۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۲
تورم ماهانه ترکیه از پیش‌بینی‌ها فراتر رفت

تورم ماهانه ترکیه از پیش‌بینی‌ها فراتر رفت

تورم مصرف‌کننده ترکیه در ژانویه با افزایش ۴.۸۴ درصدی نسبت به ماه قبل، فراتر از انتظار ظاهر شد که بخشی از آن به دلیل تعدیل قیمت‌ها در سال نو و افزایش قیمت مواد غذایی است.

به گزارش بازار، نرخ تورم سالانه در ماه ژانویه به ۳۰٫۶۵ درصد کاهش یافت و مواد غذایی، حمل‌ونقل و مسکن اصلی‌ترین عوامل افزایش قیمت‌ها بودند. در نظرسنجی رویترز، تورم ماهانه ۴٫۳۲ درصد و تورم سالانه ۳۰٫۰۰ درصد پیش‌بینی شده بود.

در ماه دسامبر، تورم ماهانه قیمت مصرف‌کننده با اندکی افزایش به ۰٫۸۹ درصد رسید، در حالی که نرخ تورم سالانه به ۳۰٫۸۹ درصد کاهش یافت.

بر اساس برآورد میانه این نظرسنجی، انتظار می‌رفت تورم سالانه تا پایان سال به ۲۳ درصد کاهش یابد و بالاتر از سطح فعلی باقی بماند.

طبق داده‌ها، قیمت مواد غذایی و نوشیدنی‌های غیرالکلی در مقیاس ماهانه ۶٫۵۹ درصد افزایش یافت و ۱٫۶۱ درصد به تغییر ماهانه کل اضافه کرد. قیمت‌های حمل‌ونقل ۵٫۲۹ درصد و هزینه‌های مسکن ۴٫۴۳ درصد افزایش داشتند که این دو گروه به ترتیب ۰٫۸۸ و ۰٫۵۱ واحد درصد به تورم ماهانه افزودند.

محمد شیمشک، وزیر دارایی ترکیه، گفت عوامل خاص ماه ژانویه تأثیر محدودی بر روند بنیادی تورم خواهند داشت و تأکید کرد که سیاست‌های کاهنده تورم با قاطعیت ادامه خواهد یافت.

جودت ییلماز، معاون رئیس‌جمهور ترکیه، نیز گفت چارچوب سیاستی دولت همچنان بر کاهش تورم به سطح تک‌رقمی متمرکز است و افزایش اخیر تأثیری موقتی خواهد داشت.

در ماه ژانویه، بانک مرکزی با اشاره به تقویت تورم و رفتار قیمت‌گذاری و انتظاراتی که فرآیند کاهش تورم را تهدید می‌کرد، نرخ بهره کلیدی خود را کمتر از حد انتظار و به میزان ۱۰۰ واحد پایه کاهش داد و به ۳۷ درصد رساند.

پس از یک چرخش کوتاه‌مدت سیاستی در اوایل سال گذشته به‌دلیل آشفتگی‌های سیاسی، چرخه کاهش نرخ بهره بانک مرکزی در ماه ژوئیه با یک کاهش ۳۰۰ واحد پایه‌ای از سر گرفته شد؛ سپس در اکتبر در پی افزایش قیمت مواد غذایی، کاهش‌های ۲۵۰ واحد پایه‌ای و بعد ۱۰۰ واحد پایه‌ای انجام شد و در ادامه، دو کاهش اخیر شامل ۱۵۰ واحد پایه در دسامبر و سپس ۱۰۰ واحد پایه در ژانویه اعمال شد.

این داده‌ها همچنین نشان داد شاخص قیمت تولیدکننده داخلی در ژانویه به‌صورت ماهانه ۲٫۶۷ درصد افزایش یافت و رشد سالانه آن به ۲۷٫۱۷ درصد رسید.

کد خبر: ۳۹۱٬۴۰۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha