۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۵
برداشت ۵۵ هزار تُن سیب از باغ‌های بروجرد

برداشت ۵۵ هزار تُن سیب از باغ‌های بروجرد

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد گفت: به‌دلیل شرایط اقلیمی مناسب، خاک حاصل‌خیز و تجربه بالای باغداران، شهرستان بروجرد به‌عنوان قطب تولید سیب در کشور شناخته می‌شود.

به گزارش بازار، عزت‌الله نباتی اظهار کرد: شهرستان بروجرد به‌دلیل دارا بودن اقلیم مساعد، منابع آبی مناسب و زمین‌های حاصل‌خیز، از مناطق مستعد و شاخص کشور در زمینه تولید سیب به‌شمار می‌رود. تنوع ارقام، کیفیت بالا، طعم و عطر خاص سیب بروجرد باعث شده این شهرستان به‌عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید سیب در ایران مطرح شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از دو هزار هکتار از اراضی باغی بروجرد زیر کشت درختان سیب قرار دارد و سالانه به‌طور میانگین حدود ۵۰ هزار تُن سیب گلاب و پاییزه از این سطح برداشت می‌شود. امسال نیز میزان تولید با رشد نسبت به سال گذشته به بیش از ۵۵ هزار تُن رسید که از این مقدار، ۱۰ هزار تُن مربوط به سیب گلاب و ۴۵ هزار تُن سیب پاییزه بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با بیان اینکه شرایط آب‌وهوایی مناسب و استفاده از شیوه‌های نوین باغداری در سال‌های اخیر سبب بهبود عملکرد شده است، ادامه داد: محصولات تولیدی بروجرد علاوه‌بر تأمین نیاز استان لرستان، به سایر استان‌ها و حتی به‌صورت محدود به خارج از کشور نیز ارسال می‌شود.

نباتی با اشاره به بخشی از سیب‌هایی که در فصل برداشت به‌صورت پادرختی باقی می‌مانند، افزود: در سال جاری حدود ۱۰ هزار تُن از سیب‌های تولیدی پادرختی بودند که بخشی از آن‌ها در کارگاه‌ها و مراکز فرآوری شهرستان به محصولاتی همچون ترشک، لواشک، سرکه و سیب خشک تبدیل شدند و بخش دیگر نیز توسط تعاون روستایی خریداری شد.

وی با تأکید بر اهمیت توسعه صنایع تبدیلی، اضافه کرد: با راه‌اندازی کارگاه‌های فرآوری و بسته‌بندی در سال‌های اخیر، علاوه‌بر جلوگیری از ضایعات محصولات، زمینه اشتغال‌زایی و افزایش درآمد باغداران فراهم شده است. حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و تسهیل صدور مجوزها از برنامه‌های مهم جهاد کشاورزی در این حوزه است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد تصریح کرد: سیب بروجرد به‌دلیل ویژگی‌های اقلیمی منطقه از طعم و عطر خاصی برخوردار بوده و همین ویژگی باعث محبوبیت بالای آن در بازارهای داخلی شده است. تلاش داریم با ایجاد زیرساخت‌هایی مانند سردخانه، مراکز بسته‌بندی و برندسازی، جایگاه این محصول را در بازارهای ملی و صادراتی تقویت کنیم.

نباتی با اشاره به لزوم حمایت مستمر از باغداران، خاطرنشان کرد: توجه به بیمه محصولات، اصلاح و نوسازی باغات، تأمین نهاده‌های مورد نیاز و آموزش بهره‌برداران از جمله برنامه‌های محوری جهاد کشاورزی بروجرد است. با اجرای این طرح‌ها می‌توان امیدوار بود که بروجرد همچنان به‌عنوان قطب اصلی تولید سیب کشور باقی بماند.

کد خبر: ۳۷۴٬۹۸۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha