۳۰ تیر ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۴
طلا در کانال ۴۰۰۰ دلار سنگر گرفت؛ قیمت‌ها دوباره اوج می‌گیرند؟

طلا در کانال ۴۰۰۰ دلار سنگر گرفت؛ قیمت‌ها دوباره اوج می‌گیرند؟

طلا با حفظ کانال ۴۰۰۰ دلار، میان تنش‌های جهانی و ابهام نرخ بهره برای ادامه صعود آماده می‌شود.

به گزارش بازار، در هیاهوی تنش‌های ژئوپلیتیک خاورمیانه و گمانه‌زنی‌های داغ درباره تصمیمات پیش‌روی فدرال رزرو آمریکا، بازار فلزات گرانبها روزهای پرنوسان اما صعودی را تجربه می‌کند؛ جایی که طلا با تکیه بر تقاضای سنتی خود به عنوان پناهگاه امن دارایی‌ها، در تلاش است تا سطح تاریخی چهار هزار دلار را به عنوان یک کف حمایتی محکم برای جهش‌های بعدی خود تثبیت کند.

معاملات اخیر بازارهای جهانی نشان می‌دهد که بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با رشدی نزدیک به یک درصد، خود را به کانال ۴۰۴۰ دلار رسانده و در بازار آتی آمریکا نیز ارقام مشابهی ثبت شده است.

این تحرکات صعودی در شرایطی رقم می‌خورد که سرمایه‌گذاران از یک سو چشم به تلاش‌های دیپلماتیک برای مهار درگیری‌ها میان آمریکا و ایران دوخته‌اند و از سوی دیگر، رفتارهای فدرال رزرو را رصد می‌کنند.

اگرچه خبرهای مربوط به خاورمیانه و تبادل آتش در روزهای گذشته موتور محرک اولیه قیمت‌ها بود، اما کارشناسان معتقدند بازار آرام‌آرام در حال سازگاری با این اخبار است و توجهات بیشتر به سمت اثرات ثانویه این تنش‌ها بر بازار انرژی و به تبع آن، تورم جهانی معطوف شده است.

در بخش انرژی، قیمت نفت که در پی تشدید درگیری‌ها و تهدیدهای یمن مبنی بر محاصره دریایی عربستان به بالاترین حد خود در یک ماه گذشته رسیده بود، با انتشار گزارش‌هایی از آغاز تلاش‌های میانجی‌گرانه کمی تعدیل شد و نفت برنت در محدوده ۸۸ دلار و نفت خام آمریکا در کانال ۸۲ دلار آرام گرفت.

با این حال، کارشناسان بازار نفت هشدار می‌دهند که پتانسیل صعود مجدد قیمت‌ها به دلیل تهدیدات جدی در مسیرهای ترانزیت انرژی همچنان بالاست و هرگونه وقفه در عرضه نفت می‌تواند شعله‌های تورم جهانی را دوباره روشن کند.

دقیقاً همین هراس از تورم ناشی از بهای انرژی است که کار سیاست‌گذاران پولی بانک مرکزی آمریکا را پیچیده می‌کند. در حالی که پیش‌بینی می‌شود فدرال رزرو در نشست هفته آینده خود نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد، اما معامله‌گران در بازار ابزارهای مالی احتمال بالایی (حدود ۶۴ درصد) برای افزایش مجدد نرخ بهره در ماه سپتامبر قائل هستند.

از آنجا که نرخ‌های بهره بالا هزینه فرصت نگهداری طلا را به عنوان یک دارایی بدون بازده افزایش می‌دهد، این متغیر همواره به عنوان ترمز دستی افزایش قیمت طلا عمل می‌کند.

با این حال، کارشناسان معتقدند اگر تنش‌ها شدت یابد و نفت مسیر صعودی را پیش بگیرد، طلا فارغ از فشارهای نرخ بهره، به دلیل ماهیت ضد تورمی خود مسیر صعودی را ادامه خواهد داد.

در بازار سایر فلزات گرانبها نیز وضعیت مشابهی حاکم است؛ نقره با عبور از مرز ۵۷ دلار پیشتازی می‌کند و پلاتین و پالادیوم نیز همسو با طلا روندی صعودی را در پیش گرفته‌اند که نشان‌دهنده تمایل کلی بازار به سمت سپرهای دارایی در شرایط نااطمینانی است.

کد خبر: ۴۱۸٬۷۳۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha