۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۷
لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای عبور از ناترازی برق| نمی‌توان مردم را مقصر دانست
مدیرکل انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر مطرح کرد:

لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای عبور از ناترازی برق| نمی‌توان مردم را مقصر دانست

مدیرکل انرژی و امور مشتریان توانیر از ضعف بهره‌وری انرژی، چالش‌های زیرساختی، و لزوم تمرکز بر فناوری‌های نوین به عنوان محورهای اصلی عبور از ناترازی تولید و مصرف انرژی کشور نام برد.

به گزارش بازار، عبدالامیر یاقوتی، مدیرکل انرژی و امور مشتریان شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) با بیان اینکه بهره‌وری انرژی در ایران همچنان با استانداردهای جهانی فاصله‌ای چشمگیر دارد، گفت: شاخص شدت انرژی در کشور بیش از ۲.۵ تا سه برابر میانگین جهانی است. این یعنی ما برای تولید یک واحد محصول، سه برابر انرژی مصرف می‌کنیم و همین مسئله، برنامه‌ریزی‌های کلان را ناکارآمد می‌سازد.

وی با اشاره به اهمیت معماری بهینه در ساختمان‌ها و رعایت استانداردهای انرژی، افزود: بخش قابل توجهی از مصرف برق در تابستان و گاز در زمستان به نبود عایق مناسب و طراحی غیراستاندارد مربوط می شود؛ در حالی که نمونه‌هایی از معماری سنتی نشان داده‌اند که بدون تجهیزات پیشرفته هم می‌توان مصرف را بهینه کرد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مقوله بهره‌وری انرژی دست‌کم چهار دهه است که در سیاست‌گذاری‌ها مطرح شده، خاطرنشان کرد: اگرچه قانون‌گذاری‌ها از مجلس پنجم و حتی پیش‌تر آغاز شده، اما در عمل بیشتر از آنکه اقدام کنیم، سخن گفته‌ایم. بخشی از عقب‌ماندگی ناشی از تحریم‌هاست اما نباید از اصلاح اقتصاد انرژی نیز غافل شد.

نمی توان مردم را مقصر دانست

یاقوتی با تأکید بر اینکه مردم در مدیریت مصرف «همکارانی صادق» بوده‌اند، گفت: نمی‌توان مردم را مقصر دانست. آن‌ها تا جایی که توان داشته‌اند، همراه بوده‌اند؛ مشکل اصلی مشترکان پرمصرف است که توجهی به تامین برق سایر مشترکان ندارند.

وی درباره برخی گلایه ها درباره بی عدالتی و یا بی‌نظمی در جدول خاموشی‌ها، ادامه داد: تا هفته قبل هر مشترک روزانه حداکثر یک نوبت خاموشی داشت که با افزایش دما در همه مناطق کشور و به دنبال افزایش مصرف تا دو نوبت افزایش یافت.

مدیرکل انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر گفت: اگر مشترکان ۲۰ درصد مصرف خود را کاهش دهند، شرایط بهبود خواهد یافت. تنظیم دمای کولر روی ۲۵ درجه و خاموشی وسایل برقی غیر ضرور کلید عبور از ناترازی است.

یاقوتی در خصوص نحوه اطلاع مشترک از برنامه خاموشی ادامه داد: برای ارائه دقیق برنامه خاموشی، باید موقعیت هر مشترک نسبت به خط تغذیه برق مشخص شود در برخی مناطق جابه‌جایی در خطوط تامین برق ممکن است باعث ‌شود که برنامه‌های اعلامی دقیق اجرا نشوند، اما این موضوع با مراجعه به امور برق توزیع و ثبت اطلاعات قابل اصلاح است.

وی به موضوع تعرفه برق مشترکان پرمصرف نیز پرداخت و خاطرنشان کرد: تعرفه‌گذاری پلکانی موجب شده تفاوت چشمگیری میان هزینه مشترکان کم‌مصرف و پرمصرف ایجاد شود؛ برخی از مشترکان پرمصرف در ماه چندین برابر دیگران پرداخت می‌کنند.

مدیر کل امور انرژی و مشتریان توانیر افزود: افزون بر این، امسال به دلیل محدودیت تولید نیروگاه های برق آبی، بسته‌های جدید مدیریت مصرف از جمله اعمال محدودیت فنی برای برخی مشترکان پرمصرف طراحی و اجرا شد.

توسعه فناوری؛ شرط بقای صنعت برق

یاقوتی با اشاره به اقدام های فناورانه در صنعت برق، از هوشمندسازی شبکه برق به عنوان مسیر اصلی ارتقای بهره‌وری نام برد و گفت: بیش از ۵.۶ میلیون کنتور هوشمند نصب شده که امکان پایش و کنترل دقیق مصرف را فراهم کرده است. در کنار آن، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه خورشیدی، هدف‌گذاری شده تا پایان سال به ۱۰ هزار مگاوات برسد.

وی درباره برنامه‌های ارتقای راندمان نیروگاه‌ها افزود: افزایش بازدهی نیروگاه‌ها و اصلاح ساختار تولید، از ارکان مهم خروج از ناترازی انرژی کشور است.

مدیرکل امور انرژی و مشتریان توانیر ضمن قدردانی از همراهی مردم، گفت: صنعت برق همه تلاش خود را برای توزیع عادلانه برق و اعمال خاموشی خانگی به‌کار می گیرد و مردم توجهی به اخبار غیر رسمی و غیر مسئول در این خصوص نکنند.

یاقوتی با بیان اینکه اگر مردم در این روزهای گرم تابستان همچون گذشته و با صرفه جویی ۲۰ درصدی در مصرف برق با ما همکاری کنند، ما نیز شرمنده آنان نخواهیم شد، ابراز امیدواری کرد که با تداوم این همدلی و توسعه فناوری، بتوان مسیر پایدار و مطمئنی برای تأمین برق کشور ترسیم کرد.

کد خبر: ۳۵۴٬۵۶۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha