۲۳ شهریور ۱۴۰۵ - ۲۰:۲۹
چین فرصتی برای بازگشت معادن تعطیل خراسان رضوی به چرخه تولید

چین فرصتی برای بازگشت معادن تعطیل خراسان رضوی به چرخه تولید

مدیرکل صمت خراسان رضوی گفت: با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین چین و جذب سرمایه‌گذاری آن کشور می‌توان زمینه فعال‌سازی معادن غیرفعال استان را فراهم کرد.

به گزارش بازار، علی باخرد روز دوشنبه در گفت و گویی در تشریح دستاوردهای حضور هیات اقتصادی خراسان رضوی در نمایشگاه‌های تخصصی کشور چین اظهار کرد: در این سفر فرصت‌های همکاری در سه حوزه کلیدی «معدن»، «انرژی» و «لجستیک» به عنوان اولویت‌های همکاری مشترک با طرف‌های چینی شناسایی و مذاکرات فشرده‌ای با شرکت‌های خصوصی و مقامات دولتی این کشور انجام شد.

وی افزود: برگزاری جلسات با سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین و شناخت دقیق وی از ظرفیت‌های استان موجب شد تا موضوعات مرتبط با حوزه‌های انرژی های تجدید پذیر از جمله باد، لجستیک (به‌ویژه با توجه به ظرفیت‌های منطقه ویژه اقتصادی سرخس و خواف) و اکتشافات معدنی به‌طور مشخص در دستور کار سفارت قرار گیرد تا پل ارتباطی پایداری میان خراسان رضوی و استان‌های پکن، گوانجو و شیامین در چین برقرار شود.

امکان احیای ۳۰۰ معدن غیرفعال با فناوری چینی

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به چالش‌های بخش معدن استان بیان کرد: باوجود اینکه خراسان رضوی دارای بیشترین تعداد معادن در سطح کشور است، متاسفانه ۵۰۰ تا ۵۵۰ معدن استان غیرفعال است و بخش عمده‌ این مشکل ناشی از کمبود سرمایه در گردش و فقدان تجهیزات به‌روز در اکتشاف و استخراج است.

باخرد با بیان اینکه از این تعداد حدود ۳۰۰ واحد معدنی ظرفیت فنی برای احیا دارند و تنها به دلیل نبود سرمایه‌گذار یا تجهیزات فرسوده تعطیل شده‌اند، افزود: معتقدیم با بهره‌گیری از سرمایه‌گذاران بزرگ ایرانی مقیم چین و همچنین شرکت‌های چینی که در حوزه معدن از فناوری‌های پیشرفته‌ای برخوردارند، می‌توان این دو نقیصه را برطرف و این معادن را به چرخه تولید بازگرداند.

این مسئول با تاکید بر ضرورت پرهیز از سفرهای غیرعملیاتی عنوان کرد: وظیفه بخش دولتی، بسترسازی و تسهیل‌گری برای ارتباط میان فعالان اقتصادی است تا بخش خصوصی بتواند با پیگیری تفاهم‌نامه‌ها نتایج ملموسی در شاخص‌های اقتصادی استان ایجاد کند.

وی در خصوص رویکرد تعامل با چینی‌ها گفت: آنها در انجام امور بسیار حساب‌شده و با تامل عمل می‌کنند؛ فرآیند ارتباط‌گیری با شرکت‌های چینی دشوار است اما در صورت جلب اعتماد، این ارتباطات بسیار پایدار و مستمر خواهد بود.

باخرد در پایان ابراز امیدواری کرد: با تداوم این رویکرد و تبدیل مذاکرات به قراردادهای اجرایی ضمن افزایش تولید ثروت در استان، شاهد تحولی بنیادین در سهم خراسان رضوی از تولید ناخالص داخلی کشور باشیم.

به گزارش بازار، طی هفته اخیر هیات اقتصادی خراسان رضوی به ریاست استاندار سفری به چین داشت و طی آن علاوه بر دیدار با مدیران شرکت گروه بین‌المللی انرژی چین، برنامه‌های مختلفی برای معرفی ظرفیت‌های استان و بررسی زمینه‌های همکاری اقتصادی دنبال شد. حضور در نمایشگاه بین‌المللی تجارت و سرمایه‌گذاری چین (CIFIT)، دیدار با فعالان و سرمایه‌گذاران ایرانی در گوانگجو و نشست با مجموعه‌های اقتصادی و شرکت‌های چینی از جمله برنامه‌های این سفر بوده است.

کد خبر: ۴۲۸٬۳۳۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha