۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۷
روند اشتغال‌زایی در بخش کشاورزی مازندران کاهشی شده است
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران:

روند اشتغال‌زایی در بخش کشاورزی مازندران کاهشی شده است

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران گفت: سهم اشتغال بخش صنعت۳۰.۴، خدمات ۵۴.۵ و کشاورزی ۱۵.۱ است.

به گزارش بازار، عبدالرضا کریم پور روز چهارشنبه در جلسه شورای اشتغال و سرمایه‌گذاری مازندران از کشاورزی این خطه شمالی به عنوان مزیت مطلق اقتصادی توصیف کرد و افزود: یکی از دلایل کم شدن سهم اشتغال، تغییر کاربری های بی رویه، خام فروشی محصولات کشاورزی و بی توجهی به توسعه صنایع وابسته به کشاورزی است.

وی با توضیح این که صنایع کشاورزی، ترویج و الگوی کشت در مازندران باید مورد اهتمام قرار بگیرد، ادامه داد: طبق بررسی‌های صورت گرفته سهم مشارکت اقتصادی زنان در استان نیز ۱۶ درصد است که با توجه به اهمیت فعالیت های کشاورزی، این درصد بسیار کم است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران، تخصیص وام های خوداشتغالی ویژه زنان را از راهکارهای ایجاد اشتغال بخش کشاورزی استان ذکر کرد و گفت: به طور یقین با دانش بنیان شدن فعالیت های کشاورزی استان سهم اشتغال این بخش افزایشی خواهد شد.

این مسوول مازندران به وجود بنگاه های املاک غیر قانونی استان اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به تقاضای بالای خرید زمین در استان، خطر تغییر کاربری های غیر مجاز زمین های کشاورزی همچنان از دغدغه های جدی استان است.

وی به اهمیت فعالیت صنایع تبدیلی بخش کشاورزی مازندران و خروج از فعالیت های سنتی اشاره کرد و توضیح داد: صنایع کشاورزی باید متناسب با شرایط استان با هماهنگی مراکز دانشگاهی و علمی توسعه بیابد.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

ثبت ۶.۶ درصد نرخ بیکاری فصل بهار مازندران
کریم پور با اشاره به اینکه نرخ بیکاری مازندران در بین استان های کشور رتبه پنج را دارد، گفت: نرخ بیکاری مازندران از ۱۰ درصد سال ۱۳۹۶ سال گذشته به ۵.۵ درصد کاهش پیدا کرد که این رقم قابل قبول است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران نرخ مشارکت اقتصادی مردان استان را ۷۱ درصد عنوان کرد و ادامه داد: نرخ بیکاری مازندران در بین سنین ۱۵ تا ۲۴ سال ۱۶.۱۷ درصد و این نرخ در بین سنین ۱۸ تا ۳۵ سال که فارغ‌التحصیلان را شامل می شود ۱۴.۲ درصد است.

کد خبر: ۳۵۲٬۸۰۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha