-
یادداشت میهمان؛
لزوم تزریق فناوری به بدنه صنعت نفت و گاز ایران
مهندس «میثم عباسی»، مدیر نوآوری و فناوری خانه تجارت کشور های هم مرز در یادداشتی نوشت: نقش روز افزون فناوری های هوشمند در بهینه سازی و کنترل دقیق فرآیند های صنعتی کاملا مشهود است و صنایع نفت و گاز نیز به عنوان صنایع استراتژیک جزو پیشتازان تزریق فناوری به بدنه خود هستند.
-
یادداشت میهمان؛
کاهش چشمگیر فروش مسکن در ترکیه
«دکتر سید جلال ابراهیمی»، رئیس خانه اقتصاد و تجارت ایران و ترکیه در یادداشتی اینگونه مطرح کرده که فروش مسکن در ماه گذشته در ترکیه معادل ۷۰ هزارو پانصد و پنجاه و هفت واحد بوده که به دلیل شیوع ویروس کرونا و تأثیر افزایش نرخ بهره های بانکی، در حال طی کردن روند نزولی است.
-
یادداشت میهمان؛
فناوریهای نوین و توسعه صنعت لاستیک ایران
«مهندس میثم عباسی»، مشاور و فعال حوزه صنعت و مدیر فناوری خانه تجارت کشورهای هم مرز در یادداشتی اینگونه مطرح کرده که ورود فناوری های نوین و هوشمند از جمله سیستم های رباتیک و هوش مصنوعی به عرصه صنایع حوزه لاستیک موجب تغییر در فرآیند های ساخت، تولید و ساختار محصولات این حوزه و نحوه توزیع محصولات…
-
یادداشت میهمان؛
ترکیه و لجستیک حمل و نقل در ماوراء قفقاز
«دکتر سید جلال ابراهیمی» رئیس خانه اقتصاد و تجارت کشورهای هم مرز در یادداشتی اینگونه مطرح کرده که سیاست ترانزیتی ترکیه ایجاد راه های جدید و جایگزین بدون حضور ایران است که در این میان مدیران و مسئولین مربوطه در ایران باید با ایجاد تمهیدات و تسهیلات لازم و نگاهی دوباره به صنعت حمل و نقل برون…
-
یادداشت میهمان؛
تحولی به نام فیجیتال؛ تلفیق دنیای دیجیتال و واقعیت در سال ۲۰۲۱!
«میثم عباسی»، فعال حوزه صنعت و فناوری های پیشرفته و مدیر فناوری خانه تجارت ایران و ترکیه در یادداشتی می گوید دسترسی از راه دور به صورت سریع و امن از جمله ویژگی های شبکه های ارتباطی از جمله ۵G و به عنوان بستری برای پشتیبانی صنعت تا تجارت است.
-
یادداشت میهمان؛
توقف هلدینگهای ساختمانی ترک؛ ساختمان سازان در انتظار حمایت سریع دولت و بانک
«سید جلال ابراهیمی» رئیس خانه اقتصاد و تجارت ایران و ترکیه در یادداشتی اینگونه مطرح کرد که در پی درخواست مدیران گروه های بزرگ ساختمانی، انبوه سازان و پیمانکاران بین المللی ترکیه در جهت تقلیل بهره بانکی به زیر یک درصد، دولت باید تصمیمات فوری خود را در این خصوص اتخاذ کند زیرا کمک های دولت در…
-
یادداشت میهمان؛
تحولات را ببینیم تا واقعیت را درک کنیم!
میراث ترامپ برای نظام بین الملل و داخل آمریکا هرچه قدر خسارت بار باشد، برای خاورمیانه یک پارادایم شیفت را پایه ریزی کرده که به شروع روندی جدی تبدیل شده است. این محور یادداشت ابراهیم فراهانی کارشناس مسائل منطقه است که در اختیار رسانه بازار قرار گرفته است.
-
-
رمز موفقیت ژاپنی ها در چیست؟
رضا بژکول، پژوهشگر اجتماعی طی یادداشتی پیرامون موفقیت ژاپنی ها در اقتصاد نوشت: در ژاپن کارفرما گاهی از جزئیات و مشکلات زندگی خصوصی زیر دستان خود مطلع است و تلاش می کند او را کمک نماید. در حالی که در غرب این امر دخالت در زندگی خصوصی افراد تلقی می شود.
-
یادداشت میهمان؛
یکی بر سر شاخ بن میبرید!
سید جلال ابراهیمی، رئیس خانه تجارت ایران و ترکیه در یادداشتی مطرح کرده حتی اگر اقتصاددانان بهترین الگو و طرح های اقتصادی را به همراه امکانات راهبردی به دولت ها ارائه دهند، هیچ تضمینی برای اجرای این سیاست های اقتصادی از سوی دولت ها وجود ندارد.
-
یادداشت میهمان؛
۲۰۲۱؛ سال اصلاحات دموکراتیک و اقتصادی ترکیه
در یک دهه گذشته ترکیه با تحولات داخلی و بین المللی روبرو شده و رفتاری پارادوکسیکال از خود نشان داده است.
-
یادداشت میهمان؛
بسته کمکی دولت ترکیه برای اصناف
سید جلال ابراهیمی، رئیس خانه تجارت ایران و ترکیه در یادداشتی این گونه مطرح کرده که به دنبال شرایط ویژه کرونا در ترکیه و توقف کسب و کار در حوزه های مختلف، دولت برای کلیه مغازه ها کرایه ای را به مبلغ ۷۵۰ لیر را به عهده گرفته است.
-
یادداشت میهمان؛
سیمان صنعتی استراتژیک
سید جلال ابراهیمی، مدیر گروه صنعتی معدنی پارس تعاون در یادداشتی ضمن اشاره به این موضوع که تأمین گاز کارخانجات سیمان به پایداری تولید سیمان کمک خواهد کرد، این گونه مطرح کرده که قیمت بعضی از قطعات کارخانجات سیمان تا سه برابر افزایش یافته و این افزایش قیمت سیمان در صنعت ساختمان تأثیرات خود را…
-
یادداشت میهمان؛
راهکار ترکیه برای جذب گردشگر در شرایط کرونا
علاوه بر وزارت گردشگری ترکیه، وزارت تجارت این کشور نیز تمام تلاش خود را برای جذب توریست به کار گرفته به طوری که در بازدید ها و ملاقات های رسمی با وزرای همسونگر کشورها توافق نامه های حوزه گردشگری را در برنامه خود قرار داده اند.
-
یادداشت میهمان؛
چالشی با عنوان نقش بخش عمومی در اقتصاد
«بهمن خداپناه» در یادداشتی که برای بازار نوشته است بر لزوم تغییر تفکر در مورد نقش بخش عمومی در اقتصادی تاکید نموده است. به زعم وی، جستجوی ارتقای رشد نوآوری محور، نیازمند این است که نقشهای مهمی که هم بخش عمومی و هم بخش خصوصی میتوانند ایفا کنند، شناخته شوند. این مساله نه تنها نیازمند…
-
یادداشت میهمان؛
دلالتهای احیای شورای همکاری خلیج فارس بر مذاکرات ایران و آمریکا
استراتژی فشار حداکثری ترامپ بعد از خارج شدن از برجام در مقابل سد صبر استراتژیک و کاهش تعهدات ایران قرار گرفت به طوری که با رفتن ترامپ از کاخ سفید، بازیگران منطقه ای با هدف یافتن سناریوی جدید، نگران شده اند که فشار حداکثری به پایان رسیده است.
-
یادداشت میهمان؛
قطر بار دیگر به یاری اردوغان شتافت
با توجه به افول سرمایه اجتماعی و سرمایه اقتصادی حزب آک پارتی در داخل ترکیه که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده و همچنان ادامه دارد، قطر دو مرتبه به صورت جدی با تزریق دلار به کمک اردوغان آمده است.
-
یادداشت میهمان؛
«معاونت دیپلماسی اقتصادی» وزارت خارجه؛ انتظاری که برآورده نشد
امروز مهمترین هدف کشور گره گشایی از مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی است که بر اساس آن کلیه دستگاهها، وزارتخانهها و نهادهای مرتبط اقداماتی انجام داده و گامهایی برداشتهاند؛ این بخشی از یادداشت «محمد مهدی ملکی» برای بازار است.
-
یادداشت میهمان؛
آیا ریسک سیاسی، سرمایه گذاری خارجی را متاثر میسازد؟
بهمن خداپناه؛ پژوهشگر حوزه کسب و کار، در یادداشتی که برای بازار نوشته از ریسک های سیاسی و تاثیر آن بر فرار سرمایه گذاران خارجی از کشور تاکید نموده است. به اعتقاد وی، عوامل متعددی در جذب و دفع سرمایه گذاران خارجی به کشورها موثر هستند که در این بین ریسک سیاسی از حساسیت خاصی برخوردار…
-
یادداشت میهمان؛
پیروزی ۶ بر ۲ دموکراتها مقابل جمهوریخواهان
در تاریخ آمریکا، هر دو حزب اصلی آمریکا در زمانی که پیروز انتخابات ریاست جمهوری می شوند، با در نظر گرفتن منافع حزبی برای یک بازه زمانی هشت ساله برنامه ریزی می کنند.
-
یادداشت میهمان؛
غذای حلال؛ فرصتی برای توسعه کسب و کارهای اسلامی
بهمن خداپناه، پژوهشگر حوزه کسب و کار، در یادداشتی که برای بازار تدوین نموده از فرصت های کسب و کار در حوزه غذای حلال صحبت کرده است. بخش غذای حلال، یک صنعت است که الزامات مذهبی را برآورده می نماید. با وجود کشورهای مسلمانی مانند مالزی، هند و پاکستان که مشتاق هستند تا مرکز جهانی حلال باشند، کشورهای…
-
یادداشت میهمان؛
میزان مشارکت بالا؛ بحران آتی آمریکا !
میزان مشارکت در انتخابات آمریکا با توجه به تاریخ این کشور و برداشته شدن محدودیت ها، بسیار متفاوت است به طوری که مشارکت پایین بی تفاوتی و ناامیدی جامعه را نشان می دهد، در حالی که مشارکت بالای حد معمول بیانگر آن است که جامعه وارد پروسه عملیاتی دو قطبی شده است.
-
یادداشت؛
لزوم ارتباط بیشتر با کشورهای منطقه
یکی از مهمترین راهکارهای خروج از وضعیت فعلی کشور، گسترش هر چه بیشتر ارتباطات و تعاملات تجاری با کشورهای همسایه و پیرامونی است.
-
یادداشت مهمان؛
لزوم توسعه روابط تجاری با عراق/ همسایگان اولویت دیپلماسی اقتصادی ایران
گسترش تعاملات تجاری ایران با کشورهای همسایه و منطقه ای یک اولویت قطعی دیپلماسی اقتصادی به حساب می آید و در این میان عراق به عنوان یکی از همسایگان ایران در جایگاه بالایی قرار دارد و دو طرف مصمم به توسعه تبادلات تجاری سالانه میان خود هستند.
-
یادداشت میهمان؛
اولویتهای دیپلماتیک اقتصاد
با توجه به اهمیت تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید از سوی دستگاه های مختلف، پر واضح است که دستگاه سیاست خارجی می تواند با فعال تر کردن دیپلماسی اقتصادی و گسترش تعاملات تجاری با کشورهای همسایه و منطقه ای، گام مهمی را در این خصوص بردارد.
-
ایالات متحده آمریکا برابری اقتصادی را فراموش کرده است
بنیانگذاران آمریکا معتقد بودند که حکومت جمهوری به برابری اقتصادی وابسته است.
-
مقاله نشنال اینترست از یک علاقه روزافزون
افزایش نقش چین در آسیای میانه؛ آهسته و پیوسته در جاده ابریشم
کندی ناشی از شیوع ویروس کرونا مطمئناً از علاقه چین به منطقه آسیای میانه کم نکرده است.
-
نگاهی به تجربه تایوان در دستیابی به رشد اقتصادی
بررسی های تاریخی نشان می دهد که اقتصاد تایوان حدود ۱۰ درصد در سال طی دوره ۸۰-۱۹۶۵ رشد کرده که در مقابل نرخ رشد دیگر کشورها بسیار سریع به نظر میرسد. راز این رشد چه بوده است؟
-
۳ ایده برای فرار از بحران اقتصادی در آمریکا (بخش پایانی )
تحرک اقتصادی با زمین های ملی و شهرک سازی!
آنچه آمریکا اکنون به آن نیاز دارد برنامه اصلاحات اقتصادی جدید است که مورد حمایت یک اجماع حرفه ای و دو حزب باشد و بتواند برخی از مسائل سیاسی را به نفع نجات کشور از یک مسیر خطرناک حل کند.
-
۶ چالش مهم اقتصاد آمریکا کدامند؟ (بخش اول)
۳ ایده برای فرار از بحران اقتصادی در آمریکا
آنچه آمریکا اکنون به آن نیاز دارد برنامه اصلاحات اقتصادی جدیدی است که مورد حمایت یک اجماع حرفه ای و دو حزب باشد و بتواند برخی از مسائل سیاسی را به نفع نجات کشور از یک مسیر خطرناک حل کند.