به گزارش بازار، ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با یک رسانه ترکیهای اعلام کرد که «دلارزدایی» فقط خواسته مسکو نیست و به یک واقعیت جهانی تبدیل شده است.
به گزارش «راشاتودی»، این مقام روس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «آیدینلیک» اعلام کرد که کشورهای بیشتری در حال روی آوردن به ارزهای ملی در تجارت با یکدیگر هستند و در حال کنار گذاشتن استفاده از دلار هستند.
به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماتیک روسیه، دلار به یک ابزار «بسیار مشکل دار» در مراودات مالی کشورها تبدیل شده است. زاخاروا اعلام کرد، آمریکا در ابتدا گفته بود که دلار یک ارز بینالمللی است که «زندگی همگان را بهتر، راحتتر و آسودهتر میکند. آنها روی این موضوع اصرار داشتند و میگفتند که (دلار) اقتصاد جهان را به یک سطح جدید برده و مراودات و روابط (اقتصادی) مان را آسان میکند».
سخنگوی وزارت خارجه روسیه ادامه داد: «صادقانه بگویم آنهایی که چنین سیاستی را در ایالات متحده و خارج از این کشور در پیش گرفتند احتمالا میخواستند اولین گام را برای حرکت به سمت جهانی شدن بردارند».
از نظر او، از دلار برای اعمال فشار بر مخالفان سیاسی آمریکا استفاده شده است. زاخاروا با اشاره به تحریمها به بهانه جنگ اوکراین شامل ممنوعیت استفاده روسیه از دلار گفت: «آنچه که ما سال گذشته مواجه شدیم، یک چیز کاملا متفاوت است».
زاخاروا تصریح کرد: «هیچ ساده کردن یا بهتر کردن زندگی (روسیه با استفاده از دلار) در کار نیست. از این ارز به عنوان ابزاری برای هژمونی و نوع جدیدی از استعمارگرایی استفاده شده است و از آن برای تنبیه و کابوس وار کردن زندگی (دیگران) استفاده شده است».
به گفته سخنگوی وزارت خارجه روسیه، دلارزدایی که مسکو و تعداد رو به گسترشی از کشورها دنبال میکنند، فقط یک هدف نیست بلکه به واقعیت کنونی در جهان تبدیل شده است.
مقام ارشد مسکو افزود: «آنها میگویند دلارزدایی یک نوع هدف نهایی سازمانها یا برخی کشورهای مختلف است اما اینطور نیست. این هدف ما نیست. این، یک واقعیت است...دلار یک واحد پولی بسیار مشکلدار است. این حرف، نظر سیاسی من نیست بلکه یک واقعیت عینی اقتصادی است».
سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، ریشه اغلب مشکلات اقتصادی جهان در آمریکا است از جمله بحران اقتصادی جهانی سال ۲۰۰۸. واحدهای پولی ملی اما ارزهای با ثبات تر هستند و به همین دلیل تعداد رو به گسترشی از کشورها در حال روی آوردن به آنها هستند.
زاخاروا در توضیح چرایی توجه تعداد رو به گسترشی از کشورها به واحدهای پولی ملی در مراودات تجاری بینالمللی و دور شدن از دلار هستند، گفت: «آنها میخواهند یک نوعی ضمانت ایجاد و مستقر کنند، یک سیستم ضمانت مالی تا یک بار دیگر قربانی بحران آمریکایی نشوند».
وی اضافه کرد: «این بستگی به خود کشورها دارد که (درباره چگونگی ایجاد تضمین در مراودات اقتصادی بینالمللی خودشان) تصمیم بگیرند اما تا جایی که من متوجه میشوم، تعداد رو به افزایشی از کشورها میخواهند کاری بکنند تا یک بار دیگر قربانی سیستم مالی آمریکا نشوند».
بنا بر گزارش راشاتودی، روسیه از سال ۲۰۱۴ استفاده از دلار در تجارت خارجی خود را کاهش داده است اما تحریمهای سال گذشته این کشور را مجبور کرد تا این تلاشهای خودش را مضاعف کند. برای مثال، سهم پولهای ملی و ارزهای "دوستانه" در تجارت کشور (روسیه) با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال ۲۰۲۲ تقریبا به ۸۰ درصد افزایش یافته است و انتظار میرود تا پایان سال ۲۰۲۳ (سال جاری) به ۹۰ درصد برسد».
این رسانه روس افزود: «هفته گذشته گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه گروه بریکس که در حال حاضر شامل روسیه، برزیل، هند، چین و آفریقای جنوبی است اما قرار است سال آینده ۶ عضو جدید به آن اضافه شود، هم در حال بررسی روی آوردن به ارزهای ملی در همه مراودات تجاری فرامرزی است».
نظر شما