۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۶
بن‌بست دیپلماسی «ترامپ»؛ جنگ تایلند و کامبوج به دریا کشیده شد

بن‌بست دیپلماسی «ترامپ»؛ جنگ تایلند و کامبوج به دریا کشیده شد

بانکوک همزمان با تشدید درگیری‌های مرزی اعلام کرد که  نیروی دریایی این کشور برای جلوگیری از انتقال سوخت و تدارکات نظامی به کامبوج، کشتی‌های تایلندی برای بازرسی متوقف می کند.

به گزارش بازار از نشریه آسیا تایمز، کاپیتان نارا خونتوتوم، سخنگوی نیروی دریایی تایلند، اظهار داشت: علاوه بر توقیف کشتی‌های تایلندی ــ از جمله شناورهای ماهیگیری و تجاری ــ کشتی‌های متعلق به تایلند با پرچم یا ثبت خارجی را نیز در صورت ظن به حمل سوخت، سلاح، مهمات یا سایر تجهیزات نظامی برای انتقال به سواحل جنوبی کامبوج، متوقف خواهد کرد.

وی افزود: شرکت‌های کشتیرانی، مالکان، تامین‌کنندگان، دلالان و سایر عوامل مرتبط با هرگونه نقض این ممنوعیت، مسئول شناخته می‌شوند.

این بیانیه درحالی منتشر می‌شود که ناوگان هفتم ایالات متحده به‌طور منظم از خلیج تایلند استفاده می‌کند و ناوهای هواپیمابر و دیگر شناورها اغلب در بندر «ساتاهیپ‌» در نزدیکی بانکوک پهلو می‌گیرند. همچنین فرماندهی منطقه اول نیروی دریایی تایلند نیز مسئول تامین امنیت این خلیج--منطقه‌ای مملو از جزایر مسکونی تایلند و کامبوج، تأسیسات دریایی و سکوهای نفت و گاز--است

نارا خونتوتوم همچنین درباره «مناطق پرخطر» در آب‌های شمال‌شرقی خلیج تایلند ــ نزدیک شهرهای ساحلی جنوب کامبوج و بنادر پراکنده ــ هشدار داد.

این مقام نظامی تایلندی با بیان اینکه «اعلام منطقه پرخطر به‌معنای محاصره یا بسته شدن خلیج تایلند نیست»، تصریح کرد که «این عملیات به درگیری دوجانبه میان تایلند و کامبوج مربوط است و نباید بر کشورهای ثالث اثر بگذارد.»

درهمین راستا، ژنرال نارکفانیچ وزیر دفاع تایلند هم اظهار داشت که «این رویکردی مسالمت‌آمیز برای محدود کردن توانایی کامبوج در علیه تایلند است.»

بر اساس گزارش‌ها، افزون بر کشتی‌های باری و مسافربری، بیش از ۱۰ هزار قایق ماهیگیری در آب‌های کم‌عمق خلیج تایلند تردد می‌کنند.

به همین منظور، شورای امنیت ملی تایلند، مرکز فرماندهی دریایی این کشور (Thai-MECC) را مسئول اجرای عملیات توقف و بازرسری شناورها معرفی کرده است.

خلیج تایلند با مساحتی حدود ۳۱۸ هزار کیلومتر مربع، بن‌بستی در غرب اقیانوس آرام است که با تایلند، کامبوج، ویتنام و مالزی هم‌مرز است و اختلاف‌نظرهای دیرینه بر سر مرزهای دریایی و منابع هیدروکربنی زیر دریا، همراه با حضور دکل‌های حفاری شرکت‌های خارجی و تایلندی، اجرای رهگیری‌های دریایی را پیچیده‌تر می‌کند.

در سوی کامبوج، پایگاه دریایی «ریم» در نزدیکی «سیهانوکویل» قرار دارد؛ پایگاهی که پکن در توسعه و لایروبی آن نقش داشته و واشنگتن نگران است که در صورت بروز جنگ میان آمریکا و چین، پکن بتواند از این پایگاه استفاده کند.

کد خبر: ۳۸۳٬۷۸۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha