۳ مهر ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۲
افت صادرات کشاورزی اروپا زیرسایه جنگ

افت صادرات کشاورزی اروپا زیرسایه جنگ

صادرات کشاورزی اروپا در نیمه نخست ۲۰۲۶ به دلیل جنگ خلیج فارس با کاهش ۲ درصدی به ۱۱۷.۲ میلیارد یورو رسید.

به گزارش بازار، صادرات بخش کشاورزی و صنایع غذایی اتحادیه اروپا در نیمه نخست سال ۲۰۲۶ به دلیل جنگ در خلیج فارس و بسته شدن تنگه هرمز با کاهش ۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۱۱۷.۲ میلیارد یورو رسید.

کاهش یاد شده درحالی صورت گرفته است که آمارها نشان می‌دهد مازاد تجاری این بخش با افزایش ۱.۴ میلیارد یورویی به ۲۳.۹ میلیارد یورو رسیده است.

براساس آمارهای ثبت شده کاهش صادرات بخش یاد شده عمدتاً ناشی از افت ارزش صادراتی محصولاتی همچون کاکائو، گوشت خوک و روغن زیتون بوده است.

در میان بازارهای صادراتی، مجموع صادرات اتحادیه اروپا به مصر با افزایش ۲۷۸ میلیون یورویی معادل ۲۸ درصد نسبت به سال قبل همراه شد که عمدتاً ناشی از رشد صادرات گندم بود.

در همین حال آمارها نشان می‌دهد که صادرات به اوکراین نیز ۲۴۷ میلیون یورو، معادل ۱۲ درصد، افزایش یافت و صادرات به هند با رشد ۱۷۴ میلیون یورویی، معادل ۲۶ درصد، همراه شده است.

اما در مقابل، تجارت در بخش کشاورزی و صنایع غذایی اتحادیه اروپا با کشورهای حوزه خلیج فارس تحت تأثیر اختلال در مسیرهای دریایی و مسدود شدن تنگه هرمز روند نزولی به خود گرفته است. به عنوان مثال صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی قاره سبز به امارات متحده عربی ۳۹۵ میلیون یورو، معادل ۲۵ درصد، در این دوره کاهش یافته است.

آمارهای گمرکی نشان می‌دهد در میان گروه‌های کالایی، صادرات قهوه، چای، کاکائو و ادویه‌جات با کاهش ۱.۱ میلیارد یورویی، معادل ۱۶ درصد، مواجه شد.

از سوی دیگر، مجموع واردات بخش کشاورزی و صنایع غذایی اتحادیه اروپا به ۹۳.۴ میلیارد یورو رسید که نسبت به سال قبل ۳.۶ میلیارد یورو، معادل ۴ درصد کاهش داشته است.

این درحالی است که با وجود کاهش کلی واردات، واردات از برزیل ۴۲۵ میلیون یورو، معادل ۵ درصد، افزایش یافت که عمدتاً به دلیل رشد واردات دانه سویا بوده و در عین حال واردات از آرژانتین و گواتمالا نیز افزایش یافت.

به طور کلی در بخش گروه‌های کالایی، واردات قهوه، چای، کاکائو و ادویه‌جات ۳.۶ میلیارد یورو، معادل ۱۷ درصد، کاهش یافت و واردات غلات نیز با افت ۷۱۵ میلیون یورویی، معادل ۱۵ درصد، همراه شده است.

اما در مقابل، واردات میوه و آجیل ۵۰۳ میلیون یورو، معادل ۳ درصد، افزایش یافت و واردات تخمه آفتابگردان نیز پس از دو سال نامناسب برای محصولات کشاورزی اتحادیه اروپا، دو برابر بوده است.

کد خبر: ۴۳۰٬۰۹۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha