به گزارش بازار، بر اساس گزارشهای منتشرشده، تایوان نمونهای از پهپاد انتحاری شاهد را با نام «پاپا دلتا» (Papa Delta) تولید کرده است. کارشناسان نظامی با استناد به درسهای جنگ اوکراین و غرب آسیا، بر سودمندی این پهپادهای کمهزینه برای استراتژی جنگ نامتقارن تایوان اتفاق نظر دارند، اما در مورد چگونگی استفاده از آن در تقابل با چین اختلاف نظر دارند.
این پهپاد توسط شرکت «تاندر تایگر» (Thunder Tiger) ساخته شده و مدل PD-۱۳۶ نام دارد. طراحی آن با بال دلتایی و ملخ عقب، شباهت آشکاری به شاهد-۱۳۶ ایران دارد.
قابلیتها: توان حمل کلاهک ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرمی و برد بیش از ۳۰۰ کیلومتر (با ادعای رسیدن به ۵۰۰ کیلومتر) را دارد که آن را قادر میسازد به اهدافی در استان فوجیان چین برسد.
هزینه و تولید: از آلومینیوم stamped ساخته شده تا هزینه کاهش یابد. شرکت سازنده ظرفیت تولید حدود هزار واحد در ماه را هدفگذاری کرده است.
کارشناسان بر این باورند که این پهپاد میتواند در صورت تولید انبوه و ارزان، معادله هزینهای را به نفع تایوان تغییر دهد.
تیموتی هیث (Timothy Heath): معتقد است این پهپاد به دلیل سرعت کم، برای هدف قرار دادن رادارهای چین آسیبپذیر است. به نظر او، استفاده مؤثرتر آن پس از فرود نیروهای چین در تایوان است تا زمان واکنش دشمن کاهش یابد.
پیتر لیتون (Peter Layton): بر این باور است که هدف اصلی، اشباع پدافند هوایی چین با پرتاب انبوه پهپادهای ارزانقیمت است تا مدافعان مجبور به شلیک موشکهای گرانقیمت شوند و هزینههایشان به شدت بالا برود.
با وجود این تحلیلها، ارتش تایوان هنوز سفارشی برای خرید این پهپاد ثبت نکرده و جزئیات مهمی مانند سیستم هدایت و مقاومت آن در برابر جنگ الکترونیک منتشر نشده است.




نظر شما