-
بازار گزارش می دهد؛
کاهش ۱۷درصدی صادرات زعفران در ده ماهه اول سال| رفع تعهد ارزی چگونه آمارهای صادراتی را جابجا می کند؟
در حالیکه بر اساس آمارها صادرات زعفران در ده ماهه نخست سال نسبت به سال قبل ۱۷درصد کاهش یافته میری رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در خصوص از دست دادن جایگاه اول صادراتی در بازارهای جهانی هشدار میدهد.
-
بازار گزارش می دهد؛
فرصت های اقتصادی نهفته در کشت حبوبات برای کشاورزان خُرده مالک| نخود؛ در صدر گرانیها
درحالیکه در روز جهانی حبوبات بر فرصتهای اقتصادی کشت این محصولات برای کشاورزان خرده مالک تاکید شد، بازار کشور شاهد رشد قیمت انواع حبوبات است و به طور خاص بیشترین افزایش نرخ در مورد نخود رقم خورده است.
-
بازار گزارش می دهد؛
اعطای تسهیلات ارزان قیمت خرید کمباین پنبه از ۱۴۰۲| رشد ۲۸درصدی تولید پنبه کشور
در حالیکه طبق آمار فائو چین و هند دو کشور برتر تولید پنبه هستند، به گفته هزارجریبی مجری طرح پنبه وزارت جهاد تولید این محصول در کشور از ۷۰هزار تن در سال ۱۴۰۰، به ۹۰هزار تن در سالجاری افزایش یافته است.
-
بازار گزارش می دهد؛
اپیدمی اجاره واحدهای پرورش قارچ توسط اتباع افغانستان
در حالیکه طبق آمار فائو ایران چهاردهمین تولیدکننده قارچ در جهان است فعالان بخش میگویند: به دلیل تورم حاکم بر بازار و بالا بودن هزینه تولید واحدهای پرورشی به تدریج به اجاره اتباع افغانستانی در می آیند.
-
بازار گزارش میدهد؛
تخمین تولید بیش از ۷۸۳میلیون تن گندم در ۲۰۲۳| ایران در جایگاه هفدهم تولید
درحالی که برآورد می شود در سال ۲۰۲۳ تولید جهانی گندم به بیش از ۷۸۳میلیون تن برسد، آمار فائو نشان می دهد ایران در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ هفدهمین تولیدکننده بوده است.
-
کاهش قیمت جهانی مواد غذایی در ماه دسامبر
تدوام روند کاهشی قیمت جهانی غلات و گوشت | قیمت جهانی روغن نباتی به پایین ترین سطح خود رسید
در شرایطی که فائو میگوید روند کاهشی قیمت جهانی مواد غذایی در آخرین ماه سال ۲۰۲۲ نیز ادامه داشته، بانک جهانی لیستی از کشورهایی با بالاترین تورم در حوزه مواد غذایی منتشر کرده که ایران در جایگاه ششم است.
-
گزارش فائو نشان داد؛
رتبههای تک رقمی ایران در جهان در تولید ۲۰ محصول کشاورزی
ایران رتبههای تک رقمی را در تولید ۲۰ محصول کشاورزی طی سال ۲۰۲۱ میلادی در رده بندی جهانی به خود اختصاص داده است.
-
افزایش ۲.۵ درصدی تولید جهانی جو| جایگاه نهم ایران در سال زراعی ۲۰۲۱-۲۰۲۲
درحالی که فائو تخمین زده تولید جهانی جو در سال ۲۰۲۲-۲۰۲۳ به بیش از ۱۴۵میلیون و ۵۳۰هزار تن برسد، ایران با تولید ۲میلیون و ۷۰۰هزار تن در جایگاه نهم دنیا قرار دارد.
-
مشاور برنامههای ملی و توسعه مشارکتی سازمان فائو:
حاصلخیزی خاک ابدی نیست و حفظ آن نیاز به برنامهریزی دارد
مشاور برنامههای ملی و توسعه مشارکتی سازمان فائو گفت: حاصلخیزی خاک تا ابد باقی نمیماند و برنامهریزی برای جلوگیری از فرسایش و تخریب آن ضروری است.
-
سازمان فائو مطرح کرد:
قیمت جهانی برنج در نوامبر ۲.۳درصد افزایش یافت| قیمت جهانی گندم و غلات کاهشی است
فائو با اشاره به افزایش ۲.۳درصدی قیمت جهانی برنج و روند کاهشی نرخ گندم و غلات گفت: شاخص قیمت مواد غذایی این سازمان در پایان نوامبر نسبت به مدت مشابه سال قبل تنها ۰.۳ درصد بیشتر است.
-
سازمان فائو هشدار داد
واردات مواد غذایی برای کشورهای کم درآمد گرانتر می شود| افزایش ۴۸درصدی صورت حساب وارداتی نهاده ها
فائو با تخمین افزایش ۴۸درصدی صورت حساب وارداتی نهاده های کشاورزی هشدار داد: پیامدهای منفی کاهش استفاده از نهاده هایی همچون کود توسط کشورهای کم درآمد، بر تامین امنیت غذایی جهان تا پایان۲۰۲۳ ادامه دارد.
-
بازار گزارش می دهد:
صادرات عسل ایران به صفر رسید؛ وزارت صمت دست بجنباند| ایران؛ سومین تولیدکننده عسل طبیعی
اگرچه ایران سومین تولید کننده عسل طبیعی در دنیا است اما به گفته کارشناسان صادرات آن به حدود صفر رسیده، در حالی که در سالهای قبل بخش قابل توجهی از عسل ایران به امارات و دیگر کشورهای عربی ارسال می شد.
-
بازار گزارش می دهد:
زیرساختهای ناقص و مصائب صادرات میوه به بازارهای جهانی| جایگاه هشتم ایران در تولید سیب
در حالی که فائو می گوید ایران رتبه هشتم تولید سیب را داراست، فعالان بخش معتقدند برای صادرات زیرساختها کامل نیست و همین امر هزینه حمل و نقل را افزایش و رغبت برای رقابت در بازارهای جهانی را کاهش میدهد.
-
بازار گزارش می دهد:
افزایش ۲برابری تولید زیتون و آزادسازی مشروط صادرات روغن| مدرن شدن کشاورزی نیاز به عرصه های بزرگ دارد
در شرایطی که به گفته فائو ایران هجدهمین تولید کننده زیتون دنیا است، مجری طرح زیتون کشور با اعلام ۲برابر شدن تولید زیتون می گوید عواملی مانند بهره گیری از دانش فنی و اقلیم در این افزایش دخیل بوده است.
-
بازار گزارش می دهد؛
افزایش ۲۰درصدی تولید خرما در سالجاری| کمتر از ۵درصد خرمای درجه یک ایران راهی بازارهای اروپایی می شود
افزایش محصولات باغی در حالی در سال زراعی جدید رقم خورده که بخش نخیلات هم بی نصیب از این امر نبوده و به گفته نیکفر فعال بخش، پیش بینی می شود نسبت به سال قبل ۲۰درصد افزایش تولید خرما به ثبت رسیده باشد.
-
جایگاه هفتم ایران در تولید پیاز خشک| دلایل کاهش سطح زیر کشت پیاز در سال زراعی جدید
تحلیلگران جهانی می گویند: با توجه به تنشهای موجود در بازار جهانی، کشاورزان به جای کشت پیاز به سمت غلات و سیب زمینی ترغیب شده اند و لذا در سال زراعی جدید با کاهش سطح زیرکشت این محصول روبرو خواهیم بود.
-
بازار گزارش می دهد؛
تجهیزات نوین آبیاری گران تمام می شود| کشت محصولات با ارزش افزوده بالا به جای پیاز و هندوانه
بحران خشکسالی پیش روی جهان است و کارشناسان می گویند: برای بهینه سازی مصرف آب باید از راهکارهایی مثل کشت محصولات با ارزش افزوده بالا و توسعه روشهای نوین آبیاری به شرط توانمندسازی کشاورز بهره گرفت.
-
بازار گزارش می دهد؛
ایران در جایگاه نهم تولید لیمو و لیمو ترش| جهرم؛ قطب تولید
بر اساس آمار فائو در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۰ در ایران حدود ۴۸۹ هزار تن لیمو و لیمو ترش تولید شده و به این ترتیب نهمین تولیدکننده این محصول در دنیا محسوب می شود، با این وجود جایگاهی در صادرات آن ندارد.
-
تولید جهانی بادمجان به حدود ۵۷ میلیون تن رسید
ایران در جایگاه دوم صادرات بادمجان؛ ۱۰۰هزار تن بار روانه بازارهای جهانی شد
بر اساس داده های فائو ایران به عنوان ششمین تولیدکننده بادمجان، با روانه کردن ۱۰۰هزار تن محصول به بازارهای جهانی در جایگاه دوم صادرات قرار دارد. در حالیکه عراق نیز بزرگترین وارد کننده محسوب می شود.
