۱۳ شهریور ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۶
درخواست چین از نخست وزیر اسلواکی برای تقویت روابط پکن ــ بروکسل

درخواست چین از نخست وزیر اسلواکی برای تقویت روابط پکن ــ بروکسل

رئیس‌جمهور چین از «رابرت فیکو» نخست‌وزیر اسلواکی خواست تا با حمایت از روابط پکن با اتحادیه اروپا، نقش مثبتی در تحکیم همکاری‌های چین و اروپا ایفا کند.

به گزارش بازار به نقل از رویترز، شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین ضمن ستایش از پایبندی اسلواکی به دوستی با چین، از نخست‌وزیر آن کشور خواست تا به پکن در تقویت روابط با اتحادیه اروپا کمک کند. فیکو پیشتر در مسکو با رئیس جمهور چین دیدار کرده بود و در تلاش است روابط کشورش با چین را بهبود ببخشد.

چین به دنبال حمایت برخی کشورهای اتحادیه اروپا از جمله اسلواکی است تا در مقابل تعرفه‌های اعمال‌شده بر خودروهای چینی، صدای پکن را در اتحادیه اروپا تقویت کنند.

اسلواکی برخلاف همسایه‌اش مجارستان، تاکنون کمتر از فرصت‌های اقتصادی چین بهره برده و روابط خود را تنها سال گذشته به سطح شراکت استراتژیک ارتقا داده است.

اسلواکی مانند مجارستان روابط نزدیکی با روسیه دارد که تامین‌کننده اصلی نفت این کشور است. فیکو قرار است روز جمعه با ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین، دیدار کند و این درحالی است که روز سه‌شنبه به ولادیمیر پوتین گفت که می‌خواهد روابطش را با کرملین عادی کند.

به گزارش بازار، فیکو در دیدار سال گذشته‌اش با رئیس‌جمهوری چین در شبکه اجتماعی فیس‌بوک نوشته بود که پکن می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در مورد مساله اوکراین ایفا کند.

این اظهارات زمانی مطرح شد که وی این سفر را پس از تصمیم کمیسیون اروپا برای اعمال تعرفه بر خودروهای الکتریکی چینی، مهم توصیف کرده بود.

فیکو در این دیدار اظهار داشت: اسلواکی با هرگونه دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر مخالف است و بر احترام به انتخاب مستقل کشورهای جهان برای مسیر توسعه خود تاکید دارد.

وی با بیان اینکه هیات بزرگ همراه او، نشان‌دهنده اهمیت و تمایل قوی اسلواکی برای توسعه روابط با چین است، افزود: براتیسلاوا (پایتخت اسلواکی) تسهیلاتی برای تبادلات مردمی و گسترش همکاری‌های تجاری، به‌ویژه در حوزه‌های انرژی‌های نو و زیرساخت درنظر می‌گیرد.

فیکو موضع چین در قبال مساله اوکراین را منصفانه و سازنده توصیف و اعلام کرد که براتیسلاوا به گروه «دوستان صلح» برای حل مساله کی‌اف می‌پیوندد و همراه با پکن در راستای راه‌حل سیاسی این بحران تلاش خواهد کرد.

کد خبر: ۳۶۲٬۵۳۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha