به گزارش بازار به نقل از آهن پرایس، طهمورث جوانبخت، معاون فروش فولاد مبارکه اصفهان در رابطه با امضای سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین بیان کرد: با توجه به اینکه هنوز مقامات ایران درباره این سند شفاف سازی نکرده اند، صحبت کردن در مورد تاثیر این تفاهم نامه و یا اقدامات عملی آن ممکن نیست بنابراین با توجه به شنیدههای غیررسمی می توان به آن پرداخت.
معاون فروش فولاد مبارکه اصفهان در ادامه افزود: با توجه به اینکه اساس این سند، سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در واحدهای گوناگون اقتصاد ایران از انرژی گرفته تا زیرساخت ها، بخش عمران، معادن و بنادر غیره، در ازای دریافت نفت ایران است، لذا در صورت اجرایی شدن آن قطعا تاثیر مطلوب خود را در رشد اقتصادی کشور خواهد گذاشت.
طهمورث جوانبخت گفت: در رابطه با تاثیر این تفاهم نامه اگر از نظربازار فولاد قضاوت کنیم، قطعا به دنبال سرمایه گذاری در بخش های مختلف زنجیره فولاد از معادن گرفته تا خطوط تولیدی، این سند همکاری می تواند ظرفیتهای تولید را در زنجیره فولاد کشور افزایش دهد و از طرفی درگاه ورود فناوری های جدید خواهد بود تا در کنار توسعه اندکی بتوان توسعه کیفی و ایجاد تنوع در سبد محصولات قابل تولید کارخانههای کشور را ایجاد کرد.
وی در رابطه با تاثیر دیگر این همکاری ذکر کرد: از نظر دیگر اگر این سرمایه گذاری در سایر حوزههای اقتصادی و صنعتی کشور نیز اتفاق بیفتد، قطعا با بهبود شرایط اقتصادی، افزایش مصرف و تقاضای محصولات فولادی را شاهد خواهیم بود که این می تواند یک امتیاز و فرصت برای تولیدکنندگان فولاد کشور باشد.
وی خاطر نشان کرد با توجه به تاثیرات مطلوب، در این رابطه نگرانی های نیز موجود است که یکی از این نگرانی ها که درباره این سند همکاری به ذهن میرسد، باز شدن درهای واردات کشور به روی محصولات چینی که قطعا در بخش محصولات فولادی می توان آن را تهدیدی برای صنایع فولاد کشور تلقی نمود.
معاون فروش فولاد مبارکه اصفهان در پایان افزود: در نهایت، قضاوت در مورد این تفاهم نامه را باید به زمانی موکول کرد که اولا ابعاد آن کامل و شفاف اعلام گردد و ثانیا، بندهای آن به قراردادهای اجرایی تبدیل گردد.
نظر شما