۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۷:۵۵
تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد و میزان مورد نیاز برق؟ | تامین ۱۰ هزار مگاوات با مدیریت مصرف
«بازار» گزارش می دهد

تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد و میزان مورد نیاز برق؟ | تامین ۱۰ هزار مگاوات با مدیریت مصرف

طبق هدف گذاری صورت گرفته درطول برنامه هفتم توسعه باید رشد اقتصادی به ۸ درصد برسد؛ اما سوال اینجاست که برای رسیدن به چنین رشدی چه زیرساخت هایی ایجاد شود و صنایعی همچون برق باید چقدر توسعه پیدا کند.

بازار؛ گروه آب و انرژی: بر اساس سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در طول برنامه هفتم توسعه باید رشد اقتصادی کشور به ۸ درصد برسد. اما رسیدن به این رشد اقتصادی مستلزم زیرساخت های متعددی است که یکی از مهم ترین آنها توسعه صنعت برق است.

فعالان بخش خصوصی مدعی اند که برای رسیدن به این هدف گذاری حداقل باید ۵۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در کشور ایجاد شود. اما سخنگوی صنعت برق مدعی است که هدف گذاری صورت گرفته در دولت سیزدهم برای رسیدن به چنین هدفی کافی است. براساس آنچه علی اکبر محرابیان وزیر نیرو اعلام کرده تا پایان دولت سیزدهم ۴۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده خواهد شد.

مصطفی رجبی مشهدی در گفتگو با بازار در اینباره می گوید: اگر رابطه بین رشد اقتصادی و نیاز به برق را یک رابطه خطی در نظر بگیریم باید ظرفیت تولید برق در طول ۱۰ سال دو برابر شود. با این اوصاف هدف گذاری صورت گرفته در دولت سیزدهم متناسب با این هدف گذاری است.

او ادامه داد: در طول سال های گذشته سالانه حدود ۲۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شده بود این در حالی است که در یک سال گذشته حدود ۶ هزار مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار شده است.

امسال ۶ هزار مگاولت ظرفیت جدید وارد مدار شده، البته تمام برنامه های وزارت نیرو برای رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد در سال های آینده معطوف به ایجاد نیروگاه و افزایش ظرفیت تولید نیست؛ بلکه دولت در نظر دارد که برنامه های مدیریت مصرف را به گونه ای پیش ببرد تا ۱۰ هزار مگاوات از نیاز کشور را از محل مدیریت مصرف تامین کند

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق افزود: البته تمام برنامه های وزارت نیرو در سال های آینده معطوف به ایجاد نیروگاه و افزایش ظرفیت تولید نیست؛ بلکه دولت در نظر دارد که برنامه های مدیریت مصرف را به گونه ای پیش ببرد تا ۱۰ هزار مگاوات از نیاز کشور را از محل مدیریت مصرف تامین کند.

او با بیان اینکه امسال اولین سالی بود که توانستیم بخشی از نیاز کشور را از محل مدیریت مصرف تامین کنیم، گفت: در بخش خانگی ۱۵۰۰ مگاوات، ۶۵۰ مگاوات در بخش اداری، ۳۵۰ مگاوات از طریق مولدهای برق نهادها و ادارات دولتی صرفه جویی و مدیریت مصرف را شاهد بودیم. ضمن اینکه در بخش کشاورزی ۱۵۰۰ مگاوات و ۴ هزار مگاوات در صنایع جابه جایی اوج بار را شاهد بودیم.

گفتنی است بر اساس پیش بینی صورت گرفته در برنامه ششم توسعه سالانه به طور متوسط متوسط ۸ درصد اقتصادی حاصل می شد؛ این همان هدفی است که در برنامه هفتم توسعه هم تکرار شده است. غافل از اینکه طبق گفته های مسعود خوانساری رییس پارلمان بخش خصوصی تهران، از مجموع رشد ۴۶.۹ درصدی که در طول اجرای کل برنامه ششم ایجاد می شد تنها ۳.۴۴ درصد آن محقق شده است.

کد خبر: ۱۷۷٬۹۵۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha