به گزارش بازار، به نقل از فرهیختگان؛ همانطور که انتظار میرفت، در جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، دامنه درگیری به تأسیسات انرژی کشیده شد آن هم بهصورت کنترل شده و محدود. گرچه ابتدا از این صهیونیست ها بودند که به تأسیسات انرژی ایران حمله کردند، اما ایران در این حوزه بیباکتر از رژیم صهیونیستی عمل کرد و با حملات موشکی به بزرگترین پالایشگاه نفتی و دو نیروگاه بزرگ اسرائیل، ضربات سختی را به شبکه تأمین انرژی این رژیم وارد کرد. ایران در جنگ انرژی با اسرائیل دست بالاتر را دارد، زیرا طبق بررسیها، ۸۰ درصد از انرژی رژیم شامل نفت و گاز از ۷ نقطه گلوگاهی تأمین میشود که ضربه به آنها کار آسانی است، همانطور که در طول جنگ ۱۲ روزه نیز ۴ نقطه از این ۷ نقطه شامل پالایشگاه حیفا، پالایشگاه اشدود، بندر ایلات و میدان گازی لویاتان از مدار خارج شدند. همچنین در صورت پاسخ اسرائیل و حمله به تأسیسات انرژی کشورمان، به طور حتم دامنه جنگ انرژی به خلیجفارس یعنی تأسیسات انرژی منطقه و تنگه هرمز کشیده میشود. با جهش قیمت نفت، ضربه بزرگی به بازارهای مالی آمریکا وارد میشود در نتیجه سنگینی کفه ترازو به سمت ایران در درگیری نظامی در حوزه انرژی، رژیم صهیونیستی را به سمت جنگ در ناحیه خاکستری با ایران کشانده است، تا با استفاده از عملیاتهای خرابکارانه به تأسیسات انرژی کشورمان آسیب بزند. در سالهای گذشته شاهد عملیاتهای خرابکارانه از حمله سایبری تا انفجار در تأسیسات انرژی ایران بودهایم که حتی در طول جنگ ۱۲ روزه نیز فرم خاص خود را برای جلوگیری از کشیدهشدن دامنه جنگ به خلیجفارس حفظ کرده است. اما آیا تاکنون رژیم صهیونیستی توانسته از طریق جنگ در ناحیه خاکستری به تأسیسات انرژی ایران آسیب وارد کند؟ در این گزارش به بررسی نمونههای از سال ۱۴۰۰ تا امروز پرداخته میشود.
توطئه اول:
نخستین اقدام رژیم صهیونیستی در آبانماه ۱۴۰۰، حمله سایبری به سامانه سوخت ایران بود که منجر به توقف سوختگیری در بیش از ۴۰۰۰ پمپ بنزین شد که با هوشیاری وزارت نفت ناکام ماند و در عرض ۱۲ ساعت، ۴۲/۵ درصد از جایگاهها بهصورت دستی فعال شدند. طی دو روز، همه جایگاهها به حالت دستی درآمدند و ۳۶ درصد از آنها دوباره به سامانه سوخت وصل شدند.
توطئه دوم:
دومین اقدام خرابکارانه رژیم، حمله سایبری به سامانه سوخت در ۲۷ آذر ۱۴۰۲ بود که توسط گروه «گنجشک درنده» انجام شد. این حمله از طریق اینترفیس درگاه بانک ملت صورت گرفت و ۴۰ درصد از جایگاههای سوخت آسیب ندیدند. این توطئه در عرض ۲ روز با سرعت عمل بیشتری نسبت به قبل خنثی شد.
توطئه سوم :
سومین اقدام خرابکارانه رژیم، در بامداد ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ انجام شد. هدف دشمن انفجار یک نقطه گلوگاهی در شبکه گازرسانی بود تا تأمین گاز کشور را در اوج زمستان مختل کند و در بروجن و صفاشهر انجام شد و هدف آن قطع ۴۰ درصد از انتقال گاز کشور بود که ناکام ماند. اما منجر به کاهش ذخایر سوخت مایع نیروگاهها تا اواخر سال ۱۴۰۲ شد و سطح ذخایر گازوئیل به ۰/۶ میلیارد لیتر رسید که پایینترین میزان در چهار سال اخیر بود.
توطئه چهارم:
در صبح روز دوم جنگ، یک حمله پهپادی به دو پالایشگاه فاز ۱۴ پارسجنوبی و پالایشگاه گاز جم انجام شد. باوجود انهدام پهپادها، انفجارهای کوچک و آتشسوزی رخداد که تا ۲۴ خردادماه اطفا شد.این حمله به دلیل آسیب به یکی از چهار واحد پالایشگاه فاز ۱۴ پارسجنوبی باعث از دست رفتن ۱۲ میلیون مترمکعب در روز از عرضه گاز ایران شد. با این حال، تأثیری بر تأمین نیاز بخش خانگی و نیروگاهها نداشت.
نظر شما