۲ آبان ۱۴۰۵ - ۱۹:۰۳
ضرورت کاهش فوری تنش‌های منطقه‌ای، محور بیانیه مشترک نشست استانبول

ضرورت کاهش فوری تنش‌های منطقه‌ای، محور بیانیه مشترک نشست استانبول

وزرای خارجه هشت کشور اروپایی و منطقه‌ای در بیانیه استانبول، با اشاره به تنش‌های مرتبط با ایران و تنگه هرمز، بر ضرورت فوری کاهش تنش و حل اختلافات از طریق دیپلماسی تأکید کردند.

به گزارش بازار، وزیران امور خارجه هشت کشور اروپایی و منطقه‌ای در بیانیه‌ای مشترک پس از نشست استانبول، با اشاره به تحولات غرب آسیا از جمله تنش‌های مرتبط با ایران و وضعیت تنگه هرمز، بر ضرورت فوری کاهش تنش‌های منطقه‌ای و حل‌وفصل مناقشات از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی تأکید کردند.

در این بیانیه که نسخه‌ای از آن امروز (شنبه) در نارنمای وزارت امور خارجه انگلیس منتشر شد آمده است که وزیران امور خارجه هشت کشور شرکت‌کننده بر ضرورت فوری رسیدگی به مناقشات منطقه‌ای از طریق گفت‌وگو، دیپلماسی و تنش‌زدایی توافق کرده‌اند.

آن‌ها همچنین با استناد به قطعنامه‌های مرتبط سازمان ملل متحد، بر لزوم دستیابی به راه‌حل‌های پایدار و مبتنی بر مذاکره برای تمامی مناقشات حل‌نشده تأکید کردند.

این بیانیه در پی نشست روز جمعه ۲۳ اکتبر ۲۰۲۶ (اول آبان ۱۴۰۵) وزیران امور خارجه انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا با همتایان خود از ترکیه، مصر، پاکستان و عربستان سعودی در استانبول صادر شد.

بر اساس این بیانیه، وزیران امور خارجه مشارکت کننده در این نشست، درباره مجموعه‌ای از مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله مناقشه آمریکا و رژیم صهیونیستی با ایران، تحولات فلسطین، وضعیت امنیت کشتیرانی و تشدید تنش‌ها در تنگه‌های هرمز و باب‌المندب و دریای سیاه گفت‌وگو کردند.

در این بیانیه همچنین به مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی و ضرورت دستیابی به راه‌حل دو دولتی از طریق مذاکره اشاره شده است. تحولات یمن و حملات نیروهای انصارالله علیه عربستان سعودی و دولت یمن نیز از دیگر موضوعات مورد بحث در این نشست بود.

وزیران امور خارجه هشت کشور در ادامه بر تعهد خود برای مشارکت در تلاش‌های دیپلماتیک با هدف تقویت صلح و ثبات در منطقه و فراتر از آن تأکید کرده و رسیدگی به پیامدهای امنیتی، اقتصادی و تجاری بحران‌های جاری را ضروری دانستند.

بر پایه این بیانیه، طرف‌های شرکت‌کننده توافق کردند که رایزنی‌ها را در همین چارچوب ادامه دهند تا زمینه پیشگیری از مناقشات و پیشبرد صلح و ثبات منطقه‌ای فراهم شود.

کد خبر: ۴۳۵٬۳۵۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha