۲۱ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۱
اردوغان: درهای توافق مکه به روی کشورهای منطقه باز است

اردوغان: درهای توافق مکه به روی کشورهای منطقه باز است

رئیس‌جمهور ترکیه درباره «توافق مکه برای دفاع مشترک» تأکید کرد که این توافق را نباید صرفا واکنشی مقطعی به تشدید تنش میان آمریکا و ایران دانست.

به گزارش بازار، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در گفت‌وگو با روزنامه «الشرق الأوسط» همچنین با اشاره به تنگه هرمز گفت این آبراه یکی از شریان‌های حیاتی اقتصاد جهان است و ابراز امیدواری کرد تنش‌های کنونی هرچه سریع‌تر پایان یابد و هرمز بار دیگر به‌صورت امن، باثبات و بدون وقفه در خدمت تجارت بین‌المللی قرار گیرد.

رئیس‌جمهور ترکیه درباره «توافق مکه برای دفاع مشترک» نیز تأکید کرد که این توافق را نباید صرفا واکنشی مقطعی به تشدید تنش میان آمریکا و ایران دانست. به گفته او، هدف اصلی توافق، تقویت بازدارندگی، افزایش همبستگی امنیتی میان اعضا و کمک به حفظ ثبات منطقه‌ای است.

اردوغان با بیان اینکه این توافق بر حق دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد استوار است، تصریح کرد: «این توافق علیه هیچ کشوری نیست» و در عین حال برای همه کشورهای برادر که مایل به پیوستن باشند، باز است.

وی همچنین خواستار توقف فوری حملات رژیم صهیونیستی به لبنان شد و درباره سوریه گفت این کشور وارد «مرحله‌ای جدید» شده است. اردوغان تأکید کرد مهم‌ترین هدف ترکیه آن است که این مرحله زمینه‌ساز صلح پایدار، ثبات و بازسازی سوریه شود.

او در پایان نیز هشدار داد ترکیه اجازه نخواهد داد هیچ سازمان یا ساختاری در شمال سوریه یا دیگر مناطق این کشور شکل بگیرد که امنیت ترکیه را تهدید کند.

کد خبر: ۴۲۲٬۵۱۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha