به گزارش بازار، امروز (یکشنبه) با صدور احکام اعضای هیاتمدیره منطقه آزاد مهران و ابلاغ رسمی آن، ساختار مدیریتی این منطقه نوپا تکمیل و مسیر فعالیت رسمی آن هموار شد.
بر اساس این احکام، «مهدی رعیتی» مدیر زیربنایی و عمرانی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد، «سیدعلیاصغر علامه» مدیرعامل سابق منطقه ویژه اقتصادی پارسیان و «نورالدین رحیمی» مدیر اجرایی فعلی منطقه آزاد مهران به عنوان اعضای هیاتمدیره این منطقه منصوب شدند.
این انتصابها در شرایطی انجام شد که منطقه آزاد مهران در سالهای گذشته درگیر اختلافنظرها، سهمخواهیها و کشمکشهای پنهان و آشکار بود، موضوعی که از آن به عنوان یکی از مهمترین عوامل تأخیر در تعیین تکلیف و عملیاتی شدن این ظرفیت مهم اقتصادی و مرزی یاد میشد و در عمل روند توسعه استان ایلام را با وقفه روبهرو کرده بود.
با نهایی شدن ترکیب هیاتمدیره، به نظر میرسد منطقه آزاد مهران به «ایستگاه پایانی» در مسیر شکلگیری نهادی رسیده و وارد مرحله اجرا و تصمیمسازی عملیاتی شده است.
مرحلهای که فعالان اقتصادی آن را پیشنیاز جذب سرمایهگذاری، توسعه صادرات و رونق فعالیتهای تجاری و خدماتی در مرز مهران میدانند.
در این میان، انتخاب دو مدیر غیربومی در ترکیب هیاتمدیره، هرچند واکنشهایی را در فضای رسانهای و محلی به دنبال داشته اما به اعتقاد برخی ناظران، این تصمیم دستکم به حواشی فرسایشی سالهای گذشته پایان داده و مسیر تصمیمگیری مدیریتی را از بنبست خارج کرده است.
گزارشها حاکی است نقش نمایندگان استان ایلام و استاندار در به سرانجام رسیدن این فرآیند و جمعبندی پایانی در سطح ملی، پررنگ و اثرگذار بوده و این هماهنگی، زمینه صدور احکام و عبور منطقه آزاد مهران از مرحله بلاتکلیفی را فراهم کرده است.
طرح جامع منطقه آزاد تجاری، صنعتی مهران در ۲۸ مهر امسال در یکصدوچهلمین نشست شورای پژوهشی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور پس از بررسی همهجانبه ابعاد فنی، زیستمحیطی و زیرساختی به تصویب رسید.
منطقه آزاد تجاری، صنعتی مهران یکی از طرحهای راهبردی توسعهای استان ایلام است که با هدف گسترش همکاریهای مرزی، فعالسازی ظرفیتهای صادراتی و جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی طراحی شده است.
این منطقه در نقطه صفر مرزی ایران و عراق و دروازه اصلی ترانزیت کالا از غرب کشور قرار دارد و بهرهمندی از زیرساختهای حملونقل جادهای، مرز فعال مهران و دسترسی به سامانه گرمسیری از مزیتهای ویژه آن بهشمار میرود.




نظر شما