۱۴ آبان ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۸
 آشفتگی در بازار نهاده‌های دام و طیور| بی‌رمقی کارخانه‌های خوراک
بازار گزارش می‌دهد؛

آشفتگی در بازار نهاده‌های دام و طیور| بی‌رمقی کارخانه‌های خوراک

ساری- گرانی نهاده ها و توزیع نامناسب آن سبب آشفتگی در بازار دام و طیور در مازندران شده و مصرف کننده و تولیدکننده را ناراضی کرده است.

بازار؛ گروه استان‌ها: توزیع نامناسب نهاده‌ها و کمبود آن درد مشترک تولیدکنندگان حوزه دام و طیور است و این مسئله هم گرانی این اقلام را دامن زد و همه مصرف کننده و تولیدکننده را ناراضی کرده است.

مازندران ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور را عهده دارد و با داشتن ۸ میلیون دام سبک و سنگین نقش ویژه ای را در بازار گوشت کشور ایفا می‌کند.

جوجه چهار هزار تومانی پیدا نمی‌شود
ابراهیمی یک فعال در صنعت مرغداری در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه قیمت جوجه مصوب چهار هزار و ۲۰۰ تومان تعیین شده است، گفت: ما و دیگر همکاران تاکنون نتوانستیم با این نرخ جوجه یک روزه را تأمین کنیم.

وی با بیان اینکه قیمت جوجه یک روزه ۱۱ هزار تومان است، افزود: از روزی که در سامانه بازارگاه ثبت نام می‌کنیم و تا روزی که جوجه به دست ما برسد یک ماه طول می‌کشد و در این مدت، جوجه‌های در حال پرورش چه چیزی باید مصرف کنند.

وی خواستار تلاش مسئولان برای رفع مشکلات فراروی صنعت دام و طیور شد.

محمد کاوه مدیرعامل انجمن کشتارگاه‌های مازندران نیز با بیان اینکه ۱۷ کشتارگاه استان در روز قادر به کشتار و بسته بندی ۱۳۰۰ تن مرغ و توزیع آن هستند، گفت: بخشی از تولیدات در استان و مابقی روانه بازار تهران می‌شود.

 آشفتگی در <a class=بازار نهاده‌های دام و طیور| بی‌رمقی کارخانه‌های خوراک" height="400" src="https://media.tahlilbazaar.com/d/2021/01/05/4/60989.jpg" width="600" />

وی در گفتگو با خبرنگار بازار با اظهار اینکه قیمت مرغ برای فروشندگان فاکتور و نظارت می‌شود، افزود: در حال حاضر دستگاه‌های مختلف بر فرایند توزیع مرغ نظارت می‌کنند.

وی با بیان اینکه باید به دغدغه‌های تولیدکنندگان توجه ویژه شود، افزود: توزیع نهاده‌ها و گرانی آن دغدغه اصلی تولیدکنندگان به شمار می‌رود.

مجید قدیری رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور کشور نیز در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی مازندران با بیان اینکه بیشتر کارخانه‌های دام و طیور سال قبل با ظرفیت زیر ۴۰ درصد کار کردند، افزود: شاهد بودیم خوراک دام و طیور با کیفیتی به دست تولیدکنندگان نرسیده است.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه بازارگاه برای توزیع نهاده‌های دامی بازنگری در آن را ضروری دانست و گفت: این سامانه نمی‌تواند انتظارات تولیدکنندگان و تجار را برآورده کند و تا زمانی که عیب، مشکلات آن رفع نشود و مدیریت آن دچار تغییرات اساسی نشود، شاهد بروز مشکلاتی در حوزه خوراک دام و طیور خواهیم بود.

این سامانه نمی‌تواند انتظارات تولیدکنندگان و تجار را برآورده کند و تا زمانی که عیب، مشکلات آن رفع نشود و مدیریت آن دچار تغییرات اساسی نشود، شاهد بروز مشکلاتی در حوزه خوراک دام و طیور خواهیم بود

وی با عنوان اینکه سیاست گذاری‌های نامناسب و رفتارهای سلیقه‌ای در توزیع نهاده‌های دامی از جمله مشکلات به شمار می‌رود، افزود: تصمیمات اشتباه سبب شده تا پیامدهای آن را در حوزه تولید و توزیع محصولات پروتئینی شاهد باشیم.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور کشور تاکید کرد: اعتقاد دارم اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و ما به تفاوت آن در قالب کارت خرید محصولات پروتئینی به مردم داده شود سبب می‌شود تا حضور دولت در قیمت گذاری محصولات کاهش یابد زیرا دولت باید نظارت و سیاستگذاری کند.

قدیری با تاکید بر جلوگیری از خام فروشی نهاده‌های دامی حتی برای دوره پنج ساله گفت: باید به سمتی برویم که بتوانیم از ظرفیت کارخانجات خوراک دام استفاده کنیم زیرا این کارخانه در سال قبل با ظرفیت زیر ۴۰ درصد کار کردند.

وی داشتن شبکه توزیع نهاده‌های دامی و ساماندهی آن را الزامی دانست.

تأمین علوفه و نهاده دغدغه دامداران شده است
حوزه دام نیز از کمبود نهاده‌ها و توزیع نامناسب آن گلایه دارند و الهیار ولی زاده رئیس اتحادیه دامپروری مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار درباره مشکلات موجود در نهاده‌های دام در استان، کمبود و توزیع نامناسب را از جمله مشکلات بیان کرد و گفت: مسائل موجود در صنعت دامپروری استان ویژه و قابل توجه است.

وی با اظهار اینکه در استان‌های دیگر نظیر گلستان به دلیل وجود زمین‌های فراوان برای تأمین علوفه، علوفه دام‌های سنگین از طریق بازارگاه ساماندهی شدند، افزود: در مازندران به دلیل شرایط موجود، بیش از ۹۰ درصد دامداران گوسفنددار هستند و تأمین علوفه از جمله مشکلات است.

 آشفتگی در بازار نهاده‌های دام و طیور| بی‌رمقی کارخانه‌های خوراک

رئیس اتحادیه صنعت دامپروری مازندران ادامه داد: تصرف مراتع و تبدیل اراضی کشاورزی به باغات مشکلات دامداران را برای تأمین علوفه سخت کرده است و نیاز دامداران به علوفه‌های دانه‌ای رشد یافته است.

ولی زاده یادآور شد: تصمیمات متمرکز در کشور نیز مشکلات را افزون کرده است و در حال حاضر علوفه و نهاده به مرغداران داده می‌شود و باید دامدارانی که تولیدشان به مصارف عمومی می‌رسد از نهاده‌های دولتی بهره مند شوند.

وی یادآور شد: دولت برای عام مردم یارانه می‌دهد اما اکنون کسانی که چند رأس دام دارد از آن بهره مند می‌شود درحالی که باید دامداران صنعتی و بزرگ به صورت مستقیم نسبت به خرید نهاده‌ها از بازارگاه اقدام کنند.

رئیس اتحادیه صنعت دامپروری مازندران تصریح کرد: اگر مشکلات فراروی صنعت دامداری حل نشود تولید دام سبک و سنتی با چالش روبرو می‌شود.

۹۰ درصد نهاده‌ها وارداتی است
حسینقلی قوانلو رئیس سازمان صمت مازندران نیز با اشاره به سالانه ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزار تن گوشت مرغ معادل ۱۱ درصد تولید کشور را عهده دار هستیم، افزود: قیمت مصرف مرغ تا سقف ۳۱ هزار تومان تعیین شده است.

وی با اظهار اینکه قیمت توسط ستاد تنظیم بازار جهاد کشاورزی تعیین شده است، افزود: با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها، نرخ مرغ به ۳۱ هزار تومان رسیده است.

وی درباره اشکال در سامانه بازارگاه و اینکه نهاده یک تا ۱.۵ ماه بعد از ثبت نام به دست تولیدکننده می‌رسد، گفت: ۹۰ درصد نهاده‌ها وارداتی است و از بنادر جنوبی وارد می‌شود و مشکل در تأمین ارز از جمله مسائل است.

قوانلو با بیان اینکه تمامی نهاده‌ها از سوی صمت تأمین می‌شود، گفت: افزایش قیمت مرغ به نفع تولیدکنندگان است و امیدواریم نوسانات کاهش یابد.

کد خبر: ۱۱۵٬۳۱۳

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha