۲۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۲
نبود نظارت و بازار رهاشده لوازم‌خانگی؛ قیمت‌ها از سقف معیشت بالا زده اند
بازار از همدان گزارش می‌دهد؛

نبود نظارت و بازار رهاشده لوازم‌خانگی؛ قیمت‌ها از سقف معیشت بالا زده اند

همدان- این روزها در حالی رکود بر بازار لوازم‌خانگی حکم‌فرما است که در سایه نبود نظارت شاهد افزایش قیمت‌ها بوده و روزبه‌روز قدرت خرید لوازم‌خانگی از سوی مردم کم و کمتر می‌شود.

بازار؛ گروه استان‌ها: چند ماهی است بازار لوازم‌خانگی دچار رکود شده چراکه افزایش قیمت کالاها و انتظار برای نظارت متولیان و در پی آن کاهش نرخ‌ها سبب شده مردم از خرید خودداری کنند.

بازار لوازم‌خانگی به‌سان سایر بازارها در استان همدان حال‌وروز خوشی ندارد و درگذر از مراکز عرضه وسایل برقی و کالاهای خانگی سکوت و خلوتی فروشگاه‌ها بیش از هر چیز دیگر نمایان است.

خبرنگار بازار هفته گذشته در گزارشی میدانی نظرات شهروندان متقاضی خرید لوازم‌خانگی و اظهارات برخی کسبه را به رشته تحریر درآورد و در این گزارش نیز به سراغ فروشندگان و عمده‌فروشان لوازم‌خانگی رفته تا وضعیت را بهتر بررسی کند.

بازهم بازار خلوت است و به جزء چند مرد جوان که به نظر می‌رسد شاگردان فروشگاه‌های لوازم‌خانگی هستند خبری از مشتری نیست.

یکی از فروشندگان لوازم‌خانگی در گفتگو با خبرنگار بازار بابیان اینکه تقریباً از زمان شیوع بیماری کرونا دیگر بازار فروش لوازم‌خانگی جان نگرفته است، گفت: به دلیل مشکلات عدیده و بالا رفتن قیمت ارز مجبور به تعطیلی فروشگاه لوازم‌خانگی شده و درواقع ورشکست شدم.

احمد صدیق بابیان اینکه امسال این فروشگاه را با دوستم اجاره کردیم ولی در حال حاضر بااینکه از قدیمی‌های بازار لوازم‌خانگی هستم هم مشتری نداریم، گفت: تقریباً از دی‌ماه با افزایش قیمت لوازم‌خانگی مواجه شده‌ایم.

نبود نظارت و بازار رهاشده لوازم‌خانگی در همدان | قیمت‌ها سر به فلک کشیده است

وی بابیان اینکه زمانی که تقاضا برای خرید در بازار افزایش می‌یابد مردم نقدینگی‌های خود را به بازار می‌آورند و این روند باعث تشدید گرانی‌ها می‌شود، گفت: مضاف بر این قیمت لوازم‌خانگی افزایش داشته شرایط فروش هم به دلیل اینکه فروش لوازم‌خانگی به‌صورت قسطی صرفه ندارد، قدری سخت شده است.

یک کلی‌فروش لوازم‌خانگی در بازار همدان نیز در گفتگو با خبرنگار بازار بابیان اینکه از زمانی که گرانی‌ها تشدید شده عرضه لوازم‌خانگی به‌صورت اقساطی انجام می‌گیرد، گفت: یا باید با وام بانکی به مشتریان جنس را بفروشیم یا شرکت‌های تولیدی شرایط اقساطی خود را باز کنند

قبلاً در فروشگاه بنده طی یک ماه ۵٠ دستگاه یخچال بفروش می‌رسید ولی در حال حاضر این رقم فروش در ماه به فروش ۱٠ یا ۲٠ دستگاه یخچال رسیده است

احمد یاورنیا بابیان اینکه فروش لوازم‌خانگی به‌پای سه چهار سال گذشته حدود یک‌دهم شده است، گفت: به عبارتی اگر بخواهیم حساب کنیم و به نسبت آنچه درگذشته اتفاق می‌افتاد صحبت کنیم باید بگوییم قبلاً در فروشگاه بنده طی یک ماه ۵٠ دستگاه یخچال بفروش می‌رسید ولی در حال حاضر این رقم فروش در ماه به فروش ۱٠ یا ۲٠ دستگاه یخچال رسیده است.

وی بابیان اینکه عمده‌ترین مشکل کاهش خرید لوازم‌خانگی، پایین آمدن قدرت خرید مردم است، اضافه کرد: همه دوست دارند هرچند وقت یک‌بار لوازم بهتر و به‌روزتری خریداری کنند ولی متأسفانه قدرت خرید آن چنان کاهش‌یافته که مجبورند با وسایل و لوازم قبلی هر جور شده مدارا کنند.

این کلی‌فروش لوازم‌خانگی با عنوان اینکه وضعیت خرید لوازم‌خانگی در سال‌های پیش خیلی بهتر بود و مشتری حتی به‌صورت نقدی خرید می‌کرد و این‌گونه نبود که مشتری برای تهیه جهیزیه منتظر وام و اخذ تسهیلات بانکی باشد، گفت: مشتریان حتی برای خرید یک دستگاه یخچال، تلویزیون یا لباسشویی منتظر اخذ و دریافت وام بانکی می‌شوند که این رویه نشانه کاهش قدرت خرید مردم است و حتی برخی روی اقساط کوچک خود هم حساب دو دوتا چهارتا می‌کنند.

وی توضیح داد: کاهش قدرت خرید مردم به‌گونه‌ای شده که به‌عنوان‌مثال برای خرید یک دستگاه تلویزیون کلی حساب‌وکتاب می‌کنند که آیا می‌توانند ماهیانه ۴٠٠ تا ۵٠٠هزار تومان بابت خرید تلویزیون پرداخت کنند یا خیر؟

این فروشنده کلی لوازم‌خانگی با عنوان اینکه بیشتر خریدها برای تهیه جهیزیه است ولی در این میان به ندرت مشتریانی هم داریم که برای نو کردن یخچال، تلویزیون، لباسشویی و غیره مراجعه می‌کنند، گفت: در خرید اجناس با برند و مارک ایرانی باید توجه داشت که صاحبان واحد تولیدی کدام برند بیشتر در مورد عرضه و فروش اجناس خود اطلاع‌رسانی می‌کنند.

نبود نظارت و بازار رهاشده لوازم‌خانگی در همدان | قیمت‌ها سر به فلک کشیده است

وی اضافه کرد: در حال حاضر در این فروشگاه اجناس ایرانی عرضه‌شده در حد و سطح قابل قبولی ازنظر کیفیتی قرار دارد به‌طوری‌که ازنظر قطعات و موتور و استیل تجهیزات بکار گرفته وسایل بروز شده است.

درگذشته مشاهده می‌شد که در ۱٠رقم از مدل کالا ۶ دستگاه به انبار خدمات برگشت می‌خورد که این مسئله معضل و چالش بزرگی محسوب می‌شد اما در حال حاضر تولیدات داخلی لوازم‌خانگی نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است

وی بابیان اینکه شاید ازنظر تولید لوازم‌خانگی ایرانی به تکنولوژی برخی کشورهای پیشرفته دنیا نرسیده باشیم ولی همین‌که کالاهای تولیدشده کمتر خرابی داشته باشد بازهم جای شکرش باقی است و به‌نوعی ۸٠درصد کار پیش رفته است، گفت: درگذشته مشاهده می‌شد که در ۱٠رقم از مدل کالا ۶ دستگاه به انبار خدمات برگشت می‌خورد که این مسئله معضل و چالش بزرگی محسوب می‌شد اما در حال حاضر تولیدات داخلی لوازم‌خانگی نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است.

وی در رابطه با این سوال که تا چه حد روی برآوردن انتظارات سلیقه‌ای مشتریان در راستای تولید لوازم‌خانگی ایرانی کارشده است؟ گفت: ایران در این زمینه از کشورهای موفق است.

استقبال مردم برای خرید لوازم‌خانگی به‌شدت کاهش‌یافته است
یکی دیگر از فروشندگان لوازم‌خانگی نیز در گفتگو با خبرنگار بازار بابیان اینکه استقبال مردم برای خرید لوازم‌خانگی به‌شدت کاهش‌یافته است، عنوان کرد: ایران در عرضه لوازم‌خانگی بیشتر مونتاژکار است تا تولیدکننده اصلی و بیشتر قطعات بکار گرفته‌شده در لوازم‌خانگی از کشور چین وارد می‌شود.

امیر یوسفی بابیان اینکه مردم برای خرید مراجعه می‌کنند اما قدرت خرید ندارند، اضافه کرد: طی ماه گذشته قیمت لوازم‌خانگی افزایشی بوده است.

این فروشنده لوازم‌خانگی در ادامه بابیان اینکه مشتریان اکثراً برای تهیه لوازم‌خانگی مراجعه می‌کنند و قیمت می‌گیرند تا بعد از چند روز مبلغ موردنیاز را تهیه و اقدام به خرید کنند اما متأسفانه با افزایش قیمت همان اجناس با همان کیفیت مواجه می‌شوند، اضافه کرد: متأسفانه قدرت خرید لوازم‌خانگی از سمت مردم به صفر نزدیک شده است.

نبود نظارت و بازار رهاشده لوازم‌خانگی در همدان | قیمت‌ها سر به فلک کشیده است

وی با تشریح اینکه وقتی دولت مواد اولیه را گران می‌کند درواقع باعث‌وبانی گرانی‌ها در درجه اول خود دولت است، اضافه کرد: مواد اولیه در دسترس دولت است اما وقتی مواد اولیه را گران کرده خودبه‌خود این امر باعث گرانی اجناس می‌شود.

این فروشنده لوازم‌خانگی با عنوان اینکه یک مشتری داشتیم که کالایی را ۳٠ میلیون تومان قیمت گرفته بود و بعد از گذشت دو هفته که پول خرید جنس را تهیه کرد قیمت کالا ۳۷ میلیون تومان شده بود، اظهار داشت: با این قیمت‌ها مردم دیگر قدرت خرید ندارند و همین عدم موفقیت در خرید اجناس و لوازم‌خانگی باعث افسردگی می‌شود.

این فروشنده لوازم‌خانگی بابیان اینکه، متأسفانه هرسال شرایط و وضعیت اقتصاد بدتر می‌شود و حتی وضعیت جوری شده است که یک ماه پیش بهتر از امروز بود، اضافه کرد: نگرانیم که سال آینده وضعیت چگونه خواهد شد.

بازار لوازم خانگی این روزها حال و روز خوشی ندارد و در حالی رفته رفته به ایام پایانی سال نزدیک می شویم که انتظار مردم نظارت های بیشتر بر این بازار است تا شاید به واسطه این اقدام قیمت ها تا حدودی تعدیل شود و کاهش یابد.

کد خبر: ۲۰۵٬۲۸۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha