۲۱ آبان ۱۴۰۴ - ۱۷:۳۰
مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران

ناترازی برق پایتخت حدود ۴۰۰۰ مگاوات |تهران حساس ترین شبکه برق کشور

شبیهی مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران با بیان اینکه ناترازی برق پایتخت ۴۰۰۰ مگاوات است، گفت: تهران با۵۰ هزار مگاولت آمپرظرفیت منصوبه و ۴۵ درصد تمرکز بار حساس‌ترین شبکه برق کشور است.

بازار؛ گروه آب و انرژی: فرهاد شبیهی مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران در نشست خبری در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق با اشاره به اهمیت این رویداد گفت: این نمایشگاه فرصتی ارزشمند برای مرور رشد صنعت برق در سال گذشته و تبادل تجربیات میان بخش دولتی و خصوصی است.

وی افزود: امسال شاهد افزایش چشمگیر حضور شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان بخش خصوصی در این نمایشگاه هستیم که نشان‌دهنده توسعه و پویایی حوزه برق و انرژی است. بسیاری از شرکت‌ها محصولات فناورانه خود را برای نخستین بار عرضه کرده‌اند و این موضوع گویای رشد ظرفیت‌های داخلی در حوزه تجهیزات و فناوری‌های نو است.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران با اشاره به تغییرات گسترده صنعت برق در دو دهه آینده گفت: تنوع تولید در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، گسترش ذخیره‌سازها و ورود بازیگران جدید، چالش‌هایی را در مدیریت شبکه ایجاد خواهد کرد که باید از هم‌اکنون برای آنها برنامه‌ریزی کنیم.

وی با اشاره به اینکه در محدوده تهران ۲۰ هزار مگاوات تفاهم‌نامه احداث نیروگاه تجدیدپذیر داریم، افزود: تا پایان سال ۱۰۰۰ مگاوات به بهره برداری خواهد رسید.

شبیهی افزود: یکی از محورهای مهم در آینده صنعت برق، ارتقای امنیت سایبری است که در کنار توسعه شبکه‌های هوشمند، نقش اساسی در جلوگیری از آسیب‌های احتمالی دارد. وزارت نیرو با تدبیر وزیر محترم حرکت قابل توجهی را در این زمینه آغاز کرده و ما نیز در تهران در حال همسوسازی شبکه با استانداردهای جدید هستیم.

توسعه شبکه و ظرفیت‌سازی برق تهران

وی در ادامه گفت: تهران بزرگ‌ترین و حساس‌ترین شبکه برق کشور است؛ چراکه بیش از ۴۵ درصد بار ملی در این منطقه متمرکز است. ظرفیت نصب‌شده شبکه برق تهران حدود ۵۰ هزار مگاولت‌آمپر است و سال گذشته ۳۰۰۰ مگاولت‌آمپر به ظرفیت آن افزوده شد.

به گفته او، شبکه برق تهران فرسوده‌ترین شبکه برق کشور است. متوسط عمر تاسیسات این منطقه به حدود ۴۵ تا ۵۰ سال رسیده و در حال حاضر با بار نطقه‌ای متمرکز، تاسیسات و کابل‌های فرسوده مواجه هستیم.

شبیهی افزود: امسال نیز برنامه افزایش ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ مگاولت‌آمپری در دست اجراست تا زیرساخت لازم برای توزیع پایدار برق در پایتخت فراهم شود. هدف ما تولید برق نیست بلکه آماده‌سازی بستر انتقال و توزیع پایدار است.

وی با اشاره به اقدامات مهم صورت‌گرفته در نقاط مختلف پایتخت گفت: پروژه‌های توسعه‌ای در ورامین، قرچک، غرب تهران، فرودگاه پیام و مرز البرز با تهران در حال اجراست. در جنوب تهران نیز با بهره‌برداری از نیروگاه‌های جدید، حدود ۱۰۰ مگاوات ظرفیت به مدار افزوده شد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران با بیان اینکه ناترازی شبکه برق پایتخت حدود ۴۰۰۰ مگاوات است، تصریح کرد: امسال با افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت خازنی شبکه، توانستیم پایداری را بدون افزایش محسوس تولید حفظ کنیم. این اقدام در صد سال گذشته صنعت برق بی‌سابقه بوده است.

وی گفت: شاخص‌های پایداری شبکه از جمله فرکانس و ولتاژ در وضعیت مطلوب قرار دارد و هیچ‌گونه قطعی عمده‌ای ناشی از ضعف انتقال گزارش نشده است

توسعه همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی

شبیهی با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: برای نخستین بار، اصلاح قطب‌های کمکی توربین‌ها با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان از شاهرود انجام شد که منجر به افزایش ۵۰۰ مگاوات ساعت ظرفیت تولید و ارتقای ۱۰۰ مگاواتی توان نیروگاه شد. این پروژه بدون اتکا به منابع خارجی اجرا شد و موفقیت‌آمیز بود.

۲۶ نقطه در طول جنگ دچار آسیب شد

وی درباره آمادگی شبکه در شرایط بحرانی گفت: در طول ۱۲ روز جنگ اخیر، شبکه برق تهران در ۲۶ نقطه دچار آسیب شد، اما تیم‌های واکنش سریع در کمتر از یک ساعت شبکه را به حالت پایدار بازگرداندند. حتی در حادثه اصابت راکت به شمال تهران و زندان اوین، هیچ شهروندی قطعی برق محسوس را تجربه نکرد.

مدیرعامل برق منطقه‌ای تهران افزود: تیم‌های عملیات و تعمیرات به‌صورت شبانه‌روزی آماده هستند و تمرین‌های پدافندی و فنی برای سناریوهای مختلف انجام می‌شود تا پایداری شبکه در هر شرایطی حفظ شود.

شبیهی با اشاره به برنامه نوسازی و تأمین منابع مالی گفت: حجم پروژه‌های در حال اجرای برق منطقه‌ای تهران معادل کل پروژه‌های برق سایر استان‌هاست. امسال نیز ۱۴ پروژه جدید تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

کد خبر: ۳۷۶٬۶۷۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha