۱۳ شهریور ۱۴۰۵ - ۲۳:۳۳
عملیات اجرایی آزادراه «حرم تا حرم» در خراسان رضوی آغاز شد

عملیات اجرایی آزادراه «حرم تا حرم» در خراسان رضوی آغاز شد

عملیات اجرایی آزادراه «حرم تا حرم» از سمت مشهد با هدف تکمیل کریدور شرق به غرب کشور آغاز شد.

به گزارش بازار، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور در این مراسم گفت: آزادراه حرم تا حرم متعلق به خراسان رضوی نیست، بلکه یک مطالبه ملی است و ۹۰ میلیون نفر از مردم ایران که زائر امام رضا(ع) هستند، انتظار دارند این مسیر برای زیارت بدون دغدغه و نگرانی تکمیل شود.

هوشنگ بازوبند اظهار کرد: با وجود مشکلات و شرایط دشوار دولت چهاردهم، هم‌اکنون حدود هفت‌هزار و ۸۰۰ کیلومتر آزادراه، سه‌هزار و ۶۰۰ کیلومتر پروژه ریلی و ۸۰۰ کیلومتر آزادراه نیز با مشارکت بخش خصوصی در حال اجراست که نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌های عمرانی کشور است.

مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ و نقل کشور با اشاره به مسیر آزادراه حرم تا حرم افزود: کریدوری که آزادراه حرم تا حرم در آن قرار دارد، بخشی از یک مسیر حدود ۲۵ هزار کیلومتری است که از توکیو در ژاپن آغاز می‌شود، از ۱۴ کشور عبور می‌کند و به اروپا می‌رسد.

وی ادامه داد: حدود ۲ هزار کیلومتر از این کریدور در جمهوری اسلامی ایران قرار دارد که از سرخس آغاز می‌شود و به مرزهای غربی کشور از جمله بازرگان، تمرچین، خسروی و مهران متصل می‌شود.

بازوبند اضافه کرد: این کریدور شرق به غرب یکی از اولویت‌دارترین کریدورهای کشور است و در مسیر بزرگراهی آسیا قرار دارد و تنها کریدور شرقی کشور است که می‌تواند چهار مرز کشور را به یکدیگر متصل کند.

زیرساخت‌های شرق کشور شرایط مطلوبی ندارد

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: زیرساخت‌های شرق کشور نسبت به غرب شرایط مطلوبی ندارد و تجربه جنگ اخیر نیز نشان داد که اگر زیرساخت‌های شرق کشور قوی‌تر بود، شاید آسیب‌های کمتری به کشور وارد می‌شد.

وی افزود: در همین راستا گزارشی درباره زیرساخت‌های شرق کشور تهیه و مقرر شده است این موضوع به سران سه قوه منعکس شود تا برای تقویت زیرساخت‌های این منطقه تصمیم‌گیری شود.

بازوبند درباره وضعیت سرمایه‌گذاری در آزادراه حرم تا حرم گفت: سالانه حدود سه‌هزار میلیارد تومان در این کریدور سرمایه‌گذاری می‌شود که بخشی از آن توسط سرمایه‌گذاران و بخشی توسط مجموعه‌های دولتی و اجرایی تأمین می‌شود.

به گفته وی، با احتساب مطالبات سرمایه‌گذاران، سالانه حدود چهار هزار میلیارد تومان در این پروژه سرمایه‌گذاری می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پنج نشست شرایطی را بررسی کرده است تا قرارگاه سازندگی و سایر سرمایه‌گذاران با سهولت بیشتری وارد اجرای این پروژه شوند و آغاز عملیات اجرایی امروز می‌تواند نقطه عطفی در روند اجرای آزادراه حرم تا حرم باشد.

وی بیان کرد: پیشنهاد ما این است در بودجه سال ۱۴۰۶، مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل قیر برای آزادراه حرم تا حرم اختصاص یابد. اگر این مبلغ به صورت اختصاصی برای این پروژه در نظر گرفته شود، امکان تسریع قابل توجه در اجرای پروژه فراهم خواهد شد.

بازوبند گفت: ممکن است دولت با محدودیت‌هایی مواجه باشد، اما کمیسیون عمران مجلس می‌تواند با اختصاص این اعتبار در بودجه، زمینه تأمین منابع مورد نیاز برای اجرای سریع‌تر آزادراه حرم تا حرم را فراهم کند.

آزادراه ها و بزرگراه ها نباید به مرز ختم شوند

استاندار خراسان رضوی نیز در این آیین گفت: آزادراه‌ها و بزرگراه‌های کشور نباید به مرز ختم شوند، بلکه مرز نقطه شروع اتصال به کشورهای پیرامونی است و در چارچوب آمایش سرزمینی باید توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل شرق کشور با جدیت دنبال شود.

غلامحسین مظفری با اشاره به اهمیت آمایش سرزمینی افزود: در روزهای ابتدایی مجلس هفتم، موضوع آمایش سرزمینی را به عنوان یکی از مسائل اساسی کشور مطرح کردم و امروز نیز معتقدم اتصال شمال به جنوب باید از زاهدان تا یونسی تکمیل شود.

وی اظهار کرد: اهمیت این کریدور از کریدور شرق به غرب کمتر نیست و با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی ایران، اتصال مسیرهای حمل‌ونقلی کشور به مرزهای شرقی از جمله دوغارون، لطف‌آباد و سرخس در شرایط فعلی، بسیار ضروری به نظر می‌رسد.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در مرز دوغارون روزانه حدود یک‌هزار و ۹۰۰ کامیون برای عبور به این مرز می‌رسند. همچنین مسیر لطف‌آباد که از مسیر سرولایت به سمت سبزوار و غرب کشور امتداد پیدا می‌کند و مسیر سرخس نیز نیازمند توسعه و تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی هستند.

وی بیان کرد: کم‌توجهی به بحث آمایش سرزمینی در دوران جنگ تجربه بسیار سختی برای کشور ایجاد کرد و به دلیل اینکه به آن عمل نشده بود، آسیب‌های زیادی متوجه کشور شد.

به گفته وی ، بخش عمده پروژه‌های بزرگ و مهم صنعتی و اقتصادی در مرکز، غرب و جنوب کشور متمرکز شده بود، در حالی که خراسان رضوی و شرق کشور به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی و راهبردی خود، از ظرفیت ویژه‌ای برخوردارند و باید در برنامه‌ریزی‌های زیرساختی مورد توجه قرار گیرند.

وی اظهار کرد: توجهی که امروز به زیرساخت‌های ریلی و جاده‌ای شرق کشور شده، باید به عنوان یک اصل در برنامه‌ریزی‌های ملی دنبال شود. راه‌آهن سریع‌السیر مشهد ـ تهران نیز از سال ۱۳۸۷ در پیوست شماره یک بودجه قرار داشته و در ادامه نام حرم تا حرم بر آن گذاشته شد.

استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: در حوزه حمل‌ونقل باید پروژه‌ها از نقاطی آغاز شوند که بهره‌وری بیشتری دارند؛ زیرا وقتی منابع محدود است، باید با اولویت‌بندی صحیح، بهره‌وری منابع را افزایش داد.

وی افزود: اقدام امروز در آغاز عملیات اجرایی آزادراه حرم تا حرم، باید نقطه آغاز استفاده از ظرفیت‌های موجود برای توسعه زیرساخت‌های شرق کشور باشد. این موضوع نیازمند همراهی دولت، مجلس و مجموعه قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و توجه به اولویت‌بندی پروژه‌ها در چارچوب آمایش سرزمینی است.

مظفری با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه راه‌آهن در خراسان رضوی ادامه داد: موضوع راه‌آهن و زیرساخت‌های حمل‌ونقلی از جمله محورهای مورد پیگیری در سفر پیش‌روی چین نیز خواهد بود و تلاش می‌کنیم از ظرفیت سرمایه‌گذاران و شرکت‌های مختلف برای پیشبرد این طرح‌ها استفاده شود.

وی با تاکید بر فضای همدلی و هم‌افزایی میان مجموعه‌های حاکمیتی استان اظهار کرد: در خراسان رضوی میان سیستم اجرایی استان، نمایندگان مجلس و سایر ارکان حاکمیتی، فضای همراهی و همدلی خوبی وجود دارد و هدف مشترک همه مجموعه‌ها خدمت به مردم است.

قرارگاه خاتم الانبیا، صرفا سرمایه گذار نیست

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) نیز در این مراسم گفت: این قرارگاه سرمایه‌گذار صرف نیست و مأموریت اصلی آن اجرای پروژه‌های بزرگ و دشواری است که ممکن است دیگران امکان اجرای آنها را نداشته باشند.

سردار عبدالرضا عابد افزود: البته هر جا ظرفیت سرمایه‌گذاری وجود داشته باشد، قرارگاه نیز می‌تواند برای منافع مردم در این زمینه ورود کند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر نیز حدود پنج هزار پیمانکار بخش خصوصی در پروژه‌های قرارگاه فعالیت می‌کنند و حدود ۱۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این مجموعه‌ها مشغول خدمت هستند.

فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا ادامه داد: در شرایطی که دشمن بخش انرژی کشور را هدف قرار داده بود، قرارگاه در کنار دولت در حوزه‌های مختلف وارد عمل شد. در هفته گذشته بزرگ‌ترین نیروگاه کشور در دالاهو استان کرمانشاه با ظرفیت ۹۱۰ مگاوات و از کلاس F به بهره‌برداری رسید و قرارگاه در این پروژه نیز سرمایه‌گذاری کرده است.

وی بیان کرد: در بخش تأمین سوخت نیز پس از حمله به پالایشگاه شهر ری و آسیب به مخازن و زیرساخت‌های آن، متخصصان قرارگاه با همکاری در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای بازسازی و بهینه‌سازی این مجموعه اقدام کردند و ظرفیت تولید آن را به شرایط مورد انتظار بازگرداندند.

عابد گفت: همچنین یک پالایشگاه دیگر نیز در دست احداث است که تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد و می‌تواند روزانه حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون لیتر بنزین تولید کند.

وی افزود: قرارگاه در حوزه حمل‌ونقل تاکنون یک‌هزار و ۷۵ کیلومتر آزادراه احداث کرده و پروژه‌های آزادراهی دیگری نیز در دست ساخت دارد.

به گفته وی. همچنین بیش از چهار هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه‌آهن در کشور احداث کرده و حدود ۳۳۰ کیلومتر خط مترو در کلان‌شهرها نیز توسط قرارگاه اجرا شده یا در حال تکمیل است.

وی بیان کرد: پروژه راه‌آهن چابهار ـ زاهدان نیز با پشتیبانی وزارت راه و شهرسازی در حال پیگیری است و بندر شهید بهشتی چابهار که احداث آن نیز توسط قرارگاه انجام شده، امکان جابه‌جایی حدود هشت میلیون تن کالا را فراهم می‌کند و نقش مهمی در اتصال شرق کشور به مرکز خواهد داشت.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) درباره آزادراه حرم تا حرم نیز گفت: اجرای این پروژه با هدف خدمت به مردم، زائران امام رضا(ع) و تحقق مطالبه رهبر شهید دنبال می‌شود و قرارگاه با وجود مسائل مربوط به تأمین منابع، اجرای آن را پذیرفته است.

کد خبر: ۴۲۶٬۴۸۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha