۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۵۲
رپورتاژ سنگین برای یک خبر معمولی| آغاز حفاری اکتشافی در نفت خزر

رپورتاژ سنگین برای یک خبر معمولی| آغاز حفاری اکتشافی در نفت خزر

از روز گذشته تقریبا همه کانال‌های تلگرامی بزرگ به صورت کاملا خودجوش خبر «آغاز دوباره حفاری اکتشافی در بخش کم‌عمق دریای خزر» را منتشر کرده‌اند.

به گزارش بازار، طبق این خبر قرار است دکل حفاری در ساختار رودسر در بلوک ۱۸ خزر با فاصله ۱۵ کیلومتری ساحل و عمق ۷۰ متری آب مستقر شده و پیش‌بینی می‌شود حدود ۶۰۰ میلیون بشکه نفت خام با ۲ تریلیون فوت مکعب گاز ماحصل این حفاری باشد.

جالب اینکه در دولت سیزدهم، ایران بزرگترین کاشف منابع هیدروکربوری دنیا در سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ شده و شرکت ملی نفت ایران از اکسون موبیل و توتال انرژی پیشی گرفت، اما این اتفاق مهم ضریب نگرفت و خبری از رپورتاژ نبود.

ضمن اینکه وجود منابع گازی و نفتی در هر ساختار هیدروکربوری مشابه ساختار رودسر نیازمند حفاری اکتشافی و آزمایشات تکمیلی است و در غیر این صورت نمی‌توان با قطعیت از وجود نفت و گاز سخن گفت.

در نتیجه اعلام میزان ذخایر نفت و گاز قبل از حفاری ساختار رودسر صرفا یک عددسازی است تا دستاوردسازی «از یک اقدام معمولی» برای افکار عمومی باورپذیر شود.

کد خبر: ۳۴۰٬۶۴۶

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha