۱۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۶
نرخ سود بین بانکی به کانال ۲۳.۹ درصد برگشت
بعد از یک ماه کاهش؛

نرخ سود بین بانکی به کانال ۲۳.۹ درصد برگشت

در حالی که نرخ سود بین بانکی یک ماه در کانال ۲۳.۶ تا ۲۳.۸ درصد بود، بار دیگر در پایان هفته گذشته (هفته دوم مرداد) به نرخ ۲۳.۹۵ درصد برگشت.

به گزارش بازار، بر اساس اعلام بانک مرکزی نرخ سود بازار بین بانکی در هفته منتهی به ۱۵ مرداد ۲۳.۹۵ درصد بود که با توجه به فشار وارده به بانک‌ها در ایام جنگ ۱۲ روزه، افزایش این نرخ سود چندان دور از انتظار نبود.

بازگشت نرخ سود بازار بین بانکی به کانال ۲۳.۹ درصد بعد یک ماه روند کاهشی این نرخ سود به نرخ ۲۳.۶۴ درصد در ۲۵ تیرماه امسال اتفاق افتاد که در ۱۱ ماهه گذشته این نرخ سود رخ نداده و یک رکورد بود.

در هفته منتهی به ۸ مرداد نیز نرخ سود بازار بین بانکی در کانال ۲۳.۷ درصد قرار داشت اما در هفته گذشته بار دیگر به دامنه ۲۳.۹ درصد افزایش یافت.

کمترین نرخ سود ۱۸ ماه گذشته به هفته های دوم و سوم اردیبهشت سال قبل برمی گردد که نرخ سود بازار بین بانکی ۲۳.۵۰ درصد بود. این در حالی است که ورود نرخ سود بین بانکی به بازه بالای ۲۳ درصد از اسفند ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که در پی افزایش نرخ بازخرید اوراق عملیات بازار باز از ۲۰ به ۲۳ درصد، نرخ سود بین بانکی نیز در همان تاریخ از دامنه ۲۰ تا ۲۱ درصد وارد کانال ۲۳ درصد به بالا شد.

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند رشد نرخ سود بازار بین بانکی که در واقع همان نرخ سود تسهیلات بانک‌ها به یکدیگر در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت یک تا دو هفته‌ای است، به افزایش قیمت تمام‌شده پول و هزینه بانک‌ها در تأمین مالی بودجه جاری آنها می‌انجامد؛ لذا معمولا بانک‌ها برای جبران این فشار، به جریان جذب بیشتر سپرده‌های بانکی از مردم و بازی «سود بیشتر» به سپرده‌های بانکی روی می‌آورند؛ اکنون نیز برخی بانک‌ها برای سپرده‌های بلندمدت با ارقام سنگین، سودهایی بالاتر از نرخ مصوب بانک مرکزی که گاهی تا ۲۸ درصد می‌رسد، در نظر گرفته‌اند.

کد خبر: ۳۵۷٬۴۴۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha