۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۱:۳۷
​​​​​​​بانک مرکزی اروپا: جنگ علیه ایران آسیب دوگانه بر مصرف‌کنندگان اروپایی وارد ‌می‌کند

​​​​​​​بانک مرکزی اروپا: جنگ علیه ایران آسیب دوگانه بر مصرف‌کنندگان اروپایی وارد ‌می‌کند

بانک مرکزی اروپا هشدار داد: جنگ علیه ایران می‌تواند آسیب اقتصادی به مصرف‌کنندگان اروپایی را دو برابر کند، زیرا مردم اروپا هنوز گرانی‌های ناشی از جنگ اوکراین را فراموش نکرده‌اند.

به گزارش بازار به نقل از رویترز، بر اساس گزارش محققان بانک مرکزی اروپا، آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ۱۴۰۰) باعث افزایش شدید قیمت انرژی و تورم در اروپا شد و اروپایی‌ها تازه داشتند از آن بحران خارج می‌شدند که تجاوز نظامی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران در ۲۸ فوریه سال جاری میلادی (نهم اسفند ۱۴۰۴) شروع شد و دوباره اختلال بی‌سابقه‌ای در عرضه انرژی ایجاد کرد.

پژوهشگران بانک مرکزی اروپا (ECB) بررسی کرده‌اند که آیا مصرف‌کنندگان منطقه یورو نسبت به پیامدهای اقتصادی چنین تحولات ژئوپلیتیکی حساس‌تر شده‌اند یا خیر و می‌گویند که شواهد نشان می‌دهد چنین اتفاقی رخ داده است.

پژوهشگران بانک مرکزی اروپا اعلام کردند که مردم اروپا در حال تجربه یک آسیب دوگانه هستند و این دو آسیب که در مرحله اول ناشی از آغاز جنگ در اوکراین و در مرحله بعدی ناشی از شروع جنگ علیه ایران به وجود آمده است، می‌توانند یکدیگر را تقویت کرده و انتظارات و رفتار مردم اروپا را در ماه‌های آینده شکل دهند.

این پژوهشگران هشدار می‌دهند که چنین خاطرات تلخی از گرانی و تنش‌های اقتصادی می‌تواند حساسیت مردم را به هر شوک جدیدی بیشتر کند و باعث شود شهروندان انتظار یک «رکود تورمی» را داشته باشند که در نهایت بر روی خرج و مخارجشان تأثیر می‌گذارد.

کد خبر: ۴۰۹٬۶۳۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha