به گزارش بازار، حسین اسماعیلیان روز سهشنبه افزود: مهم ترین عامل گذر از روزهای اوج مصرف آب در تابستان امسال به رغم شرایط بحرانی آب مشهد و افزایش متوسط دمای هوا و نیز اقدامات فنی و اجرای طرح های مختلف، همراهی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی در مدیریت مصرف بهینه آب بود که شایسته قدردانی است اما شرایط تامین آب در این کلانشهر همچنان بحرانی است.
وی بیان کرد: مشکل اصلی امروز در حوزه آب مشهد، نبود برنامه یا طرح نیست، بلکه تاخیر و عقب ماندگی در اجرای طرح های پیش بینی شده است و برخی طرحهای آبرسانی مشهد، از برنامه زمانبندی خود عقب هستند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: طرح جایگزینی پساب که از طرح های ضروری تر برای تامین آب مشهد محسوب می شود، میبایست از سال ۱۳۹۸ به تدریج وارد مدار بهرهبرداری می شد اما این موضوع تاکنون محقق نشده است.
وی گفت: همچنین طرح مهم انتقال آب از کوههای شمالی مشهد نیز با تاخیرهای زیادی مواجه شده و برخی طرح ها حتی سال ها پس از موعد پیشبینی شده، هنوز به مرحله بهره برداری نرسیدهاند.
اسماعیلیان افزود: باید پیگیری رفع موانع و جبران تاخیر در اجرای طرحهای میان مدت و بلند مدت تامین آب کلانشهر مشهد مطالبه جدی باشد.
وی تاکید کرد: پاییز و زمستان پیش رو را در صورت عدم بارندگیهای موثر دشوار و سخت خواهد بود و مهم ترین راه عبور از شرایط بحرانی آب، توجه به مدیریت مصرف و تغییر رویکرد در رفتار و مصرف آب متناسب با شرایط اقلیمی است.
حجم ذخیره سدهای تامین کننده آب مشهد شامل دوستی، ارداک، طرق و کارده یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب است که اکنون فقط ۲۰ میلیون متر مکعب از این حجم آب دارد.



نظر شما