۲۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۶
صنعت وکشاورزی استانهای دیگر به بهای نابودی اصفهان رونق گرفته است|فرونشست ۵۰ برابر نرم دنیا
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان:

صنعت وکشاورزی استانهای دیگر به بهای نابودی اصفهان رونق گرفته است|فرونشست ۵۰ برابر نرم دنیا

اصفهان - عضو هیئت رئیسه اصناف کشاورزی اصفهان گفت:به واسطه تصمیمات غیرقانونی، حق‌آبه تاریخی کشاورزان ما پایمال و صنعت و کشاورزی استانهای دیگر به بهای نابودی اصفهان رونق گرفته است.

حسین محمدرضایی با بیان اینکه ۱۸ مهر امسال، روز جشن نبود بلکه روز دادخواهی بود، اظهار کرد: مردم اصفهان انتظار داشتند شهرداری، شورای شهر و استاندار، محیط زیست و تمام مسولین ذی ربط اصفهان در کنار یکی از پل‌های تاریخی گرد هم آیند و صدای این خفگی را به گوش ناشنوایان برسانند، اما دریغ و صد دریغ! که این سکوت، توسط متولیانی رقم خورده که در سه، چهار دهه گذشته، با مدیریت فاجعه‌بار وزارت نیرو و تصمیمات سلیقه‌ای دولت‌های متوالی، زاینده‌رود را به مرده رود، گاوخونی را به کانون ریزگرد و اقلیم حوضه را به نابودی کامل کشانده‌اند.

وی با بیان اینکه این نه یک قصور، که خیانتی آشکار به تاریخ و هویت این سرزمین است که ما آن را به شکل اساطیری میراث‌دار آتنا، آتیس و اطلس می‌دانیم و امروز شاهد مرگ قهرمانمان هستیم، افزود: ما امروز با نتایج این بی‌کفایتی محض روبرو هستیم. فرونشست زمین در اصفهان به میزان بیش از ۵۰ برابر نرم جهانی یعنی ۲۰۰ میلی‌متر در سال رسیده است! این یعنی زمین زیر پای ما در حال بلعیده شدن است که هر روز نمونه هایی از این فرونشست را در گوشه و کنار شهر مشاهده می کنیم.

عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان بیان کرد: این فرونشست ها، میراث تاریخی ما، پل‌های چند صد ساله، میدان نقش جهان، مساجد و بیمارستان ها خانه‌های مردم را بلعیده و تهدید می‌کند و ده ها مدرسه را به تعطیلی کشانده است؛ با این وجود در آینده‌ای نه چندان دور، اصفهان را به شهری تخلیه‌شده تبدیل خواهد کرد.

وی ادامه داد: فاجعه دیگر، ریزگردهای آغشته به فلزات سنگین است که از تالاب خشکیده گاوخونی با کوچکترین وزش باد سرطان را مهمان سفره‌های مردم اصفهان کرده‌اند. این‌ها نتایج مستقیم نادیده گرفتن هشدارهاست.

صنعت و کشاورزی استان‌های دیگر، به بهای نابودی اصفهان رونق گرفته است

محمدرضایی با اشاره به اینکه به واسطه این تصمیمات ظالمانه و غیرقانونی، حق‌آبه تاریخی کشاورزان اصفهان پایمال شده و آن‌ها ورشکسته و آواره شده‌اند، در حالی که صنعت و کشاورزی استان‌های دیگر، به بهای نابودی ما رونق گرفته است، بیان کرد: صاحبان اصلی این آب، مردمانی که هزاران سال با زاینده‌رود زندگی کردند، اکنون تشنه و بی‌نصیب مانده‌اند. اگر دولتی که ادعای مدیریت دارد، فکری اساسی برای جبران این آب‌های انتقال‌یافته نکند، باید آماده باشند که پاسخگوی تخلیه اجباری اصفهان در آینده نزدیک باشند.

وی ادامه داد: دولت باید فوراً برای جلوگیری از این فاجعه انسانی اقدامی اساسی انجام دهد. مطالبه نهایی مااجرای بی‌تنازل قانون است! ما خواستار اجرای کامل و بدون قید و شرط مصوبات ۱۰ ، ۱۳، ۲۴ شورای عالی آب و تصویب‌نامه ۴۳۲۲ هایت وزیران مورخ ۵/۳/۱۳۳۳ و قانون توزیع عادلانه آب مصوب مجلس شورای اسلامی و طومار منسوب به مرحوم شیخ بهایی و قانون ۱۵۸ و ۱۵۹ مدنی هستیم.

عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف کشاورزی شهرستان اصفهان با ابراز امید احیاء دائمی زاینده رود تاکید کرد: هرگونه تعلل یا تفسیر به رأی، نه تنها مصداق بی‌کفایتی، بلکه خیانت محض به حق ملت و منابع ملی است. مسئولین باید بدانند که زاینده‌رود، خط قرمز امنیت حیاتی و فرهنگی اصفهان است.

کد خبر: ۳۷۰٬۳۵۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha