به گزارش بازار، نشست محمدباقر قالیباف با وزیر کشاورزی، سرپرست وزارت صمت، نمایندگان عضو کمیسیون کشاورزی مجلس و جمعی از تولیدکنندگان حوزه دام و طیور عصر دیروز(چهارشنبه ۲۶ شهریور) در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه صحبتهای مطروحه در جلسه حاکی از کمبود امکانات در کشور نیست، گفت: از آنجا که بودجه نهادههای دامی، دارو و دیگر کالاهای ضروری رقم زیادی نیست، اما همین مقدار هم محقق نمیشود که نشان میدهد مشکلاتی در بدنه مدیریتی وجود دارد.
وی مهمترین چالش موجود در کشور را مدیریتی عنوان کرد و گفت: با نگاه کلان به موضوعات، مشکلی به چشم نمیآید، اما به محض ورود به بدنه مسائل متوجه میشویم چرخههای امور به درستی نمیچرخند، درواقع باید گفت؛ مشکلات ساختاری و اساسی در نظام اداری، تولیدی و حتی سیاستگذاریها کشور وجود دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما مدیران نباید خوش باور باشیم مثلا اگر قانونی را مصوب کرده، آییننامه اجرایی آن را نوشته و بخشنامه آن را ارسال میکنیم لزوما به معنای اجرای قانون نیست چراکه ماهیت قانون تا رسیدن به مرحله اجرا به کل تغییر میکند لذا باید گفت؛ فرآیندهای کاری دچار مشکل است.
قالیباف به راهحلهای عبور از این مشکلات اشاره کرد و افزود: بهترین راهحل این است که مجلس و دولت در کار مردم دخالت نکنند، درواقع اجازه دهیم مردم کار خودشان را انجام دهند و ما فقط نقش حاکمیتی خود را در جامعه پیادهسازی کنیم نه آنکه بخواهیم علاوهبر اعمال نقش حاکمیتی، در تصدیگری آنها نیز دخالت کنیم.
رئیس مجلس، تولیدکنندگان، کارگران، صنعتگران و مدیران زحمتکش را مجاهدین جنگ اقتصادی برشمرد و افزود: باید پذیرفت عدهای منفعت طلب و تحت تأثیر دشمنان خارجی و خائنهای داخلی، خواستار رشد و آرامش برای کشور نیستند به همین دلیل مجلس به دنبال گرهگشایی از کار تولیدکنندگان و مدیران اجرایی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان در مجلس به دنبال حل مشکلات به صورت اساسی و سیستمی هستند، گفت: به سهم خود قول میدهم که پیگیر "بند الف قانون انتزاع" در جلسات سران قوا باشم تا به نتیجه برسد.
وی تاکید کرد: با همه سختیهای ایجاد شده ازسوی تحریمها، امکان اصلاح مشکلات کشور وجود دارد و در ماههای پیشرو آرامش به حوزه تولید و اقتصاد باز خواهد گشت.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: به عنوان نماینده مردم تلاش میکنیم قبل از هر تصمیم حرف مردم و مسئولان قوه مجریه را بشنویم و بدون شنیدن حرف دوستان تصمیمی نگیریم. درواقع قانونی را وضع کنیم که زمینه اجرایی شدن آن وجود داشته باشد چراکه اگر خلاف این اتفاق بیفتد یعنی خودمان اولین قانونشکنها هستیم؛ بنابراین گزارش، اجرای قانون متمرکز واگذاری اختیارات به وزارتخانه جهاد کشاورزی براساس قانون مجلس، حذف یارانه از واردات نهادهای دامی و دادن یارانه به انتهای زنجیره تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، توسعه آبزیان در کشور با توجه به ظرفیت فوق العاده شمال و جنوب کشور و... ازجمله موضوعاتی بود که از سوی تولید کنندگان و صنعتگران در این نشست مطرح شد.
نظر شما