۱۲ شهریور ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۲
گروسی: حملات، توانایی ایران برای تولید سانتریفیوژ را از بین‌نبرده‌اند

گروسی: حملات، توانایی ایران برای تولید سانتریفیوژ را از بین‌نبرده‌اند

رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چهارشنبه مدعی شد که احتمالاً در چند روز آینده جلسه‌ای میان آژانس و تهران درباره از سرگیری بازرسی‌ها برگزار شود.

به گزارش بازار، رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در مصاحبه با خبرگزاری رویترز در اتریش خواستار دستیابی به توافق میان ایران و آژانس در همین هفته شد.

رافائل گروسی در این مصاحبه تأیید کرد که آژانس از زمان تهاجم اسرائیل و آمریکا به سایت‌های غنی‌سازی ایران در تاریخ ۱۳ ژوئن، هیچ اطلاعاتی از وضعیت یا محل نگهداری ذخایر اورانیوم با غنای بالا از ایران دریافت نکرده است.

او در مصاحبه‌ای در مقر آژانس در وین، با اشاره به توقف بازرسی‌های آژانس از اماکن هسته‌ای ایران افزود: «من به‌شدت امیدوارم که بتوانیم این روند را به‌زودی به نتیجه برسانیم. ما در تلاش هستیم که شاید ظرف چند روز آینده جلسهٔ دیگری را در وین برگزار کنیم تا این مسئله را نهایی کنیم و بازرسی‌ها را آغاز کنیم.»

وی در این باره بیان کرد: «این مسئله نمی‌تواند تا ماه‌ها ادامه یابد.»

این در حالی است که مقام‌های ایرانی پیش از این تأکید کردند که اطلاعات به اشتراک‌ گذاشته‌ شده با آژانس به حملات آمریکا و اسرائیل علیه تأسیسات هسته‌ای ایران کمک کرده است و از این رو بدبینی خود را نسبت به گروسی و آژانس انرژی اتمی اعلام نمودند.

گروسی در ادامه مدعی شد که ذخایر اورانیوم با غنای بالای ایران «همچنان موجود است»، ولی ممکن است که بخشی از آن در تهاجم به ایران از بین رفته باشد.

او افزود: «ما نشانه‌هایی نداریم که ما را به این باور برساند که جابه‌جایی عمده‌ای از مواد صورت گرفته باشد.»

به گفته رویترز،‌ رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به صراحت اعلام کرد که حملات آمریکا و اسرائیل توانایی ایران برای ساخت ماشین‌های غنی‌سازیِ بیشتر را از بین نبرده‌ است.

رافائل گروسی همچنین در این مصاحبه تأکید کرد که قصد دارد در سال آینده نامزد دبیرکلی سازمان ملل متحد شود.

کد خبر: ۳۶۲٬۴۱۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha