به گزارش بازار، مصطفی صفاری، با بیان اینکه کالای حاصل از واردات پس از تخصیص ارز از خرج کشور، از گمرک داخلی ترخیص خواهد شد، اظهار کرد: در این سالها عملا نبود ارز باعث شده بود استوک ۷ میلیارد دلاری کالای گمرکی داشته باشیم.
وی در خصوص ترخیص یکباره کالای دپو شده در گمرک همزمان با انتخابات امریکا گفت: تعهد داده شد که وارد کننده با طرفهای خارجی وارد معامله شود و ارز در یک دورهای دریافت شود.
صفاری افزود: متاسفانه اخیرا با کمبودهایی نظیر روغن و تخم مرغ روبرو هستیم؛ چراکه ارز مورد نیاز را به کالاهای اولیه تولیدی تخصیص نیافته بود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره قفل شدن منابع ایران در خارج کشور همزمان با کرونا اضافه کرد: بسیاری کالاها ارز مورد نیاز را دریافت نکردند و در شش ماه اول با کمبود منابع ارزی روبرو بودیم.
صفاری ادامه داد: حجم نقدینگی بدلیل کسری بودجه بالا رفته و آمار بانک مرکزی ۳۳ درصد حجم نقدینگی و بیش از ۴۰ درصد حجم تورم را نشان میدهد.
وی گفت: قیمت ۲۳ قلم کالای اساسی در کشور ارزان تر از آن سوی مرزهاست و لذا تقاضایی کاذب بوجود میآید.
صفاری همچنین تخصیص یارانه به کالا را اشتباه دانست و افزود: بیشترین قاچاقها در کالاهای مصرفی اولیه مردم صورت میگیرد و این در حالی است که در تمام دنیا یارانه را به افرادی میدهند که مستمند هستند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد یارانه بگیران خودرو ندارند، گفت: ما یارانه را هدفمند نمیپردازیم.
صفاری افزود: در حال حاضر کالاهای اساسی برای گشایش دچار مشکل ارزی هستند و با وقفه ایجاد شده، قیمتها بالا رفته است.
وی در این میان از چسبندگی قیمتی انتقاد کرد و گفت: بر این اساس قیمتها به سرعت بالا رفته ولی پایین نمیآید و متاسفانه این روند، انتظارات قیمتی را شکل میدهد.
نظر شما