۲۳ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴
گلوگاه های تولید ناقص شناسایی و رفع می شود| افزایش تیراژ و کیفیت ایران خودرو
بازار گزارش می دهد

گلوگاه های تولید ناقص شناسایی و رفع می شود| افزایش تیراژ و کیفیت ایران خودرو

گروه صنعتی ایران خودرو برای افزایش تیراژ تولید و ارتقا کیفیت،گلوگاه های ضعف تامین و تولید قطعات را شناسایی و اجرایی فرآیند ارزیابی مجدد قطعه سازان و همکاری بادانش بنیانها،موانع تولید را رفع کرده است.

بازار؛ گروه خودرو: خودروهای ناقص معضلی بود که سالیان گذشته خودروسازان و تبع آن بازار را به چالش کشیده بود. این چالش منجربه نارضایتی مشتریان در بازار شده بود، چرا که سیاست های صنعتی و اقتصادی اشتباهی که وزیران صمت قبلی نسبت به خودروسازی داشتند، خودروسازان را قربانی شرایط تحریم های ظالمانه علیه کشور کرده بود. پس از ابلاغ دستور هشت ماده ای رئیس جمهور در روزهای پایانی سال گذشته، وضعیت خودروسازان به ویژه گروه صنعتی ایران خودرو تغییر یافت. ارتقا کیفیت و عرضه محصولات کامل به بازار از تغییرات مهم آبی پوشان جاده مخصوص است که با عارضه یابی زنجیره تامین محقق شد.

گروه صنعتی ایران خودرو درصدد است که با برنامه ریزی از طریق منابع داخلی و خارجی تمام گلوگاه های تولید را رفع و زمینه لازم برای تولید کامل خودروها را بیشتر از گذشته کند

افزایش تیراژ و کاهش تولید ناقص

آمار نشان می دهد که گروه صنعتی ایران خودرو از ابتدا سال تا هفته گذشته حدود ۲۶۴ هزار دستگاه خودرو تولید داشته است، این عدد در مقیاس با سال گذشته رشد ۴۷ درصدی به همراه تولید کامل خودروها را نشان می دهد. به طور متوسط یک دستگاه خودرو از شش هزار قطعه تشکیل شده است، گاهی تامین مواداولیه یا تولید قطعه از سوی زنجیره تامین داخلی با چالش ناشی از کمبود نقدینگی یا جبر تحریم های ظالمانه مواجه می شود. این موضوع سبب می شود، خودرو به ناچار اقدام به تولید مکانیکی(ناقص) خودروها کرده و پس از تامین قطعات مورد نیاز که اغلب مربوط به بخش های الکترونیکی و های-تک هستند، خودروها را تکمیل و تجاری سازی کند.

گروه صنعتی ایران خودرو با ایجاد تعامل بیشتر در میان زنجیره تامین تاحدودی مشکل مذکور را مرتفع کرده و این مورد سبب افزایش تیراژ و بالا رفتن تولید خودروهای کامل در خط تولید شده است. اکنون مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو براساس اجرای دستور هشت ماده ای رئیس جمهور به دنبال دریافت مجوزهای مربوطه جهت واردات قطعاتی که ظرفیت کافی تولید در کشور ندارند است. مشروط به دریافت مجوز مربوطه آبی پوشان جاده مخصوص هیچگاه تولید ناقص را تجربه نخواهند کرد.

آبی پوشان جاده مخصوص برای رفع نیاز قطعه سازان با ۹۰ شرکت دانش بنیان تفاهم نامه همکاری در راستای رفع گلوگاه های تولید قطعات منعقد کردند. ماحصل این همکاری کاهش ارزبری ۱۰۹ میلیون یورویی و رفع گلوگاه های تامین قطعات الکترونیکی، قوای محرکه و ایمنی بوده است.

پیشتر تصور می شد که قطعات های-تک که همان اجزای الکترونیکی خودرو هستند فقط گلوگاه و عامل توقف خط تولید می شوند. اما، در حال حاضر برخی دیگر از قطعات شناسایی شدند که منجربه توقف خط یا تولید خودرو ناقص می شوند. گروه صنعتی ایران خودرو درصدد است که با برنامه ریزی از طریق منابع داخلی و خارجی تمام گلوگاه های تولید را رفع و زمینه لازم برای تولید کامل خودروها را بیشتر از گذشته کند.

گلوگاه های تولید ناقص شناسایی و رفع می شود| افزایش تیراژ و کیفیت ایران خودرو

فزایش کیفیت خودروها ارتباط مستقیمی با کاهش تولید محصولات ناقص در خط خودروسازان دارد. چرا که خودروساز به جای صرف زمان و هزینه برای تامین کمبود قطعات در خط به بحث توسعه و ارزیابی بیشتر محصولات دریافتی از زنجیره تامین خواهد پرداخت

افزایش کیفیت صورت گرفته؟

شرکت های بازرسی و نظارت کیفی در کشور آمارهای را منتشر کردند که نشان می دهد خودروسازان از ابتدا سال جاری تاکنون مسیر صعودی افزایش کیفیت را دنبال کردند. افزایش کیفیت خودروها ارتباط مستقیمی با کاهش تولید محصولات ناقص در خط خودروسازان دارد. چرا که خودروساز به جای صرف زمان و هزینه برای تامین کمبود قطعات در خط به بحث توسعه و ارزیابی بیشتر محصولات دریافتی از زنجیره تامین خواهد پرداخت. این مورد سبب می شود در خطوط خودروسازان رشد کیفی ناشی از بازرسی های بیشتر و اعمال سختگیری های بیشتر افزایش یابد.

قطعه سازان بارها به نگارنده این مطلب اعلام کردند که گروه صنعتی ایران خودرو، در سال جاری سختگیری های کیفی بیشتری برای دریافت قطعات خود اعمال کرده است. درتایید این موضوع می توان نگاهی به رتبه بندی قطعه سازان حاضر در زنجیره تامین این خودروساز داشت. اگر پیشتر قطعه سازان با رتبه A، B، C و D می توانستند به خط این خودروساز محصول ارائه دهند، اکنون فقط تولیدکنندگان قطعات رتبه A و B به این خودروساز محصول می دهند.

صنعت خودرو پیشران ۳۰۰ رشته صنعتی در کشور است، در داخل کشور به دلیل عدم زیرساخت ها و جبرتحریم ها هیچ گاه صنعت الکترونیک آن طور که باید وشاید رشد نکرده است. بسیاری از اجزا و ساختار ساده ترین یک سیستم الکترونیکی در تمام صنایع به کشور وارد می شود. در این شرایط نباید از صنعت خودرو توقع بومی سازی یا عدم تولید خودروهای ناقص را داشت. از سوی شاهد هستیم که صنایع بالادستی برای عرضه محصولات پتروشیمیایی و فلزی مورد نیاز این صنعت کارشکنی های عدیده دارند. همانطور که دولت ها خودرو را در سبد تورمی قرار داده و قیمت گذاری دستوری برای آن اعمال می کنند، باید عرضه محصولات صنایع بالادستی به خودروسازی را نیز مشمول قیمت گذاری دستوری کنند.

گلوگاه های تولید ناقص شناسایی و رفع می شود| افزایش تیراژ و کیفیت ایران خودرو

کدام قطعات کمبود دارند؟

برخی از قطعات الکترونیکی مانند ECU، ACU، یونیت های تجهیزات رفاهی، ایربگ، سنسورها و برخی از ادوات الکترونیکی گیربکس اتوماتیک در تمام خودروسازی های کشور، وارداتی است. زیرا زیرساخت صنعتی و تولیدی این قطعات در کشور وجود ندارد. بنابراین، خودروساز ناگزیر مجبور به واردات قطعات مورد نیاز خود است. هرچند که در سال های اخیر برخی از قطعه سازان دست به تولید ECU، ACU، ایربگ و سنسورها زدند، اما تیراژ تولید آن ها به انداز نیاز خودروسازان نیست.

در اینجا باید اشاره داشت که رئیس جمهور باید مانند فرمان هشت ماده ای، دستوری را جهت تامین نقدینگی یا اعطا وام بلندمدت با کمترین بهره به خودروسازان را صادر کند، تا نقدینگی که ترمز و مانع اصلی رشد این صنعت محسوب می شود، بهبود یافته و واردات محصولات مورد نیاز تولیدکنندگان خودرو با تسریع بیشتری همراه شود.

کد خبر: ۱۷۵٬۲۴۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha