۱۹ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۸
افزایش رقابت پذیری صادرکنندگان با توسعه پایانه های صادراتی| پیاز، سیب زمینی و هندوانه؛ در صدر صادرات
بازار گزارش می دهد؛

افزایش رقابت پذیری صادرکنندگان با توسعه پایانه های صادراتی| پیاز، سیب زمینی و هندوانه؛ در صدر صادرات

درحالیکه بعد از سوختهای معدنی و محصولات پلاستیکی بیشترین صادرات کشور محصولات کشاورزی است پورنگ رئیس گروه پایانه های صادراتی وزارت جهاد، توسعه پایانه ها را راهکار افزایش رقابت پذیری صادرکنندگان میداند.

بازار؛ گروه کشاورزی: بخش کشاورزی کشور یکی از متنوع ترین بخش های تولیدی است که با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی کشور شاهد پروش و تولید انواع محصولات کشاورزی به صورت چهار فصل هستیم و در این بین ضمن تامین بازار داخل بخشی از محصولات تولیدی هم راهی بازارهای صادراتی می شود.

پیاز، سیب زمینی، هندوانه، خرما و سیب درختی؛ در صدر محصولات کشاورزی صادراتی به بازارهای جهانی

به طوری که بر اساس جدیدترین آمارهای منتشر شده از سوی سازمان های مربوطه از جمله سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ از اصلی ترین کالاهای صادراتی ایران بعد از سوخت های معدنی، محصولات پلاستیکی و آهن و فولاد، انواع میوه و آجیل و سبزیجات بوده است. به عبارت دیگر در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ در حوزه صادرات انواع میوه، صیفی جات و سبزیجات تولیدی «پیاز، سیب زمینی، هندوانه، خرما، سیب درختی، خیار، بادمجان، پسته و کشمش» بیشترین میزان صادراتی را نسبت به دیگر محصولات کشاورزی از آن خود کرده اند. به این معنا که در مدت نامبرده بیش از ۳۷۰هزار تن پیاز، ۳۵۰هزار تن سیب زمینی ۳۴۹ هزار تن هندوانه، حدود ۲۴۶ هزار تن خرما و بیش از ۱۸۱ هزار تن انواع سیب درختی» راهی بازارهای صادراتی شده است. با این وجود به گفته کارشناسان پتانسیل صادراتی محصولات کشاورزی ما بیش از اعداد و ارقام فعلی است که مستلزم فراهم شدن یکسری زیرساخت ها و تسهیل فرایند صادراتی است تا ضمن تامین امنیت غذایی کشور بتوان ارز آوری بالایی نیز از طریق ارسال محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی رقم زد.

رئیس گروه پایانه های صادراتی دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی: با توجه به پتانسیلی که محصولات کشاورزی ایران دارد دنبال این هستیم که رقابت پذیری صادر کننده ها را در بازارهای بین المللی از روشهای مختلف افزایش بدهیم که مهمترین این روشها از طریق توسعه پایانه های صادراتی در کشور است

در این راستا برخی سازمانها و ارگان های مربوطه از جمله در بخش خصوصی و دولتی در جهت رفع موانع و چالش های صادراتی محصولات کشاورزی اقداماتی اساسی انجام داده اند. از جمله این ارگان ها دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی است که سید محمدرضا پورنگ، رئیس گروه پایانه های صادراتی دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص به خبرنگار بازار می گوید: بعد از تفویض اختیارات محصولات کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی یکی از وظایف عمده ما در معاونت توسعه بازرگانی بحث بازاریابی برای محصولات کشاورزی است و با توجه به پتانسیلی که محصولات کشاورزی ایران دارد دنبال این هستیم که رقابت پذیری صادر کننده ها را در بازارهای بین المللی افزایش بدهیم.

پورنگ با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که در راستای افزایش رقابت پذیری صادر کننده های محصولات کشاورزی در بازارهای جهانی بسیار مهم است در واقع توسعه پایانه های صادراتی است، افزود: همانطور که می دانید پایانه صادراتی محصولات کشاورزی مراکزی هستند که قائدتا محصولات کشاورزی به صورت عمده در آن مراکز می آید، سورت و بسته بندی می شود، داخل سردخانه های قرار می گیرد و بر اساس بازارهای هدفی که وجود دارد برای صادرات برنامه ریزی می شوند؛ به این معنا که مشتریانی که در کشورها وجود دارند پایانه های صادراتی را شناسایی می کنند، به آنجا مراجعه می کنند و محصولات را از نزدیک رویت می کنند و نوع بسته بندی نوع محصول مسائل بهداشتی و دیگر مسائل مربوط به گمرک و قرنطینه را به صورت متمرکز در همانجا بررسی می کنند. در ادامه نیز از آنجا کار صادراتی شکل می گیرد شرکتهای حمل و نقل هم قرار دارند و حمل محصول را انجام می دهند.

صادرات محصولات کشاورزی از طریق پایانه های صادراتی ضایعات و قیمت مبادلات را کاهش می دهد

وی ادامه داد: در واقع با این روش می توانیم کنترل بیشتری روی محصولات داشته باشیم هم از جهت کیفیت، هم از نظر مسائل بهداشتی و هم از جهت عرضه محصولات که می تواند در واقع هزینه های مبادله کالا را برای صادر کننده ها کاهش بدهد و به این طریق در بازارهای هدف صادر کننده های ما رقابت پذیری بیشتری خواهند داشت.

پورنگ افزود: از سوی دیگر از این طریق می توانیم بازارهای بیشتری را جستجو کنیم و آنها را به صادر کننده ها معرفی کنیم و به این ترتیب باعث توسعه صادرات محصولات کشاورزی شویم.

رئیس گروه پایانه های صادراتی دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی همچنین در پاسخ به این سوال که در حال حاضر وضعیت پایانه های صادراتی کشور از نظر کیفی در چه سطحی است و چقدر محصولات کشاورزی که از این طریق صادر می شود در بازارهای صادراتی قابل رقابت است، گفت: در حقیقت به صورت کامل محصولات کشاورزی ارسالی از طریق پایانه های صادراتی در بازارهای خارجی قابل رقابت است از این جهت که هر محصولی که از این پایانه ها صادر می شود قائدتا کنترل بیشتری روی آن از نظر مباحث بهداشتی، بسته بندی، کیفیت محصول و دیگر موارد صورت می گیرد. این در شرایطی است که کشورها هم دنبال این هستند که محصولی را دریافت کنند که تحت نظارت مراکز بهداشتی و محصولات قرنطینه ای باشد و همچنین نوع بسته بندی که عرضه می شود استاندارد و قابل رقابت در آن کشورها باشد.

پورنگ همچنین در پاسخ به این سوال که در سال جاری برای توسعه صادرات چه اقداماتی انجام داده اید و به چه بازارهای جدیدی از طریق بازاریابی های انجام شده دست یافته اید، گفت: با توجه به اینکه دستورالعمل احداث پایانه صادراتی از سوی وزیر جهاد کشاورزی به معاونت بازرگانی ابلاغ شد متقاضیان از استانهای مختلف بر اساس طرح توجیهی که در منطقه دارند و بر اساس پتانسیلی که وجود دارد می توانند یک پایانه صادراتی عام که همه محصولات کشاورزی می تواند آنجا عرضه شود و یا یک پایانه صادراتی خاص راه اندازی کنند و محصولات در آنجا سورت و بسته بندی و در سردخانه های نگهداری شود.

راه اندازی پایانه های صادراتی جدید در استان های مختلف ضمن کمک به بالا رفتن قابلیت رقابت صادرکنندگان در بازارهای صادراتی موجب اشتغالزایی در مناطق مورد نظر نیز می شود

وی ادامه داد: ضمن اینکه در این پایانه های صادراتی مراکزی برای مذاکره مشتری و عرضه کننده وجود دارد و بعد از توافق برای صادرات محصول، شرکت های حمل و نقل نیز عهده دار حمل آن می شوند و دیگر مسائل مثل گمرک و بانک و غیره انجام می شود و محصول راهی بازارهای صادراتی می شود. این در واقع از جمله اقداماتی است که در جهت توسعه بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی صورت گرفته است.

پورنگ ادامه داد: از سوی دیگر صادرات محصولات کشاورزی از طریق این پایانه های صادراتی جامع قطعا باعث جلوگیری از ضایعات محصول می تواند بشود و همچنین قیمت مبادله را کاهش می دهد.

وی خاطر نشان کرد: در کنار تمام این مزایای نامبرده می توان به بحث اشتغالزایی از طریق این پایانه صادراتی نیز اشاره کرد؛ به این معنا که در یک پایانه صادراتی بر اساس بخش ها و ظرفیتهای که در آن منطقه خاص و استان مورد نظر وجود دارد قطعا تعدادی نیروی کار مستعد نیز مشغول به کار می شوند.

کد خبر: ۲۱۰٬۶۱۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • ح IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۵
      0 0
      شماکه خوب میدونیدبجزمحصولات کشاورزی چیزه دیگه نداریدکه صادرکنیدپس لطف کنید تعرفه‌ هاي هفتاددرصدوصددرصدراازروی صادرات محصولات‌ کشاورزي برداریدتاکشاورزابتونن محصولاتشون راصادرکنن ودرکشوراشتغال زایی کنن