به گزارش بازار به نقل از خانه ملت، محمدرضا شانه ساز، با اشاره به نیاز ۲.۵ میلیارد دلاری سازمان متبوع خود برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۹۹ گفت: از بانک مرکزی در خواست کرده بودیم که در ۶ ماه اول سال بخش عمدهای از ۲.۵ میلیارد دلار تخصیص داده شود، اما آنها از همان ابتدای سال اعلام کردند که با توجه به شرایط حال حاضر کشور توانایی پرداخت بیش از ۱ میلیارد دلار در نیمه اول سال وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بنا به گفته بانک مرکزی تا نیمه اول سال حدود یک میلیارد دلار به سازمان غذا و دارو برای واردات دارو تخصیص داده شده است، تاکید کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تامین نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی به ارز بیشتری نیاز داریم از این رو درخواست داریم بانک مرکزی با در نظر گرفتن این شرایط بیش از پیش ما را یاری کند تا وزارت بهداشت برای تدارک و تامین اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی برای بیماران کرونایی با مشکل مواجه نشود.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به ضرورت برخورد جدی با پزشکان تجویز کننده داروی خارجی که مشابه داخلی آن وجود دارد، ادامه داد: داروهای داخلی تماماً بر اساس مقررات و چهارچوبهای بین الملی تولید میشود و در واقع چیزی به نام استاندارد ملی درحوزه دارو وجود ندارد. مراجع بین المللی برای تولید دارو چهارچوب و استاندارد تعیین میکنند و تمامی داروهای داخلی نیز بر اساس همان ضوابط تولید میشود.
شانه ساز با بیان اینکه اگر داروهای داخلی عوارض خاصی داشته باشند تست ABR آن را شناسایی کرده و یا پرشکان آن را اعلام میکردند، گفت: بیاثر بودن داروهای داخلی باید بر اساس مستندات علمی و دقیق باشد و معتقدم هیچ فرد آکادمیک و علمی چنین سخنی نمیگوید.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت از تولید داخلی دارو، تصریح کرد: باید از ظرفیتهای داخلی کشور بهترین استفاده را داشته باشیم تا مشکلی برای تامین داروهای اساسی و حیاتی به وجود نیاید و بتوانیم داروهای مورد نیاز بیماران را تامین کنیم.
نظر شما