۲۹ تیر ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۷
صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی، پشتوانه جامعه معلولان در بازار کار
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد

صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی، پشتوانه جامعه معلولان در بازار کار

شریعتمداری، وزیر تعاون گفت: صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی برای ایجاد پشتوانه، توانمندسازی و اشتغالزایی افراد دارای معلولیت در قالب کارفرما و خویش‌فرما ایجاد شده است.

به گزارش بازار به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری گفت: در چهل‌ویکمین سالگرد تاسیس سازمان ارزشمند و خدمتگزار بهزیستی کشور، شاهد عملیاتی شدن یکی از نهادهایی هستیم که آرزوی دیرینه ما بوده است.

وی افزود: با توجه به اینکه باید تسهیلات لازم، منابع مالی، تکمیل زنجیره ارزش، اتصال به بازارها و برخی از فعالیت‌ها در اختیار جامعه معلولین کشور قرار گیرد این صندوق ایجاد شد تا پشتوانه‌ای برای حضور آن‌ها در بازارها و اشتغال پایدار باشد.

وی با اشاره به تصویب لایحه صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی افراد دارای معلولیت در مجلس شورای اسلامی، افزود: شاهد افتتاح این صندوق هستیم و هیئت امنای آن جمعی از مسئولان دولتی و نمایندگان NGO‌های فعال در حوزه افراد دارای معلولیت هستند و قبل از این اساسنامه به تصویب شورای نگهبان رسیده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ادامه داد: این دغدغه در ذهن همه فرزندان بهزیستی همواره وجود داشت که بعد از دوران ۱۸ سالگی و جدایی از بهزیستی چه شرایطی پیدا خواهند کرد که ایجاد این صندوق پاسخی به این دغدغه است.

شریعتمداری، ادامه داد: صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی بر روی بستر IT آغاز به کار می‌کند تا متقاضیان به منابع صندوق اعم از حمایت‌های بلاعوض برای ایجاد زیرساخت‌های اشتغال جامعه معلولین، یارانه سود تسهیلات اعطایی و پرداخت منابع قرض‌الحسنه با نرخ حداقل کارمزد دسترسی داشته باشند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یادآور شد: منابع درآمدی این صندوق علاوه بر دارایی سازمان که اموال غیرمنقول است می‌تواند به عنوان پشتوانه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: ما مقدمات را فراهم کردیم تا آنچه در صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاونی انجام می‌شود به کمک صندوق کارآفرینی بیاید و تامین مالی خرد تضمین شده فعالیت‌های معلولان را سامان دهیم.

شریعتمداری توضیح داد: به عبارت دیگر، منابع خرد مردم با مقداری آورده از فرد متقاضی شغل در کنار هم قرار می‌گیرد و اصل سرمایه‌گذاری مردم با ضمانت صندوق تضمین می‌شود.

وی افزود: همچنین لازم است که از حضور مجربان جامعه افراد دارای معلولیت در بخش‌های مختلف اجرایی این صندوق استفاده شود.

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حد امکان برای آغاز عملیات اجرایی بهتر است امکانات خود سازمان به کار گرفته شود تا هزینه‌های مالی کمتری به فعالیت‌های این صندوق افزوده شود.

شریعتمداری افزود: این صندوق در آینده نیز می‌تواند با مجوز شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی فعالیت بانکی هم انجام دهد.

وی گفت: یکی از کارهای بزرگ این دوره در سازمان بهزیستی تاسیس این نهاد مقدس است که قطعا می‌تواند در ایجاد اشتغال جامعه دارای معلولیت و پیشبرد اهداف سازمان بسیار موثر باشد.

شریعتمداری با بیان اینکه در صورت کارآفرینی چند فرد دارای معلولیت، تسهیلات بیشتری در اختیارشان قرار خواهد گرفت، گفت: بانک توسعه تعاون با منابع وسیع‌تری یاری‌رسان خواهد بود؛ امیدواریم با ۲۴ میلیارد تومان سرمایه و نهایی شدن تشکیلات بتوانیم در پایان دولت شاهد عملیات اجرایی شدن این صندوق باشیم و ترجیحا از امکانات و نیروی انسانی فعال و کارآمد سازمان بهره می‌گیریم.

به گفته شریعتمداری افراد علاقمند به خیرجمعی در آینده می‌توانند سرمایه خود را به صورت قرض‌الحسنه در اختیار صندوق قرار دهند.

کد خبر: ۱۰۰٬۰۰۱

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha