۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۰
خودروسازان قطعات جدید را سفارش گذاری نمی کنند| سایپا و عظام غایبین اصلی نمایشگاه قطعات
بازار از بزرگترین گردهمایی قطعه سازان گزارش می دهد؛

خودروسازان قطعات جدید را سفارش گذاری نمی کنند| سایپا و عظام غایبین اصلی نمایشگاه قطعات

دستاوردهای جدیدی یا توانمندی تولید نوین قطعه سازان توسط خودروسازان با بهانه های مختلف، خرید یا سفارش گذاری نمی شود.

امید محمدی؛ بازار: نمایشگاه بین ‌المللی قطعات، لوازم و مجموعه‌ های خودرو در حالی برای بیستمین سال پیاپی در تهران برگزار شد که فعالان قطعه‌ سازی بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه، حمایت و شنیده شدن از سوی مسئولان دولتی بودند. اما آنچه در روز نخست این رویداد تخصصی بیش از هر چیز به چشم آمد، جای خالی مقامات وزارت صنعت، معدن و تجارت بود؛ جای خالی‌ای که نه ‌تنها حاشیه ‌ساز شد، بلکه سایه‌ای از دلسردی بر فضای نمایشگاه انداخت.

خودروسازان قطعات جدید را سفارش گذاری نمی کنند| سایپا و عظام غایبین اصلی نمایشگاه قطعات

قطعه سازان در بحران هستند

قطعه ‌سازان کشور، که در سال‌ های اخیر با مجموعه ‌ای از بحران‌ ها نظیر تحریم، کمبود نقدینگی، نوسانات ارزی، تورم بی‌سابقه و رکود داخلی دست به گریبان بوده‌اند، این نمایشگاه را فرصتی برای بیان مشکلات و یافتن روزنه‌ای از امید برای اصلاحات ساختاری می ‌دانستند. اما عدم حضور وزیر صمت و حتی معاونان کلیدی وی، از جمله در حوزه خودرو، این پیام را برای بسیاری از فعالان صنف داشت که حمایت از قطعه سازان، تنها در سطح شعار باقی مانده و در عمل اراده‌ای جدی برای حل چالش ‌ها وجود ندارد.

همانطور که پیشتر این رسانه طی خبری اعلام کرد که در مراسم افتتاحیه، تنها معصومه آقاپور علیشاهی، مشاور رئیس‌جمهور در امور همکاری‌های اقتصادی حاضر شد؛ حضوری که اگرچه نمادین بود، اما به هیچ ‌وجه پاسخ‌ گوی حجم انتظار قطعه ‌سازانی نبود که درگیر معضلات متعددی هستند.

البته در اینجا باید یادآور شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ویژه اعضای کمیسیون صنایع و معادن خانه ملت در نمایشگاه حضور یافتند و طی بازدید از غرفه قطعه‌ سازان، با چالش ها و توانمندی آن ها از نزدیک آشنا شدند. تعداد درخواست ها برای عنوان مشکلات و پیگیری قطعه سازان از نمایندگان منتخب مردم توانست دلگرمی برای این تولیدکنندگان در شرایط فعلی ایجاد کند.

خودروسازان قطعات جدید را سفارش گذاری نمی کنند| سایپا و عظام غایبین اصلی نمایشگاه قطعات

چین منتظر بهبود روابط و شروط جدید همکاری

نمایشگاه قطعات خودرو تهران در دوره بیستم با حضور پررنگ شرکت‌ های چینی همراه بود؛ چینی‌ ها با ارائه نوآوری ‌های فنی، ادعا تولید قطعات با کیفیت و شناخت نقاط ضعف صنعت خودرو در نمایشگاه مذکور تمام تلاش خود را برای انعقاد قراردادهای جدید به کار گرفته بودند. اغلب این تجار هدفمند شرکت های قطعه ساز را دنبال می کردند، البته چینی ها به صنعت بسنده نکرده و به سراغ شرکت های بازرگانی و توزیع قطعات نیز رفته بودند. اغلب قطعه سازان با از حضور چینی ها نسبت به کمبود ارز، سیاست‌ های انقباضی بانگ مرکزی و عدم ثبات قوانین انتقاد داشتند.

خودروسازان قطعات جدید را سفارش گذاری نمی کنند| سایپا و عظام غایبین اصلی نمایشگاه قطعات

قطعات جدید یا نوآوری باب میل خودروسازان نیست

در ادبیات صنعت خودرو دنیا فلسفه برپایی نمایشگاه ها را معرفی فناوری جدید یا دستاوردهای نوین سازندگان معرفی می کنند، در نمایشگاه قطعات سال جاری کمتر از تعداد انگشتان دو دست، می توانستیم قطعات جدید یا فناوری های نوین یافت. نکته قابل توجه اینجاست که تولیدکنندگان معتقد هستند که دستاوردهای جدیدی یا توانمندی تولید نوین قطعه سازان توسط خودروسازان با بهانه های مختلف خرید یا سفارش گذاری نمی شود. این درحالی است که قطعات مذکور است بیشتر از یک دهه است در صنعت خودرو دنیا مورد استفاده قرار گرفته است، به عنوان مثال «آینه الکتروکرومیک با قابلیت تصویر دید عقب» توسط یک سازنده داخلی به مرحله نیمه صنعتی رسیده، اما هنوز خودروسازان حاضر به سفارش گذاری خرید این محصول نیستند.!

خودروسازان قطعات جدید را سفارش گذاری نمی کنند| سایپا و عظام غایبین اصلی نمایشگاه قطعات

نمایش بدون راه‌حل، بازدید بدون پاسخ

قطعه ‌سازان کشور در سال‌ های اخیر نه ‌تنها با موانع اقتصادی، بلکه با غفلت سیاست ‌گذاری دست به گریبان بودند. در چنین شرایطی، نمایشگاهی که قرار است ویترین توانمندی ‌ها باشد، تبدیل به آیینه‌ای از دردهای بی‌پاسخ شده است. در نمایشگاه قطعات تهران به نظر می رسید که

قطعه ‌سازان دیگر به دنبال وعده نیستند؛ آن‌ ها خواهان دیده‌ شدن و درک شدن‌ هستند. اما وقتی حتی در مهم‌ ترین رویداد تخصصی این صنعت، سیاستگذار صنعتی حضور نداشته باشد، امید به تغییر جای خود را به یأس و سکوت می ‌دهد.

سایپا در نمایشگاه حضور نداشت

در بیستمین نمایشگاه بین ‌المللی قطعات، لوازم و مجموعه‌ های خودرو تهران، «گروه خودروسازی سایپا» حضور نداشتند؛ برخی از فعالان عدم حضور را به تغییر مجری برگزار کننده نمایشگاه و عده ای دیگر آن را به مساله «خصوصی سازی» ربط می دادند. در کنار غیبت سایپا، عدم حضور «گروه قطعات خودرو عظام» نیز سوالات بسیاری را ایجاد کرده بود. عظام یکی از بزرگ ترین قطعه سازان داخلی است که غیبت آن می تواند بستری برای جولان چینی ها فراهم کند، شاید زمان آن رسیده که وزارت صمت با تغییر سیاست های خود مسیر حمایت از تولیدکنندگان را دنبال کند.

کد خبر: ۳۴۴٬۵۳۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha