هشدار ایلان ماسک: هوش مصنوعی احتمالا تا ۱۰ سال آینده از کنترل انسان خارج می‌شود!

هشدار ایلان ماسک: هوش مصنوعی احتمالا تا ۱۰ سال آینده از کنترل انسان خارج می‌شود!

ایلان ماسک، بنیان‌گذار شرکت ایکس ای‌آی (xAI)، در گفت‌وگوی اخیر خود هشدار داد که هوش مصنوعی تا پنج سال آینده از مجموع هوش تمام انسان‌ها فراتر خواهد رفت.

به گزارش بازار، به باور او، احتمال بسیار کمی وجود دارد که بشریت بتواند تا ده سال آینده همچنان کنترل این فناوری قدرتمند را در دست داشته باشد. ماسک تأکید کرد که هوش مصنوعی در حال حاضر در مسیری قرار دارد که تقریباً در هر وظیفه ذهنی و فکری، عملکردی بهتر از انسان‌ها ارائه دهد.

ایلان ماسک در مصاحبه با سردبیر اکونومیست (The Economist) اظهار داشت: واقعاً هیچ کاری وجود نخواهد داشت که هوش مصنوعی نتواند آن را بهتر از انسان انجام دهد؛ شاید تنها چیزی که باقی بماند، خودِ انسان بودن باشد. محتمل‌ترین نتیجه، ورود به عصری از فراوانی شگفت‌انگیز است؛ جایی که هر فرد می‌تواند به چیزهایی که تصور می‌کند، دسترسی داشته باشد.

تهدیدات وجودی و لزوم همکاری‌های امنیتی

با وجود پیش‌بینی افق‌های روشن، ماسک همچنان نگران خطرات وجودی این فناوری است. او معتقد است که شتاب توسعه هوش مصنوعی و ربات‌ها غیرقابل توقف شده و حتی اگر دکمه توقفی وجود داشته باشد، شاید نباید آن را فشار داد. وی پیشنهاد کرد که شرکت‌های پیشرو در این حوزه باید جلسات منظمی برای بررسی مسائل امنیتی داشته باشند و مدل‌های اولیه خود را برای شناسایی قابلیت‌های خطرناک، پیش از عرضه عمومی، در اختیار رقبا قرار دهند تا در صورت بروز ریسک‌های جدی، دولت‌ها مداخله کنند.

انتقاد از مسیر توسعه اوپن ای‌آی

ماسک در بخش دیگری از سخنان خود بار دیگر از سم آلتمن (Sam Altman) و شرکت اوپن ای‌آی (OpenAI) انتقاد کرد. او معتقد است این مجموعه از مسیر اصلی خود که یک سازمان غیرانتفاعی و متن‌باز بود، منحرف شده و به یک شرکت تجاری ۸۰۰ میلیارد دلاری تبدیل شده است. او همچنین از تیم انتروپیک (Anthropic) تمجید کرد و بنیان‌گذاران آن را افرادی بااصالت دانست که به دلیل عدم اعتماد به مدیریت آلتمن، مسیر خود را جدا کرده‌اند.

کد خبر: ۴۲۰٬۰۳۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha