به گزارش بازار به نقل از شاتا، فاطمه سادات حسینی در حاشیه بازدید از مرکز باشگاه نوآوری مانا (موسسه ایدهپروری نخبگان ارزشآفرین) با تاکید بر اینکه شرایط اجتماعی و اقتصادی به سمتی رفته است که بانوان نیز وارد فضای کسب و کار شدند، یکی از نیازهای جامعه بانوان در راستای این مشارکت، ایجاد شرایط و بستر مناسب برای فعالیت آنها دانست و گفت: برای اینکه بانوان بتوانند رسالت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خود را با رسالت فردی و خانوادگی که دارند، متوازن و متعادل کنند تا خود، خانواده و کسب و کارشان آسیب نبیند، نیاز به یک ساختار و بستر مناسب در جامعه و در کنار آن آموزش و آگاهی دارند.
مشاور وزیر صمت در امور بانوان و خانواده، بر توانمندی، استعداد و ظرفیت جامعه بانوان تاکید کرد و افزود: بسیاری از بانوان کشور ما دارای خلاقیت و نوآوری در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هستند اما به دلیل نبود شرایط مناسب، نتوانستیم از این ظرفیتها، آنگونه که شایسته بوده است، استفاده کنیم.
وی ایجاد یک محیط امن کسب و کار که در آن بانوان و مادران بتوانند با آسودگی خاطر، در کنار فعالیت اجتماعی و اقتصادی خود به تربیت فرزند بپردازند را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: اگر بخواهیم تخصصهای بانوان در بخشهای مختلف، به بار بنشیند نیاز به یک ساختار داریم و طرحی که در این باشگاه اجرا شده است نمونه موفقی از این ساختار است.
ضرورت حمایت از جایگاه زن و اهمیت تحکیم خانواده
وی با تاکید بر ضرورت حمایت از جایگاه زن و اهمیت تحکیم خانواده، ایجاد این زیرساخت را برای استفاده بهینه، بجا و به موقع از توان بانوان در راستای حفظ و ارتقاء منزلت و جایگاهی که در فرهنگ ایرانی و اسلامی برای زنان وجود دارد لازم دانست.
مدیریت موفق فعالان اقتصادی و اجتماعی زن در محیط خانواده
حسینی در ادامه با اشاره به نزدیکی روز صنعت و معدن، به حضور بیش از ده هزار نفر از بانوان کشور در وزارت صمت اشاره کرد و گفت: بخشی از مدیران و مسئولان ارشد در شرکتها و بخشهای مختلف صنعتی و معدنی از جامعه زنان هستند و اغلب آنان همانطور که در حوزه تولید و اشتغال موفق هستند در بحث خانواده نیز بسیار موفق عمل کردند؛ زنانی که ایده پرور و خلاق هستند و در سطح جامعه مدیریت خوبی دارند قطعا در محیط خانواده نیز این توانایی را دارند و آن را عملیاتی میکنند.
مشاور وزیر صمت در امور بانوان و خانواده با استناد به تجارب خوب مدیریت خوب بانوان در حوزه کسب و کار، توجه به شایسته سالاری و توانمندی در کنار جایگاهی که اسلام برای زن و خانواده در نظر گرفته است را ضروری دانست و اظهار کرد: مطالعه و بررسیها نشان داده است در شرایطی که زیرساخت مناسب برای فعالیت بانوان وجود دارد، این قشر از جامعه حضور موفقی در حوزه کسب و کار و همچنین مدیریت خانواده داشتند.
وی با تقدیر از طرح نوآورانه گروه مانا در راستای ایجاد فضای مناسب برای فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بانوان که متناسب با رسالت زن در خانواده است، توسعه این طرح در سایر محیطهای کسب و کار را موثر در افزایش بهرهوری از توان بانوان دانست.
ضرورت استفاده از فضای مجازی در حوزه کسب و کار
حسینی در بخش دیگر صحبتهای خود با اشاره به گسترش کسبوکارهای اینترنتی در دوران شیوع کرونا و تغییر فضای کسب و کار در سراسر دنیا، بر لزوم آموزش برای استفاده بهینه از این فضا تاکید کرد و افزود: باید تهدیدها و محدودیتها را به فرصت تبدیل کرد، استفاده از فضای کسب و کار به عنوان بستر مناسب کسب و کار در دوران شیوع کرونا باید مورد توجه قرار گیرد و آموزشهای لازم برای این کار به فعالان اقتصادی داده شود.
حل مشکلات جمعیتی با ایجاد توازن بین فعالیتهای اجتماعی و خانواده
وی دسترسی به مشتریان بیشتر، استفاده بهینه از زمان و وابستگی کمتر به مکان مشخص برای عرضه کالا و خدمات را از جمله مزیتهای فضای کسب و کار مجازی اعلام کرد و با استناد به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص سیاستهای جمعیتی و تحکیم بنیان خانواده، گفت: اگر بستر و ساختار مناسب و لازم برای ایجاد توازن و تعادل بین فعالیتهای اجتماعی و خانواده برای بانوان فراهم شود، بسیاری از مشکلات در حوزه جمعیتی مرتفع خواهد شد.
حسینی همکاری دانشگاه و سازمانهای مختلف برای توسعه طرحهای نوآورانه در این راستا را لازم عنوان کرد و با تاکید بر ایجاد یک ساختار اقتصادی و اجتماعی برای جامعه زنان، شناسایی فرصتهای کسب و کار متناسب با شرایط و نیاز کشور و در کنار آن توانایی و جایگاه زنان را مهم خواند.
مشاور وزیر صمت در امور بانوان و خانواده در این بازدید، ضمن گفتوگو با تیمهای مختلف شتابدهنده در این مرکز، از نزدیک در جریان روند فعالیتهای این مرکز قرار گرفت و همچنین توصیه و پیشنهاداتی را در راستای توسعه این طرح و جذب حمایتهای بخشهای مختلف دولتی و خصوصی را مطرح کرد.
گفتنی است این موسسه با همکاری سه جانبه دانشگاه علم و صنعت، مجموعه مانا و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شهریور ۹۸ به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرده است؛ و با ایجاد یک فضای مناسب برای بانوان، امکان انجام فعالیتهای مختلف اقتصادی و اجتماعی را برای مادران در کنار فرزندانشان فراهم کرده است.
در حال حاضر ۱۵ تیم شتابدهنده در پنج حوزه مد و پوشاک، آموزش، مادر و کودک، سلامت و مراقبت و زیبایی فعالیت میکنند؛ ایجاد شبکه از شرکاء تخصصی، ارائه خدمات مشاورهای و برگزاری رویدادهای تخصصی در این حوزهها از دیگر اقدامات این مرکز است.
نظر شما