۷ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۴
تردد ناوگان حمل و نقل کالا در پایانه مرزی دوغارون افزایش یافت

تردد ناوگان حمل و نقل کالا در پایانه مرزی دوغارون افزایش یافت

معاون فرماندار تایباد گفت: رفت و آمد ناوگان حمل و نقل کالا از سمت گمرک اسلام قلعه افغانستان به دوغارون و برعکس، افزایش قابل توجهی یافته است.

به گزارش بازار، مهدی رجبی روز سه شنبه در بازدید از معبر دوغارون و روند ورود و خروج ناوگان حمل و نقل ایران و افغانستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تردد ناوگان حمل ونقل در بازه زمانی پنجم و ششم مردادماه امسال نسبت به مدت مشابه ماه قبل به میزان ۳۰ درصد افزایش یافته است.

وی بیان کرد: پیش از این تردد کامیون های حامل کالا و یا خالی از طریق این ۲ کانون اقتصادی راهبردی ایران و افغانستان میانگین روزانه به هزار دستگاه می رسید.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار تایباد اظهار کرد: با تعامل و همراهی همه دستگاه های متولی در گذرگاه بین المللی دوغارون و طرف مقابل (حکومت سرپرستی افغانستان) هم اینک تردد ورود و خروج به ایران و افغانستان با هزار و ۳۰۰ دستگاه ناوگان به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه، ۴۳ هزار و ۱۳۲ دستگاه کامیون ایرانی و خارجی از سمت افغانستان وارد پایانه مرزی دوغارون شده اند.

رجبی گفت: همچنین در بازه زمانی اعلام شده ۴۶ هزار و ۷۸۴ دستگاه ناوگان حمل و نقل کالاهای صادراتی، ترانزیتی و یا خالی از گذرگاه رسمی دوغارون وارد گمرک اسلام قلعه افغانستان شده اند.

وی افزود: افزایش تعاملات تجاری ایران و افغانستان از طریق مرز دوغارون یکی از مهمترین دستاوردهای سفر والی هرات به خراسان رضوی بود که امیدواریم این روابط توسعه و پویایی اقتصاد استان و کشور را به همراه داشته باشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار تایباد با اشاره به این که دوغارون مهمترین دروازه اقتصادی افغانستان با ایران است، خاطرنشان کرد: سطح تعاملات تجاری این ۲ کشور همسایه سالانه به بیش از سه میلیارد دلار می رسد، کالاهای ایرانی تامین کننده بازار ۴۰ میلیون نفری افغانستان است.

وی ادامه داد: افغانستان نخستین شریک صادراتی و دهمین شریک وارداتی خراسان رضوی به شمار می رود که بدون شک افزایش سطح روابط آنها نقش زیادی در شکوفایی بخش اقتصاد و ایجاد فرصت های شغلی پایدار ۲ کشور دارد.

رجبی اضافه کرد: در بخش مسافری روزانه بیش از چهار هزار نفر شامل راننده، مسافر، تجار، فعالان اقتصادی و کارکنان بخش های مختلف اداری و خدماتی در پایانه دوغارون رفت و آمد دارند، سالانه بیش از یک میلیون مسافر به صورت قانونی از طریق معبر رسمی دوغارون وارد ۲ کشور ایران و افغانستان می شوند.

پایانه مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.

بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرک‌های بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت می‌شود.

کد خبر: ۳۵۵٬۴۱۱

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha