-
گفتگوی بازار با مشاور پیشین رئیس جمهور افغانستان؛
تعرفه های فصلی و غیرفصلی ایران، صادرات را متوقف می کند|معامله با تاجران ترک راحت تر از ایرانیهاست
«حاج سیروس علاف» میگوید: تاجران ایرانی در خرید کالاها و سرمایه گذاری در افغانستان ریسک نمی کنند، برنامه را باید تاجر افغان پیش ببرد که در آخر هم با چالش نقد شدن پول و نوسانات ارزی روبرو شود.
-
بازار گزارش میدهد؛
دومین تفاهم نامه مرزی ایران و افغانستان؛ دسترسی کابل به بندر چابهار و ایجاد بازارچه های مرزی
دومین تفاهم نامه مرزی ایران و افغانستان مرتبط با مرز میلک در استان سیستان و زرنج در افغانستان است و از این منطقه مرزی قرار است دسترسی افغانستان به جاده های ایران و سپس بندر چابهار تسهیل شود.
-
بازار گزارش داد؛
ایران- افغانستان؛ خیلی دور، خیلی نزدیک| قوانین گمرکی دست و پا گیر در راه توسعه تجارت
در سال های اخیر ممنوعیت واردات خشکبار و میوه از افغانستان به ایران، وجود تعرفه های بلند مدت گمرکی و عدم شناساندن محصولات افغانستان به تجار ایرانی، میزان تبادلات تجاری دو کشور را کاهش داده است.
-
مشاور رئیس جمهور سابق افغانستان؛
شوخ طبعی «اشرف غنی» درباره «حقابه هیرمند»! | روابط اقتصادی افغانستان با ایران باید گسترش یابد
«دکتر عصمت اللهی» می گوید: تبلیغات زهرآگین از سوی امریکاییها در خصوص حقابه رود هیرمند جنبه سیاسی دارد و خود اشرف غنی می داند که کشورش منبع آب اضافه ای ندارد که وارد مذاکره جدیدی با ایران شود.
-
گفتگوی بازار با یک استاد دانشگاه؛
فعال نشدن بازارچه های مرزی ایران و افغانستان دلایل سیاسی دارد| سیطره ترکیه بر بازار بکر افغانستان
«عبدالمنان دهزاد» میگوید: رابطه افغانستان با امریکا و انگلیس در سالهای گذشته، برای سیاستمداران یک امتیاز و افتخار شمرده میشد، اما یک سفر معمولی به ایران میتوانست این کشور را در لیست سیاه قرار دهد.
-
گفتگوی بازار با استاد دانشگاه کابل؛
امریکا تمایل ندارد روابط تجاری افغانستان و ایران گسترش یابد| کمکهای ایران در حافظه تاریخی مهاجرین
«دکتر عبداللطیف نظری» ضمن اشاره به این که موضوع حقابه هیرمند امری عامدانه از سوی دولت افغانستان نیست، می گوید: اگر جمهوری اسلامی ایران در جهت تامین امنیت و صلح و ثبات پایدار در این کشور گام بر دارد، زمینه دست یابی به این توافق زودتر فراهم می شود.
-
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
تبیین روابط راهبردی میان ایران و افغانستان سبب توسعه اقتصادی میشود
عباس زاده مشکینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تبیین روابط راهبردی میان ایران و افغانستان می تواند فرصت خوبی برای توسعه اقتصادی و همچنین برون رفت از تحریم ها باشد.
-
نماینده پارلمان افغانستان در گفتگو با بازار:
بیشترین کالاهای مصرفی افغانستان از واردات ایرانی است| راه آهن هرات-خواف زمینه گسترش روابط اقتصادی
«سید محمد جمال فکوری بهشتی» می گوید راه آهن هرات-خواف فرصتی خوبی برای گسترش روابط اقتصادی ایران و افغانستان است.
-
گفتگوی بازار با معاون سابق رایزنی فرهنگی ایران در کابل:
بهبود خودجوش تعاملات تجاری، با توسعه سطح اقتصادی مهاجرین افغانستانی در ایران
«دکتر مجتبی نوروزی» معتقد است ایران نهایت همکاری را در خصوص مهاجرین افغانستانی داشته است.
-
گفتگو با کارشناس مسائل افغانستان؛
«آب در برابر نفت و مهاجرین»؛ سیاست همسایه شرقی در قبال ایران
«اسماعیل باقری» معتقد است که اظهارات اخیر اشرف غنی در خصوص مبادله آب با نفت، مخالف تعهدات دوجانبه و اصول اساسی حقوق بین الملل است.
-
در بیانیه دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان مطرح شد؛
قدردانی «اشرف غنی» از موضع ایران درباره سد کمال خان
اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان از موضع وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره بهره برداری از سد کمال خان قدردانی کرد.
-
یادداشت میهمان؛
چرا ایران به لحاظ ترانزیتی برای افغانستان مهم است؟
ظرفیتهای ایجاد شده در بندر چابهار موجب می شود که جمهوری اسلامی ایران مزیتهای ترانزیتی بیشتری برای افغانستان داشته باشد.
-
رییس جمهور افغانستان:
اقتصاد ایران و افغانستان به همدیگر وابسته است
اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان در مراسم افتتاحیه سد کمال خان در مرز ایران و افغانستان گفت: آینده این سد، بستگی به تبدیل شدن استان نیمروز به بندر تجاری دارد که کلید آن بندر چابهار است.
-
گفتگو با رایزن بازرگانی ایران در افغانستان؛
بازارچه مرزی در افغانستان وجود خارجی ندارد
«محمدمهدی جوانمرد قصاب» می گوید: راه اندازی راه آهن خواف_هرات که از طریق آن ایران می تواند به بازارهای آسیایی میانه راه پیدا کند، از نظر اقتصادی غیر مقرون به صرفه کرده است.
-
یادداشت وارده؛
تخلیه «فرصتهای اقتصادی ایران» رقابت یا دشمنی
مشهد- نقشه حملونقل آسیای مرکزی در صورت ثبات اوضاع سیاسی و اقتصادی در افغانستان بهصورت بنیادی تغییر میکند اما دراینبین نباید از نقشآفرینی برخی دولتها برای بر هم زدن این معادله غفلت کرد این بخشی از یادداشت بابک رحیمیان کارشناس ارشد علوم اجتماعی برای بازار است.
-
بازار گزارش میدهد؛
جایگاه ایران در بازار افغانستان؛ فرصت طلایی چابهار
وجود کیلومترها مرز زمینی مشترک در کنار فرهنگ و زبان مشترک باعث شده تا تجار ایرانی به راحتی بتوانند نیازهای صادراتی این بازار بزرگ را تشخیص و برای صادرات محصولات ایرانی اقدام کنند.
-
در چهاردهمین نشست سران اکو صورت گرفت؛
تقدیر رئیس جمهور افغانستان از ایران بابت برقراری تعاملات تجاری
غنی، رئیس جمهور افغانستان ضمن تقدیر از اقدامات ایران در زمان آغاز شیوع پاندمی کرونا گفت: ایران بلافاصله تعاملات تجاری با افغانستان را از سر گرفت و کمکهای پزشکی به کابل فرستاد.
-
۱۸ اسفند ماه برگزار میشود؛
کنفرانس آنلاین فرصتها و راهکارهای تجارت با افغانستان
کنفرانس آنلاین فرصتها و راهکارهای تجارت با افغانستان، دوشنبه ۱۸ اسفند، از ساعت ۱۶ الی ۱۸ برگزار میشود.
-
دبیر کل اتاق بازرگانی همدان خبر داد:
برنامه ریزی برای برگزاری سفر فعالان اقتصادی همدان به کشور افغانستان
همدان - دبیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان همدان از برنامه ریزی برای برگزاری سفر علاقمندان به تجارت در کشور افغانستان خبر داد و گفت: این سفر در راستای آشنایی و توسعه روابط تجاری فعالان اقتصادی افغانستان و همدان تدارک دیده می شود.
-
یادداشت وارده؛
ترکشهای اقتصادی انفجار در گمرک «اسلام قلعه» افغانستان
مشهد- انفجار در گمرک اسلام قلعه در نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان هرچند در وهله نخست یک حادثه به نظر میرسد اما در دل این حادثه ترکشهای بسیاری نهفته است که گوشهای از اقتصاد ایران را نشانه گرفته است، این بخشی از یادداشت بابک رحیمیان کارشناس ارشد علوم اجتماعی برای بازار است.
-
گفتگوی بازار با مشاور رئیس جمهور سابق افغانستان؛
امریکا و عربستان؛ چالشهای فرا روی خط آهن خواف_هرات| ضرورت نجات افغانستان از تنگنای اقتصادی و کاهش هزینههای تجاری با ایران
«دکتر عصمت اللهی» ضمن اشاره به سیاسی بودن چالشهای پیش روی خط آهن خواف_هرات معتقد است که عربستان و پاکستان به حمایت امریکا تلاش نموده اند تا احداث مسیر ترانزیت از شمال افغانستان به جنوب پاکستان را در دستور کار خود قرار دهند و طالبان را مورد حمایت قرار دادند تا شرایط پروژه انتقال گاز آسیای میانه…
-
گفتگوی بازار با کارشناس شبه قاره؛
اتصال ریلی پاکستان_افغانستان_ازبکستان؛ تلاش برای معرفی ظرفیتهای دریایی| ۷۰ درصد تجارت ترانزیت افغانستان از طریق ایران است
«اسماعیل باقری» معتقد است پاکستان در تلاش است تا با بهرهگیری از احداث خط ریلی پاکستان_افغانستان_ازبکستان، به آسیای مرکزی وصل شده و اهمیت این مسیر ریلی را با توجه به داشتن حساسیت نسبت به توسعه مسیر ترانزیتی ایران برای تجار افغانستان، یادآوری کند.
-
معاون والی هرات در دیدار با استاندار خراسان رضوی:
«هرات» خواهان توسعه روابط تجاری و فرهنگی با خراسان رضوی است
مشهد- معاون والی هرات کشور افغانستان در دیدار با استاندار خراسان رضوی خواهان توسعه روابط تجاری و فرهنگی با ایتان خراسان رضوی شد.
-
گفتگوی بازار با دیپلمات سیاست خارجی؛
خام فروشی نفت را برای همیشه باید متوقف کرد| کوتاهی در تجارت خارجی را نباید به تحریم گره زد
«ابوالفضل ظهره وند» ضمن اشاره به این مسئله که ایران با گسترش روابط با کشورهای منطقه می تواند یه یک ارتقا ژئوپلیتیک دست پیدا کرده و از یک بازیگر منطقه ای به یک بازیگر جهانی تبدیل شود، معتقد است اگر ما از این زاویه به کشورهای منطقه نگاه می کردیم، بی جهت به خام فروشی نفت و وارد کننده کالاهای اروپایی…
-
معاون راه آهن افغانستان در گفتگو با بازار عنوان کرد؛
اتصال ریلی ایران به آسیای مرکزی از طریق افغانستان| ترانزیت ۱۵ میلیون تُنی با راه آهن خواف-هرات
«عبدالباری صدیقی» ضمن تشریح منافع سرشار اتصال ریلی ایران و افغانستان از طریق مسیر خواف - هرات، بر لزوم هر چه سریعتر اتصال بندر چابهار و خط آستارا - آستارا به شبکه ریلی ایران تاکید کرده و از حجم ۱۵ میلیون تنی ترانزیت ریلی در این مسیر طی پنج سال آینده خبر داد.
-
مدیرعامل شرکت راه آهن:
در حال حاضر دارای ۶ مرز ریلی با کشورهای همسایه هستیم
رسولی، مدیرعامل شرکت راه آهن کشورمان از راه اندازی قطعه سوم خط آهن میان ایران و افغانستان تا ۶۲ کیلومتر بعد از مرزهای کشورمان خبر داد.
-
رئیس جمهور در مراسم بهره برداری از راه آهن خواف-هرات مطرح کرد
استحکام پیوند ایران و افغانستان با افتتاح راه آهن مشترک
حجت الاسلام روحانی، رئیس جمهور در مراسم بهره برداری از راه آهن خواف-هرات گفت: افتتاح ریل راه آهن، میان ایران و افغانستان پیوند دو کشور را مستحکم تر می کند.
-
بازار از خراسان رضوی گزارش میدهد؛
راهآهن «خواف- هرات» چهارراه اقوام جهان؛ محور شرق روی ریل توسعه قرار میگیرد
مشهد- راهآهن خواف-هرات که افغانستان را به شبکه ریلی ایران متصل میکند، به اتمام رسیده و به گفته معاون ساخت و توسعه راهآهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور، بهصورت ویدئوکنفرانسی و با حضور روسای جمهور دو کشور افتتاح میشود.
-
گفتگو بازار؛
راه آهن خواف-هرات، تحول بزرگ تجارت ایران و افغانستان
احمد سعید سادات رایزن بازرگانی سفارت افغانستان در ایران خط راه آهن خواف-هرات را تحولی بزرگ در روند تجارت میان ایران و افغانستان دانست و گفت: یکی از دلایل رشد انقلاب صنعتی اروپا راه اندازی خطوط راه آهن بود. خط راه آهن بسیار سریعتر از حمل و نقل کالا بوسیله کامیون است و از نظر استراتژیک، میتواند…
-
گفتگو بازار؛
ویژگیهای خاص اقتصادی افغانستان
احمد سعید سادات رایزن بازرگانی سفارت افغانستان در ایران در گفتگو با بازار، بازار اقتصادی افغانستان را بازاری بکر و نو برای تمامی کشورهای صاحب تجارت دانست که با توجه امتیازات خاصی که دولت به فعالان اقتصادی میدهد نظیر نبود بروکراسی پیچیده اداری، زمین برای تولیدکنندگان و ... بهترین موقعیت را…