-
ایران در جایگاه نهم تولید چای در ۲۰۲۲
کاهش ۱۴درصدی تولید چای خشک| ۷۰درصد مطالبات چایکاران پرداخت شده است
در حالیکه در سال ۲۰۲۲ ایران نهمین تولیدکننده برتر چای در جهان بوده است، به گفته فعالان بخش، به دلیل کاهش بارندگی و گرمای شدید تا به امروز ۱۴درصد کاهش تولید چای خشک داشته ایم.
-
فائو اعلام کرد
افزایش ۱۳.۵ درصدی تولید غلات ایران
فائو با پیشبینی افت ۰.۶ درصدی تولید غلات دنیا در سال جاری اعلام کرد: تولید غلات ایران در این سال ۱۳.۵ درصد افزایش مییابد و به ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن خواهد رسید.
-
پیش بینی افزایش ۲۰تا ۳۰ درصدی تولید خرما
نیکفر فعال بخش خرما گفت: با توجه به اینکه امسال سال پربار است در صورتی که آفتی به باغات نزند، ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش تولید خواهیم داشت.
-
گزارش فائو از افزایش ۴میلیون تنی تولید گندم در ایران
سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در نخستین گزارش خود در مورد چشمانداز تولید مواد غذایی در سال ۲۰۲۲، پیشبینی کرد در سال جاری زراعی، تولید غلات در ایران ۳۴ درصد افزایش یابد.
-
هشدار جدی فائو نسبت به کمبود جهانی کود شیمیایی
اقتصاددان ارشد سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) هشدار داد که به دلیل توقف صادرات کود توسط کشورهای اصلی صادرکننده، جامعه جهانی با چالش مهمی روبرو خواهد شد.
-
کاهش ۱۶ میلیون تنی تولید جهانی غلات تا سال آینده
فائو اعلام کرد که انتظار دارد تولید جهانی غلات در فصل ۲۰۲۲-۲۰۲۳ برای اولین بار در چهار سال گذشته ۱۶ میلیون تن از سطح رکورد در سال ۲۰۲۱ کاهش یابد.
-
ادامه بحران اوکراین و افزایش شاخص قیمت جهانی محصولات غذایی
براساس گزارش ماه گذشته فائو، شاخص ماهانه قیمت مواد غذایی، با ۱۲.۶ درصد افزایش در ماه مارس در مقایسه با ماه فوریه، به ۱۵۹.۳ درصد رسید.
-
جنگ اوکراین روغن نباتی را ۲۳درصد گرانتر کرد
فائو: بالاترین میزان تورم مواد غذایی در ۱۲ سال اخیر رقم خورد
قیمت مواد غذایی بیشترین افزایش را در ماه قبل میلادی تجربه کرد که در ۱۲ سال اخیر بی سابقه بوده است.
-
بازار گزارش می دهد؛
ایران؛ یازدهمین تولیدکننده چغندر قند جهان| یک پله صعود کردیم
بر اساس گزارش سازمان فائو در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ ایران بیش از ۶ میلیون و ۲۲۰ هزار تن چغندر قند تولید کرده است و با صعودی یک پله ای نسبت به سال قبلتر در جایگاه یازدهم دنیا قرار گرفته است.
-
فائو گزارش می دهد؛
گندم و نیشکر؛ برترین تولیدات کشاورزی ایران در سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱| صعود ۱۰پله ای ایران در واردات گندم
در حالیکه گندم، نیشکر و شیر برترین محصولات کشاورزی تولیدی ایران در سال زراعی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ بوده، به گفته فائو در ۲۰۱۹ گندم سیزدهمین محصول وارداتی ما بوده و در ۲۰۲۰ با ۱۰ پله صعود به جایگاه سوم رسیده است.
-
بازار گزارش می دهد؛
موز، هندوانه و سیب؛ در صدر میوه های تولیدی جهان| بلوبری؛ کمیاب ترین میوه
درحالی که بازارهای جهانی غالبا خواهان انواع میوه ها هستند، در بین میوه های تولیدی موز با ۱۱۹ میلیون تن بیشترین میزان تولید را به ثبت رسانده است و پس از آن هندوانه و سیب قرار دارد.