۴ آبان ۱۴۰۵ - ۱۶:۳۲
سه شرط خروج مددجویان از چرخه حمایت اعلام شد

سه شرط خروج مددجویان از چرخه حمایت اعلام شد

رئیس کمیته امداد از اختصاص ۳۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال برای مددجویان در سال جاری خبر داد.

به گزارش بازار، سیدمرتضی بختیاری در همایش «تجلیل از یاوران اشتغال» که امروز (۴ آبان‌ماه) با حضور سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی و مدیران بانک‌های عامل در پرداخت تسهیلات اشتغال مددجویان برگزار شد، با تاکید بر ضرورت توانمندسازی مددجویان و ایجاد درآمد پایدار برای آنان، اشتغال، مسکن و تقویت فرهنگ خودباوری و خوداتکایی را سه رکن اصلی توانمندسازی مددجویان عنوان و بر ضرورت تداوم مسیر خدمت‌رسانی به محرومان عنوان کرد.

وی با اشاره به مأموریت ابلاغ‌شده از سوی رهبر شهید انقلاب مبنی بر قرار گرفتن توانمندسازی و ایجاد درآمد پایدار با رعایت کرامت انسانی در صدر برنامه‌های کمیته امداد، اظهار کرد: پس از ابلاغ این مأموریت، کمیته امداد با اتکا به تجربه بیش از ۴۵ سال فعالیت خود، برنامه‌های توانمندسازی را با جدیت دنبال کرد.

بختیاری افزود: در بررسی‌های انجام‌شده، سه رکن اساسی برای توانمندسازی مددجویان شناسایی شد که شامل اشتغال، مسکن و تقویت فرهنگ خودباوری و خوداتکایی است. در این میان، تقویت روحیه خودباوری و اتکا به توانمندی‌های فردی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و کمیته امداد تلاش می‌کند این رویکرد را بیش از پیش در جامعه ترویج کند.

وی با اشاره به نقش اشتغال در کاهش آسیب‌های اجتماعی، بر ضرورت رفع بیکاری و تقویت فرهنگ کار و تلاش تأکید کرد و گفت: در راستای اجرای مأموریت توانمندسازی، اقدامات مؤثری از جمله تأسیس بنیاد حیات انجام شده است که زمینه توسعه برنامه‌های اشتغال‌زایی و حمایت از مددجویان را فراهم می‌کند.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه با تشریح معیارهای خودکفایی مددجویان گفت: خروج افراد از چرخه حمایت کمیته امداد باید براساس شاخص‌های مشخص و با اطمینان از پایداری شرایط اقتصادی و معیشتی آنان انجام شود. نخستین شاخص، گذشت حداقل ۱۸ ماه از دریافت تسهیلات یا حمایت‌های مربوط به اشتغال است تا فرصت کافی برای تثبیت فعالیت اقتصادی و ارزیابی نتایج آن فراهم شود. چنانچه فرد پس از دریافت تسهیلات با مشکلات مالی یا بدهی مواجه شود و فعالیت اقتصادی او در معرض آسیب قرار گیرد، کمیته امداد باید برای جلوگیری از بازگشت وی به چرخه فقر، حمایت‌های لازم را ادامه دهد.

سیدمرتضی بختیاری دومین شاخص را برخورداری از درآمد ماهانه برابر یا بیشتر از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار عنوان کرد و افزود: در صورتی که درآمد فرد به این سطح نرسیده باشد، خروج وی از چرخه حمایتی انجام نخواهد شد.

وی همچنین تغییر وضعیت اقتصادی و بهبود دهک درآمدی خانوار را سومین شاخص خودکفایی برشمرد و تأکید کرد: تحقق این سه شاخص، مبنای ارزیابی توانمندی اقتصادی افراد و تصمیم‌گیری درباره خروج آنان از چرخه حمایت کمیته امداد است.

رئیس کمیته امداد با اشاره به عملکرد این نهاد در سال‌های گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲، با حضور شهید آیت‌الله رئیسی، جشن خودکفایی ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان برگزار شد. همچنین، در دوره دولت چهاردهم نیز بنا بر آمار اعلام‌شده در این سخنان جشن خودکفایی ۸۰ هزار نفر از مددجویان برگزار شده است.

بختیاری با اشاره به جمعیت تحت حمایت کمیته امداد و ظرفیت اشتغال‌زایی این نهاد، گفت: در حال حاضر بیش از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از مددجویان نیز مستعد اشتغال هستند که فراهم کردن زمینه اشتغال آنان به تأمین منابع مالی کافی و رفع موانع موجود نیاز دارد.

وی با قدردانی از همکاری نظام بانکی در تأمین تسهیلات اشتغال‌زایی افزود: سهم تسهیلات اشتغال کمیته امداد در سال جاری ۳۳ هزار میلیارد تومان است؛ با این حال، نحوه محاسبه تسهیلات پرداخت‌شده از محل منابع سال گذشته که در ماه‌های ابتدایی سال جاری به ایجاد اشتغال منجر شده‌اند، یکی از موضوعاتی است که نیازمند بررسی و اصلاح است.

رئیس کمیته امداد با اشاره به مکاتبات انجام‌شده با مسئولان بانک مرکزی در این زمینه اظهار کرد: براساس رویه اعلام‌شده، تسهیلات باقی‌مانده از سال گذشته که در سال جدید پرداخت شده‌، در محاسبات تسهیلات سال جاری منظور می‌شوند و این موضوع نیازمند بازنگری است. اصلاح این رویه می‌تواند به نفع کمیته امداد، سازمان بهزیستی، مددجویان متقاضی تسهیلات اشتغال و نظام بانکی باشد و زمینه استفاده مؤثرتر از منابع مالی برای ایجاد فرصت‌های شغلی را فراهم کند.

وی با بیان اینکه جذب کامل سهم ۳۳ هزار میلیارد تومانی تسهیلات اشتغال می‌تواند نقش مهمی در توسعه اشتغال مددجویان داشته باشد، افزود: با توجه به جمعیت بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفری افراد مستعد اشتغال، لازم است علاوه بر تسهیلات بانکی، از ظرفیت‌های دیگری همچون بنیاد حیات، پلتفرم‌های اشتغال‌زایی و همکاری کارآفرینان نیز استفاده شود.

بختیاری همچنین با اشاره به مدت بازپرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی، خواستار توجه بیشتر به شرایط دریافت‌کنندگان این تسهیلات و بررسی امکان افزایش سقف تسهیلات متناسب با نیازهای اشتغال‌زایی شد.

وی در ادامه بر ضرورت رفع موانع موجود در مسیر ایجاد اشتغال تأکید کرد و گفت: بخشی از این موانع با همکاری دستگاه‌های اجرایی، مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مسئول قابل رفع است و انتظار می‌رود با حمایت مسئولان، زمینه بهره‌گیری بهتر از ظرفیت‌های موجود فراهم شود.

رئیس کمیته امداد در بخش دیگری از سخنان خود توانمندسازی را رویکردی عزتمندانه برای مقابله با فقر دانست و بر ضرورت ایجاد فرصت‌هایی تأکید کرد که مددجویان بتوانند با اتکا به توانایی‌های خود، زندگی مستقل و شرافتمندانه‌ای داشته باشند.

وی با اشاره به تأکیدات رهبر شهید انقلاب بر ضرورت توانمندسازی و ایجاد درآمد پایدار برای مددجویان گفت: دستیابی به درآمد پایدار مستلزم ایجاد اشتغال پایدار است و تحقق اشتغال پایدار نیز بدون مهارت‌آموزی و ارتقای توانمندی‌های شغلی امکان‌پذیر نخواهد بود.

بختیاری با قدردانی از تلاش مدیران عامل و اعضای هیئت‌مدیره بانک‌ها، راهبران شغلی و کارآفرینان حاضر در این عرصه، نقش آنان را در ایجاد فرصت‌های شغلی و کمک به بهبود زندگی محرومان ارزشمند توصیف کرد.

وی در پایان با اشاره به آموزه‌های قرآنی درباره ارزش احیای زندگی انسان‌ها، تصریح کرد: اقدامات نظام بانکی، کارآفرینان و راهبران شغلی در مسیر ایجاد اشتغال و توانمندسازی مددجویان، نقشی مؤثر در بهبود شرایط زندگی افراد نیازمند دارد و این تلاش‌ها زمینه‌ساز بازگشت عزتمندانه آنان به عرصه فعالیت اقتصادی و اجتماعی خواهد بود.

کد خبر: ۴۳۵٬۷۶۲

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha