۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰
کاهش چشم انداز رونق بازار آهن از نگاه «واله»|آیا با اصلاح قیمت در بازار مواجه خواهیم شد؟
بازار گزارش می هد؛

کاهش چشم انداز رونق بازار آهن از نگاه «واله»|آیا با اصلاح قیمت در بازار مواجه خواهیم شد؟

گزارش اخیر شرکت معندنکاوی بزرگ واله برزیل نشانگر کاهش چشم انداز مثبت بازار سنگ آهن و مشتقات فولادی طی هفته های آتی است که بخشی از آن به دلیل ادامه افزایش مازاد عرضه جهانی است.

بازار؛ گروه بین الملل: ریزش قیمت ها در بازار سنگ آهن و حاکم شدن رکود بر جو کلی آن طی هفته های اخیر، به بزرگترین معضل این بازار تبدیل شده است. به طور کلی، رکود شکل گرفته در دو اقتصاد بزرگ جهان یعنی آمریکا و چین طی ماه های گذشته از سال ۲۰۲۵، سایه سنگین خود را بر سر بازار آهن و برخی فلزات اساسی دیگر بازار همچون آلومینیوم افکنده است.

اکنون، شرکت بزرگ معدنکاوی «واله» برزیل در تازه ترین پیش بینی خود از بازار سنگ آهن، سطح توقعات از رشد این بازار طی ماه های آتی را کاهش داده است. واله که از بزرگترین شرکت های معندنکاوی جهان در بخش فلزات محسوب می شود، دلیل کاهش پیش بینی خود از رشد قیمت اگلومره ها و سنگ آهن برای سال جاری میلادی را، مازاد عرضه به بازارهای جهانی دانسته است.

نکته دیگری که واله در گزارش خود به آن اشاره کرده، کاهش تقاضا برای محصولات با کیفیت بوده که نشانگر علاقمندی شرکت های صنعتی به کاهش هزینه های تولید در راستای ایجاد رونق در بازار است؛ موضوعی که باز هم می تواند فشار مضاعفی بر تولید و استخراج سنگ آهن وارد آورد.

آرتور بونتِمپو، تحلیلگر وود مکنزی معتقد است که شرایط فعلی، کارخانه‌ها را به سمت استفاده از سنگ‌آهن ارزان‌تر و عیار پایین به جای گندله‌های پرهزینه سوق داده است

واله که در گزارش قبلی خود، پیش بینی خروجی ۳۸ الی ۴۲ میلیون تن سنگ آهن را داشت، در گزارش فعلی این رقم را به ۳۱ الی ۳۵ میلیون تن کاهش داده که نشانگر تصمیم این شرکت بزرگی معدنی برای کاهش عرضه در راستای جلوگیری از ریزش ببیشتر قیمت ها است. تحلیلگران معتقدند که این تصمیم واله تعجب‌آور نبوده، چرا که قیمت‌های گندله تحت فشار قرار داشته و مدیران این شرکت معدنی تأکید کرده‌اند که سبد محصولات آنها منعطف و رقابتی است که امکان تطبیق با پویایی‌های متغیر بازار را فراهم می‌کند. کلوخه‌های سنگ آهن که شامل گندله و بریکت می‌شوند، محصولات درجه‌بالایی هستند که در قلب استراتژی کربن کم واله قرار دارند.
آرتور بونتِمپو، تحلیلگر وود مکنزی در این خصوص معتقد است: «تصمیم واله با فضای آرام بازار همخوانی دارد. تولیدکنندگان محتاط‌تر شده‌اند و برخی به فروش کنسانتره روی آورده‌اند». وی خاطرنشان کرد که شرایط فعلی، کارخانه‌ها را به سمت استفاده از سنگ‌آهن ارزان‌تر و عیار پایین به جای گندله‌های پرهزینه سوق داده است.
از سوی دیگر، شرایط بازار امسال تحت تأثیر افزایش تولید سامارکو نیز قرار گرفت. این سرمایه‌گذاری مشترک واله و بی‌اچ‌پی (BHP.AX) قرار است ۸ میلیون تن گندله و کنسانتره گندله‌سازی بیشتر را به بازار عرضه نماید.

همانطور که واله نیز در گزارش خود آورده، در حال حاضر با مازاد عرضه در بازارهای جهانی مواجه هستیم که برآیند این مازاد عرضه و کاهش ممتد تقاضا از سوی چین، می تواند به ریزش ببیشتر قیمت ها در بازارهای جهانی منجر شود


به گفته واله، چشم‌انداز مورد تجدیدنظر قرار گرفته بازار در سال ۲۰۲۵ پس از تصمیم این شرکت برای انجام تعمیرات پیشگیرانه کارخانه گندله‌سازی سائو لوئیس در سه‌ماهه سوم و توقف تولید در این دوره منتشر شده است.
تحلیلگران آربی‌سی اروپا اعلام کردند که دستورالعمل جدید واله عرضه گندله دریایی را دستکم ۷ میلیون تن (معادل ۶٪ از کل بازار) کاهش می‌دهد. آنها معتقدند که این اقدام ممکن است به سود رقیب استرالیایی ریو تینتو (RIO.AX) تمام شود.

اقتصاد چین، معضل بزرگ بازار سنگ آهن

به نظر می رسد گزارش منتشر شده از سوی واله، تا حد زیادی منطبق بر واقعیت های بازار باشد. تازه ترین آمارهای منتشر شده از اقتصاد چین نشان می دهد که این کشور همچنان درگیر رکودی فراگیر است. نشریه گلوبال تایمز در تازه ترین گزارش خود به بررسی شاخص های اقتصادی چین پرداخته و معتقد است که اقتصاد این کشور در نیمه نخست سال جاری میلادی، کاملا درگیر رکود بوده؛ موضوعی که همزمان مورد تایید خبرگزاری CNBC آمریکا نیز قرار گرفته است.

در صورتیکه شرکت های بزرگ معدنی جهان به ویژه واله و ریو تینتو دست به کاهش عرضه در راستای جلوگیری از اصلاح بیشتر قیمت بزنند، به نظر می رسد بازار آهن بتواند شرایط متفاوتی با تحلیل های فعلی طی هفته های آتی تجربه نماید

اگرچه خبرگزاری های وابسته به دولت چین، این موضوع را تایید نکرده و معتقدند که دولت در دستیابی به هدفگذاری های اقتصادی خود موفق بوده و رشد اقتصادی این کشور همچنان پایدار است؛ اما آمار واردات و صادرات این کشور، داده های خبرگزاری های غربی را تایید می کنند. خبرگزاری بلومبرگ روز جمعه با اتنتشار گزارشی مدعی شد که واردات چین از آمریکا در ماه می، بیش از ۷ درصد کاهش داشته است. همزمان، خبرگزاری رویترز نیز با انتشار گزارشی مجزا از آخرین وضعیت صادرات این کشور در ماه می، مدعی شد که میزان صادرات چین در ماه می با افتی محسوس مواجه شده است.

در چنین شرایطی، به نظر می رسد تقاضا برای فلزات اساسی مورد نیاز کارخانه ها و واحدهای صنعتی چین طی هفته های آتی با ریزشی چشمگیر مواجه شود. از سوی دیگر، همانطور که واله نیز در گزارش خود آورده، در حال حاضر با مازاد عرضه در بازارهای جهانی مواجه هستیم که برآیند این مازاد عرضه و کاهش ممتد تقاضا از سوی چین، می تواند به ریزش ببیشتر قیمت ها در بازارهای جهانی منجر شود. با اینحال، در صورتیکه شرکت های بزرگ معدنی جهان به ویژه واله و ریو تینتو دست به کاهش عرضه در راستای جلوگیری از اصلاح بیشتر قیمت بزنند، به نظر می رسد بازار آهن بتواند شرایط متفاوتی با تحلیل های فعلی طی هفته های آتی تجربه کند.

کد خبر: ۳۵۰٬۵۴۸

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha