۲۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۰
افزایش امیدها برای ریشه کن کردن سرطان سینه با یک واکسن جدید

افزایش امیدها برای ریشه کن کردن سرطان سینه با یک واکسن جدید

فاز یک آزمایش واکسنی پیشتاز برای سرطان سینه تکمیل شده و ۷۵ درصد شرکت کنندگان نیز واکنش ایمنی قدرتمندی از خود نشان دادند.

به گزارش بازار، به نقل از ایندیپندنت، شرکت Anixa Biosciences با همکاری کلینیک کلیولند واکسنی را توسعه داده‌اند که پروتئین «آلفا-لاکتالبومین» — یکی از پروتئین‌های موجود در شیر که با سرطان سینه سه‌گانه منفی (Triple-negative breast cancer) مرتبط است — را هدف قرار می‌دهد. این واکسن با هدف کمک به پیشگیری و درمان این نوع بسیار مهاجم و مرگبار از سرطان طراحی شده است.

در مرحله نخست آزمایش، این واکسن به ۳۵ زن که یا به سرطان سینه سه‌گانه منفی مبتلا بودند یا دارای ریسک ژنتیکی بالایی برای ابتلاء به آن بودند، تزریق شد. نتایج آزمایش‌های خون نشان داد بیش از ۷۵ درصد این افراد، واکنش ایمنی قوی از خود نشان دادند که با تولید آنتی‌بادی‌ها در گلبول‌های سفید خون آن‌ها قابل شناسایی بود. این پاسخ ایمنی بهینه‌شده می‌تواند به سیستم ایمنی بدن در شناسایی و نابودی سلول‌های سرطانی کمک کند.

عوارض جانبی واکسن نیز سوزش خفیف در محل تزریق محدود است. دکتر آمیت کوما مدیرارشد اجرایی شرکت Anixs Biosecnes این یافته‌ها را بسیار هیجان انگیز خواند.

کومار در این باره می‌گوید: این یک مکانیسم بسیار جدید است و ما تصور می‌کنیم اگر کارآمد باشد و بتواند از سرطان جلوگیری کند، پس می‌توان سرطان سینه را به عنوان یک بیماری مانند فلج اطفال و دیگر بیماری‌های عفونی ریشه کن کرد.

قرار است مرحله دوم آزمایش بالینی سال آینده انجام شودو گروه بزرگ‌تری از شرکت کنندگان در آن حضور خواهند داشت. همچنین آزمایش روی انواع بیشتری از سرطان سینه انجام می‌شود.

تولید واکسن‌های سرطان برخلاف واکسن‌های مربوط به بیماری‌های عفونی با چالش‌های زیادی روبرو است زیرا سرطان از سلول‌های بدن خود انسان سرچشمه می‌گیرد و همین امر سبب می‌شود سیستم ایمنی آنها را با سختی تشخیص دهد. تلاش‌های پیشین در این زمینه پروتئین‌هایی را هدف گرفته بود که در بافت‌های سرطانی و سالم وجود داشتند و گاهی اوقات به واکنش‌های ایمنی مخرب منجر شده بود.

سلول‌های سرطان سینه حاوی آلفا-لاکتالبومین هستند. این پروتئین به طور نرمال در دوران بارداری و شیردهی وجود دارد. محققان کلینیک کلیولند ۲۰ سال قبل پیشنهاد کردند این پروتئین در زنانی که قصد ندارند فرزند بیشتری داشته باشند، ردیابی شود و همین امر به آزمایش بالینی فعلی واکسن منجر شد.

کد خبر: ۳۵۱٬۷۲۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha