بهگزارش بازار به نقل از روابط عمومی وزارت نیرو، هاشم علیپور ، خلاقیت و نوآوری را از مباحث جدید برشمرد که با ارسال ۲۸۸ پروژه خلاقیت و نوآوری از سوی معاونان بهره برداری ۱۶ شرکت برق منطقه ای (انجام شده طی سالهای ۹۷ و ۹۸) جهت ارایه دراین نشست همراه بود و شرکتهای برق منطقهای خراسان با ۹۹ پروژه، فارس با ۴۶ پروژه و تهران با ۳۴ پروژه، بیشترین تعداد پروژههای نوآوری و خلاقیت این نشست را به خود اختصاص دادند.
مدیرکل دفترفنی و نظارت شبکه انتقال توانیر با تاکید بر ضرورت بهره گیری از توان ساخت داخل در تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز شبکه انتقال و فوق توزیع برق کشور، در عین حال موضوع کیفیت را خط قرمز این دفتر عنوان کرد و گفت: در بحث کیفیت کوتاه نمیآییم و شرکتهای سازنده تجهیزات با کیفیت پایین درصورت عدم رفع مشکلات، در لیست سیاه قرار میگیرند و هر نوع خرید خارجی نیز باید با تایید شرکت توانیر انجام شود.
وی ۷۵ درصد حوادث شبکه در سال جاری را ساده و بدون ایجاد خاموشی عنوان کرد و در خصوص تهیه لیست فهرست بها، ضمن تقدیر و تشکر از دقت مدیر کل بازرسی، ابراز امیدواری کرد این لیست با تلاش شبانهروزی همکاران به زودی تکمیل و در اختیار شرکتهای برق منطقهای قرار بگیرد.
ایوبزاده معاون شرکت مدیریت شبکه در این نشست با اشاره به رشد شاخصهای حفاظت شبکه به بیش از ۸۵ درصد، از رشد سایر شاخصها از جمله شاخصهای مهندسی بر اساس مطالعات انجام شده خبر داد و افزود: شبکه برق در بحث پوشش سیستمهای حفاظتی به روز شده و شاخص پوشش تجهیزات اصلی شبکه به بیش از ۹۶ درصد افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: نگهداری این شاخصها بسیار مهم است و محدودیتهایی که در بودجه بهینه سازی شرکتهای برق منطقهای ایجاد شده، نباید ما را به سمت استفاده از اتصالات غیر استاندارد ببرد.
جعفری از شرکت مدیریت شبکه که ارایه گزارش بررسی و تحلیل حوادث شبکه انتقال برق کشور در ۶ ماه نخست امسال را برعهده داشت با اشاره به روند کاهش حوادث شبکه، شاخص عملکرد صحیح سیستمهای حفاظتی را بیش از ۸۵ درصد ذکر کرد و از روند رو به رشد شاخص عملکرد مهندسی طی ۳ سال اخیر در شرکتهای برق منطقهای باختر، خراسان، گیلان، خوزستان، سیستان و بلوچستان و سمنان خبر داد.
احمدی جنیدی کارشناس متخصص خط دفتر فنی و نظارت شبکه انتقال توانیر با ارایه گزارش فنی و اقتصادی در رابطه با افزایش ظرفیت خطوط انتقال و فوق توزیع برق کشور با درنظر گرفتن مسایل فنی و اقتصادی و کاهش ارزبری، به تعویض و جایگزینی هادیهای متداول فرسوده و با ظرفیت بارگیری بالا با هادیهای پرظرفیت بهجای احداث خطوط انتقال و فوق توزیع جدید اشاره کرد.
وی همچنین با ذکر تجارب شرکت ABB در مانیتورینگ خطوط انتقال و فوق توزیع به قابلیت افزایش ظرفیت دینامیکی خطوط انتقال به میزان حداقل ۱۰ درصد با استفاده از PMU در مانیتورینگ خطوط با بررسی تخصصی و همکاری شرکت مدیریت شبکه برق اشاره کرد که با اعلام آمادگی شرکت مدیریت شبکه برق جهت ایجاد این قابلیت ابتدا برای خطوط مورد نیاز و در ادامه برای کل شبکه همراه بود.
گزارش عملکرد شبکه سراسری در پیک ۹۸ و برآورد پیک بار تابستان ۹۹ از دیگر برنامههای این نشست بود که حاکی از اجرای برنامه های متعدد از جمله اجرای طرح ذخیره عملیاتی در جهت افزایش بارهای قابل کنترل، توسعه سامانههای اسکادا و افزایش رویت پذیری تا سطح دیسپاچینگهای توزیع برای اولین بار، افزایش نقش مراکز کنترل دیسپاچینگ در تمام سطوح در فرایند برنامهریزی و اجرای طرحهای مدیریت مصرف، توزیع بهینه زمان، مکان و مقدار مدیریت مصرف، رعایت سقف مصرف به شکل توان لحظه ای در صنایع بزرگ، توسعه سامانه پیش بینی هواشناسی در تمامی شرکتهای توزیع و برق منطقهای در جهت افزایش دقت پیش بینی بار منطقه و... همچنین اجرای برنامههای متعدد در مدیریت بخش تولید برق آبی و حرارتی و مدیریت امنیت شبکه از جمله ارزیابی مستمر امنیت استاتیکی و دینامیکی شبکه و برنامهریزی بهینه زمان واقعی توان راکتیو حکایت دارد که مورد اخیر برای اولین بار در منطقه غرب آسیا از سوی شرکت مدیریت شبکه برق ایران اجرا شده و نتایج مثبتی را به همراه داشته است.
یافته های این گزارش بر اتفاقی نبودن ورود شبکه سراسری به هفدهمین سال بدون خاموشی گسترش یافته تاکید دارد و بازگرداندن فرکانس شبکه طی ۳۲ ثانیه به حالت عادی، نمونهای از مدیریت موفق پیامدهای حادثه در شبکه محسوب میشود و در این بین سنکرون شبکه برق کشور با عراق در آبان امسال و هدایت شبکه در دیسپاچینگ ملی، برگ دیگری از خود اتکایی و اعتماد به نفس بالای متخصصان صنعت برق کشور را به نمایش گذاشته است.
نظر شما