۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۰
چرخش بزرگ بازار کار فناوری: رکود در غرب، رونق در اقتصادهای نوظهور

چرخش بزرگ بازار کار فناوری: رکود در غرب، رونق در اقتصادهای نوظهور

بازار جهانی مشاغل فناوری با چرخشی قابل توجه در حال انتقال به اقتصادهای نوظهور بوده و در اروپا و آمریکا با رکود مواجه شده است.

به گزارش بازار به نقل از یورونیوز، از اواخر ۲۰۲۲ آگهی‌های شغلی حوزه فناوری در پلتفرم Indeed به طور پیوسته در جهان کاهش یافته و تا سال ۲۰۲۵ حتی به زیر سطح پیش از کرونا رسیده‌اند. این افت در کشورهای اروپایی شدیدتر بوده، در حالی که اقتصادهای نوظهور – به‌خصوص کشورهای خاورمیانه – نه تنها افت نداشته‌اند بلکه رشد چشمگیری در آگهی‌های شغلی فناوری ثبت کرده‌اند.

اروپا بیشترین افت را تجربه کرده است: سوئیس با ۴۶ درصد کاهش، بریتانیا با ۴۱ درصد و فرانسه با ۳۹ درصد در صدر قرار دارند. آمریکا هم روند مشابهی داشته و ۳۵ درصد کاهش ثبت کرده است. کشورهای دیگری مانند اتریش، سوئد و آلمان نیز افت‌های نزدیک به ۳۰ درصد داشته‌اند. برخی کشورهای اروپایی مثل ایرلند، ایتالیا، بلژیک، هلند و لهستان افت‌های ملایم‌تر ثبت کرده‌اند. به طور کلی میان ۲۷ کشور مورد بررسی، آگهی‌های شغلی تکنولوژی در جهان ۱۸ درصد کاهش یافته است.

تحلیلگران می‌گویند پس از جهش تقاضای شغلی تکنولوژی بعد از همه‌گیری، اقتصادهای غربی از ۲۰۲۲ وارد دوره کاهش تقاضا شدند و وضعیت بد اقتصاد کلان این روند را تشدید کرد. ظهور نسل جدید هوش مصنوعی – مشخصاً بعد از انتشار عمومی ChatGPT – نیز به کاهش تقاضا برای برخی نقش‌ها، مخصوصاً موقعیت‌های ابتدایی و ورودی، منجر شده است.

با این حال اسپانیا و لوکزامبورگ برخلاف اروپا کاهش نداشته‌اند و حتی رشد داشته‌اند، که بخشی از آن به پایداری بازار کار و رشد اقتصادی این کشورها نسبت داده می‌شود.

در مقابل، کشورهای خاورمیانه شاهد بزرگ‌ترین جهش‌ها بوده‌اند: قطر با افزایش ۲۲۲ درصدی، عربستان ۱۳۰ درصد و امارات ۱۱۱ درصد. این رشد بخشی از یک تحول ساختاری گسترده‌تر در اقتصادهای این منطقه است که با افزایش چشمگیر آگهی‌های شغلی در همه بخش‌ها همراه بوده.

دیگر بازارهای نوظهور مثل مالزی، مکزیک، هند و فیلیپین هم رشد بالایی ثبت کرده‌اند. در حالی که کشورهای پیشرفته در افت به سر می‌برند، اقتصادهای نوظهور همچنان ۴۵ درصد بالاتر از سطح پیش از کرونا قرار دارند.

در نهایت، سهم اقتصادهای نوظهور از کل آگهی‌های شغلی فناوری نیز افزایش چشمگیری داشته است. بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ سهم آنها حدود ۱۶ درصد بود، اما تا سپتامبر ۲۰۲۵ تقریباً دو برابر شده و به ۲۸ درصد رسیده است. هند با توجه به اندازه بازار کارش بزرگ‌ترین سهم را در میان این اقتصادها دارد. این روند نشان می‌دهد که مرکز ثقل فرصت‌های شغلی فناوری به سرعت در حال جابه‌جایی از اقتصادهای پیشرفته به سمت بازارهای نوظهور است.

کد خبر: ۳۷۷٬۴۱۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha