۱۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۲
شناسایی ۸۳ نقطه کانونی مستعد سیلاب در ایلام

شناسایی ۸۳ نقطه کانونی مستعد سیلاب در ایلام

معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام از شناسایی ۸۳ نقطه کانونی مستعد وقوع سیلاب در استان خبر داد.

به گزارش بازار، الوان لاله‌زاری روز یکشنبه اظهار کرد: بر پایه مطالعات کارشناسی، ۳۳ درصد از این گستره شناسایی‌ شده برای اجرای طرح‌های مهار روان‌آب‌ها، کنترل فرسایش خاک و تغذیه سفره‌های زیرزمینی مورد مطالعه قرار گرفته است تا زمینه اجرای پروژه‌های مؤثر آبخیزداری در مناطق بحرانی استان فراهم شود.

وی با تشریح اقدام‌های اجرایی افزود که از محل اعتبارهای استانی، کار احداث بیش از پنج هزار و ۶۰۰ مترمکعب سازه آبخیزداری در شهرستان‌های مختلف استان به اجرا درآمده به‌ گونه‌ای که در شهرستان چوار یک‌هزار و ۴۰۰ مترمکعب سازه سنگی ـ ملاتی با اعتبار سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، در آبدانان یک‌هزار مترمکعب سازه مشابه با هزینه دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و در هلیلان نیز سه هزار و ۲۰۰ مترمکعب سازه سنگی ـ ملاتی با اعتبار شش میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان احداث شده است.

معاون آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام ادامه داد: در شهرستان ایوان نیز از محل اعتبارهای بند هفت تبصره «ب» طرح تعادل‌بخشی حوزه سدهای کشور، یک‌هزار و ۳۰۰ مترمکعب عملیات آبخیزداری در بالادست سد کنگیر با سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان اجرا شده و افزون بر این، دو هزار مترمکعب سازه سنگی - ملاتی دیگر در بخش زرنه و روستای خوران با اعتبار دو میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است.

لاله‌زاری در ادامه به طرح‌های محرومیت‌زدایی قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) اشاره کرد و گفت: از محل این طرح، هفت میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار به پروژه‌های آبخیزداری استان اختصاص یافت که بخشی از آن برای اجرای عملیات در شهرستان‌های چرداول، سیروان، دهلران، آبدانان و چوار هزینه شده و برخی پروژه‌ها نیز همچنان در حال اجرا است.

وی توضیح داد: در قالب این طرح، در شهرستان چرداول یک‌هزار و ۹۰۰ مترمکعب سازه سنگی ـ ملاتی، در سیروان دو هزار مترمکعب سازه خشکه‌چینی، در دهلران یک‌هزار مترمکعب سازه سنگی ـ ملاتی، در آبدانان دو هزار مترمکعب سازه خشکه‌چینی و در شهرستان چوار نیز ۶۰۰ مترمکعب سازه سنگی ـ ملاتی احداث شده یا در مراحل پایانی اجرا قرار دارد.

معاون آبخیزداری ایلام همچنین از اختصاص ۵۳ میلیارد تومان اعتبار محرومیت‌زدایی برای شهرستان مرزی مهران خبر داد و افزود که از این میزان، سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به تولید نهال، ۱۲ میلیارد تومان به اجرای طرح‌های نهال‌کاری و توسعه عرصه‌های جنگلی در گستره ۳۵۰ هکتار اختصاص یافته و مابقی اعتبار نیز صرف اجرای پروژه‌های آبخیزداری و احداث بندهای خاکی شده است.

وی بیان کرد: طرح‌های آبخیزداری مهران اکنون در دست اجرا قرار دارد و برنامه‌های تولید و کاشت نهال در این شهرستان نیز با موفقیت به انجام رسیده است.

لاله‌زاری با اشاره به نقش مؤثر طرح‌های آبخیزداری در کاهش خسارت‌های ناشی از بارندگی‌های شدید اظهار کرد: استان ایلام در جریان سیلاب‌های ویرانگر آبان ۱۳۹۴ و فروردین ۱۳۹۸ خسارت‌های گسترده‌ای را تجربه کرد، اما در سال آبی جاری (۱۴۰۴ ـ ۱۴۰۵) با وجود بارش‌های قابل توجه، میزان خسارت‌ها و ورود روان‌آب به مناطق مسکونی شهری و روستایی به شکل محسوسی کاهش یافته که این نشان‌دهنده اثربخشی کارهای آبخیزداری و مدیریت منابع آب در سال‌های گذشته است.

ایلام با برخورداری از حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه‌های طبیعی، از ظرفیت‌های ارزشمندی در حوزه منابع طبیعی، آبخیزداری و حفاظت از محیط زیست برخوردار است و توسعه طرح‌های آبخیزداری در این استان می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در کاهش خطر سیلاب، حفظ خاک و تقویت منابع آبی ایفا کند.

کد خبر: ۴۰۹٬۹۲۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha