-
آیا ایران ناچار به واردات آب از افغانستان می شود؟
سیلابهای غیرقابل کنترل سهم ایران از حقابه هیرمند | جای خالی دیپلماسی آب در وزارت نیرو
بر اساس قرارداد ۱۳۵۱، افغانستان سالانه باید ۸۲۰ میلیون مترمکعب به عنوان حقابه هیرمند به ایران پرداخت کند. افغانها که در سالهای گذشته به بهانه خشکسالی به تعهدات خود عمل نکردهاند، حالا از صادرات آب به ایران به ازای دریافت نفت سخن میگوید. فهمی کارشناس حوزه آب میگوید: اینکه ایران نمی تواند…
-
مدیر عامل آبفای تهران در گفتگو با «بازار»:
اجازه نمی دهند جریمه مشترکین پر مصرف را افزایش دهیم| ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در تهران مشمول آب مجانی
در حالی از ابتدای دی امسال آب بهای مشترکین کم مصرف رایگان شده که همچنان خبری از افزایش جریمه پر مصرف ها نیست و بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران میگوید بعد از یک تنفس شش ماهه از اجرای طرح توزیع آب مجانی لایحه مربوط به افزایش تعرفه آب بهای پر مصرف ها قرار است به مجلس ارائه شود.
-
وزیر نیرو: دیر یا زود از ترسالیها خارجی میشویم
فقط در زمانی که این گزارش را میخوانید ۱۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ لیتر آب هدر میرود!
برخی رشد بارندگی را معنای پایان بحران آب در کشور می دانند. آمارها میگوید که سرانه مصرف آب در ۴۹۲ شهر ایران بیش از ۱۵۰ لیتر در شبانه روز است. این اضافه مصرف در حالی است که به گفته وزیر نیرو، دیر یا زود از تر سالی خارج می شویم. او در حالی توجه به تغییر اقلیم را جدی می داند که خود برای مقابله…
-
نابرابری در تامین آب
سرانه مصرف آب برخی از شمال شهر نشینهای تهران به ۳۵۰ لیتر در شبانه روز هم میرسد در حالیکه اهالی برخی از شهرهای محروم ناچارند کیلومترها راه را برای تامین آبی که نه تنها کیفیت خوبی ندارد، بلکه فاقد حداقل استانداردهای اولیه است را طی کنند. این بخشی از یادداشت هدایت فهمی کارشناس سابق منابع آب…
-
کارشناس سابق مدیریت منابع آب وزارت نیرو در گفتگو با بازار؛
هیچ برنامه ای برای تامین آب فقیرترین استان کشور نداریم/ انتقال آب برای کشاورزی در هیچ جای دنیا مرسوم نیست
فهمی کارشناس سابق منابع آب وزارت نیرو با تاکید بر اینکه انتقال آب تنها برای مصارف شرب و صنعت توجیه دارد، ادامه داد: عمده طرحهای انتقال آب در کشور سیاسی است. اگر در مراجع قدرت، فردی اهل منطقه خاصی باشد، طرح انتقال آب در آنجا به سرعت انجام میشود. حال آنکه در سیستان و بلوچستان که با فقر شدید…
-
پای صاحبان قدرت به چاههای غیر مجاز هم رسید
هر ۲ کیلومتر یک حلقه چاه در ایران وجود دارد/ کوتاهی وزارت نیرو در انسداد چاههای غیر مجاز
فهمی کارشناس سابق منابع آب وزارت نیرو با بیان اینکه در هر دو کیلومتر مربع از خاک ایران یک حلقه چاه در کشور وجود دارد، گفت: شاهد حفر چاههای غیر مجاز در کشور توسط افراد، سازمان و نهادهای صاحب قدرت هستیم. تعداد این چاهها بسیار بالاست اما به دلیل نفوذی که این افراد دارند هیچ کس قدرت مقابله با…
-
بازار گزارش می دهد
درآمدهای فاضلاب تهران پیشخور شد/ هر مترمکعب فاضلاب یعنی آلودگی ۸ تا ۱۸ مترمکعب آب
با وجود اینکه حدود ۱۰ سال از اجرای شبکه فاضلاب در تهران سپری می شود، اما متوسط تصفیه فاضلاب در تهران ۲۵ درصد است. کرمینژاد معاون آبفای تهران از کمبود منابع مالی و پیشخور شدن حق انشعابهای دریافتی از مشترکان خبر میدهد.
-
نیمی از شبکه توزیع آب شهری فرسوده است
لولههای پوسیده سالانه ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب هدر می دهند!
حدود نیمی از حدود ۱۵۸ هزار کیلومتر خطوط توزیع آب شهری فرسوده است و سالانه چیزی حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب در این لولههای پوسیده هدر میرود و حدود ۹۰۰ میلیارد تومان خسارت به وزارت نیرو می زند.
-
گره آب در کلاف کشاورزی و کرختی مسئولان
وسعت خاک و اراضی مناسب برای کشاورزی در ایران حدود ۳.۵ میلیون هکتار است در حالیکه حدود ۸.۸ میلیون هکتار سطح زیر کشت آبی در ایران وجود دارد. این بخشی از یادداشت هدایت فهمی کارشناس سابق منابع آب وزارت نیرو برای بازار است.