۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۰
مسیر دلار در بلاتکلیفی عمومی|  دلار در دوراهی آماده جهش یا افت شدید
تحلیل دلار از RSI تا مذاکرات هسته ای در گفتگو با بازار مطرح کرد؛

مسیر دلار در بلاتکلیفی عمومی| دلار در دوراهی آماده جهش یا افت شدید

دکتر غضنفری هرندی کارشناس بازارهای مالی گفت: شاخص RSI در محدوده میانه، یعنی حوالی سطح ۵۰ در حال نوسان است که تأییدی بر عدم تسلط خریداران یا فروشندگان و ادامه بلاتکلیفی عمومی است.

سمیه شوریابی؛ بازار: دکتر احمد غضنفری هرندی کارشناس و تحلیلگر بازارهای مالی در چشم اندازی که از روند و وضعیت دلار ارائه داد، اظهار داشت: در بازار ارز، قیمت دلار به تومان طی ماه‌های اخیر در یک الگوی تکنیکال مثلث متقارن نوسان می‌کند.

وی افزود: این الگو که با محدود شدن دامنه نوسان قیمت مشخص می‌شود، عموماً بیانگر بلاتکلیفی و انتظار فعالان بازار است؛ یعنی خریداران و فروشندگانی که منتظر روشن‌تر شدن چشم‌انداز اقتصادی و سیاسی کشور هستند. این الگو، آینه‌ای از وضعیت فاندامنتال (بنیادی) و سیاسی کشور است که همچنان در وضعیت تعلیق به سر می‌برد.

این کارشناس بازارهای مالی با اشاره به اینکه شاخص RSI نیز در محدوده میانه، یعنی حوالی سطح ۵۰، در حال نوسان است، تشریح کرد: این وضعیت خود تأییدی بر عدم تسلط خریداران یا فروشندگان در بازار و ادامه بلاتکلیفی عمومی است، در تحلیل تکنیکال، چنین رفتاری از RSI معمولاً نشان‌دهنده فقدان تمایل قوی به خرید یا فروش بوده و به‌ نوعی انتظار برای یک حرکت قاطع در آینده را نمایان می‌کند.

مسیر دلار در بلاتکلیفی عمومی|  دلار در دوراهی آماده جهش یا افت شدید

غضنفری هرندی همچنین در ادامه تأکید کرد: با نزدیک‌ شدن به انتهای الگوی مثلث، انتظار می‌رود که قیمت دلار از این محدوده فشرده خارج شود و یک حرکت قوی، چه به سمت بالا و چه به سمت پایین آغاز کند، جهت این حرکت به احتمال زیاد تابع تحولات فاندامنتالی خواهد بود، از جمله تحولات سیاسی و اقتصادی در سطح داخلی و بین‌المللی؛ چراکه در حال‌ حاضر، تحلیل تکنیکال به شدت به وضعیت سیاسی کشور، به‌ ویژه روند مذاکرات هسته‌ای و احتمال دستیابی به توافقی برای کاهش تحریم‌ها، وابسته شده است.

چارت دلار به تومان

این فعال اقتصادی در صورت حصول توافق و کاهش فشار تحریم‌ها، انتظار یک آرامش موقت و محدود را در بازار ارز متصور دانست که این تسکین، احتمالاً مقطعی خواهد بود، مگر آن‌که همزمان با اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور همراه شود.

این تحلیلگر بازارهای مالی با بیان نواحی مهم حمایتی دلار، ابراز داشت: در این میان، ناحیه حمایتی ۷۹,۵۰۰ تا ۸۰,۰۰۰ تومان، یکی از مهم‌ترین سطوح حمایتی در نمودار قیمت دلار به تومان محسوب می‌شود، در صورتی که این محدوده حمایتی به‌ طور کامل شکسته شود و قیمت به زیر آن نفوذ نماید، می‌توان انتظار داشت که روند صعودی فعلی متوقف شده و احتمالاً تغییر جهت به روند نزولی آغاز شود.

دکتر غضنفری هرندی با عنوان اینکه بازار ارز ایران در نقطه‌ای حساس و تعیین‌کننده قرار دارد، خاطر نشان کرد: فعالان بازار باید با دقت بالا تحولات داخلی و خارجی را رصد کنند، چراکه هرگونه تغییر در فضای سیاسی یا اقتصادی می‌تواند به حرکتی بزرگ در نرخ ارز منجر شود.

کد خبر: ۳۵۴٬۸۶۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha