مشهد- ثبات مناسبات اقتصادی کشورهای یک منطقه، تا حد زیادی منوط به رفع چالشهای امنیتی آنان است؛ این بخشی از یادداشت بابک رحیمیان در خصوص مراودات تجاری با افغانستان برای بازار است.
-
گزارش بازار از بیم و امید های روابط تجاری با افغانستان
دوغارون روی خط حادثه؛ تجارت در نقطه صفر مرزی با افغانستان به صفر رسید
مشهد- افزون بر ۵۰ درصد حجم واردات کشور افغانستان از طریق پایانه مرزی دوغارون در شهرستان تایباد در استان خراسان رضوی صورت میگیرد که حالا با تصرف اسلام قلعه توسط طالبان به صفر رسیده است.
-
گفتگوی بازار با مشاور رئیس جمهور سابق افغانستان؛
اقتصاد افغانستان وابسته به ایران است/ اهداف حضور ترکیه در کابل؛ صعود از فرودگاه
«دکتر عصمت اللهی» می گوید: بازار افغانستان و ایران دارای پیشینه و جذابیتهای خاصی است که تلاشهای امریکا ممکن است تا حدی موجب تضعیف برخی مناسبات دوجانبه شود اما هرگز این روابط قطع نخواهد شد.
-
گفتگوی بازار با استاد دانشگاه کابل؛
ایران تنها همسایه قابل اتکای افغانستان با هر نوع حکومتی است| نفوذ اقتصادی ترکیه، چالش جدی تهران
«دکتر عبداللطیف نظری» میگوید: هر حکومتی که در افغانستان شکل بگیرد، ناگزیر است و تلاش خواهد کرد تا روابط خود را با همسایگان به خصوص ایران که دارای مرز طولانی و مشترکات فراوان است، حفظ کرده و گسترش دهد.
-
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه:
در مراودات اقتصادی ایران و افغانستان خللی نداشتهایم
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: تحولات اخیر در افغانستان تغییری در روابط اقتصادی با ایران ایجاد نکرده و مراودات دو طرف از طریق مرزها در حال انجام است.
-
گفتگوی بازار با اقتصاددان ترک:
منافع تجاری ایران و ترکیه در افغانستان متعارض نیست| استعداد توسعه در همه کشورهای منطقه وجود دارد
«هاکان توپکورولو» ضمن اشاره به تهدید بزرگ حضور قدرتهای نظامی امریکایی در آسیای مرکزی می گوید: رقابت تجاری بین کشورهای منطقه یک مسئله فرعی و پس از بیرون راندن نیروهای امپریالیستی قابل طرح است.
-
گفتگو با کارشناس مسائل شبه قاره؛
هر حکومتی در افغانستان در قدرت باشد ناگزیر به حفظ روابط تجاری با ایران است
پیر محمد ملازهی می گوید: حتی اگر طالبان در افغانستان به قدرت برسد، ایران می تواند تسهیل کننده تجارت با این کشور از طریق بندر چابهار باشد و نیازهای سوختی همسایه خود را تامین نماید.
-
بازار گزارش می دهد؛
نیاز افغانستان به مشارکت ایران در ترسیم آینده| روابط تجاری دو همسایه تحت تاثیر نفوذ ترکیه
ترکیه در طول سالهای گذشته سعی کرده تا با نگاه به افغانستان به عنوان یک فرصت، بهترین بهره اقتصادی را از افزایش نفوذ خود در این کشور کسب کرده و ایده های بلندپروازانه خود را پیگیری نماید.
-
در گفت و گو با بازار مطرح شد؛
گرههای رابطه اقتصادی با افغانستان؛ صدور ویزاهای تجاری با اعتبارسنجی صورت میگیرد
بیرجند-مرزهای خراسان جنوبی فرصت مناسبی برای ایجاد اشتغال و توسعه روابط با افغانستان هستند که متاسفانه از این ظرفیت هنوز نهایت استفاده برده نشده است.
-
گزارش خبری بازار؛
هم مرزی با افغانستان پتانسیلی که از آن غفلت می شود؛ ضرورت بازاریابی در حوزه تجارت با همسایه
بیرجند- بازارچههای نیمه فعال، بی توجهی به توریست درمانی و غفلت از بازار پژوهی در تعاملات با افغانستان موجب شده خراسان جنوبی از هم مرزی با کشور همسایه بهره چندانی نبرد.
-
گفتگو با معاون استاندار سیستان و بلوچستان:
ضرورت توسعه کریدور ترانزیتی شرق؛زیرساختهای مسیر ترانزیتی چابهار_میلک تقویت شود
دکتر «ماندانا زنگنه» می گوید:طرح توسعه کریدور ترانزیتی شرق ایران، از مبدأ ورودی بندر چابهار تا نقاط خروجی مرزهای شمالی، به عنوان مهمترین طرحهای ترانزیتی کشور، باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
-
گفتگوی بازار با تاجر افغانستانی؛
خشکبار افغانستان از دبی وارد ایران می شود!| سهم ایران از بازار داروی افغانستان ۱۰ برابر کم شد
«وحید هاشم زاده» می گوید: یکی از مشکلات موجود در خرید خشکبار یا دیگر محصولات از افغانستان، عدم ورود مستقیم تجار ایرانی و حضور دلالان بی تجربه است که موجب ایجاد بی اعتمادی میان طرفین می شود.
-
گفتگوی بازار با تاجر افغانستانی؛
پیشتازی ایران در بازار غذای افغانستان| دلزدگی تاجران افغان از خریدهای آنلاین
«احمدزی» میگوید: علت پیشتاز بودن ایران در بازار مواد غذایی افغانستان، همسایگی دو کشور، پایین بودن قیمتهای تولید و عرضه، خرید به تومان و فروش به ډلار، انتقال ډلار به شکل حواله و مشترکات فرهنگی است.