به گزارش خبرنگار بازار، نشست بررسی ظرفیتهای بنادر آبادان ظهر جمعه با حضور «سیدمحمد مولوی» نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی و مصطفی خانزادی «مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند» در سالن جلسات بندر آبادان برگزار شد.
در این نشست، سیدمحمد مولوی با تأکید بر اهمیت لایروبی بنادر گفت: اگر عملیات لایروبی انجام شود، آبادان میتواند به دروازه توسعه خوزستان در حوزه مبادلات تجاری تبدیل شود.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به نحوه اجرای طرح منطقه آزاد اروند تأکید کرد: در زمان آغاز این طرح، لازم بود تمامی بنادر و گمرکات شهرستان آبادان در محدوده منطقه قرار میگرفت تا مشکلات ناشی از دوگانگی امروز ایجاد نمیشد.
مولوی بازنگری در محدوده منطقه آزاد را ضروری دانست و افزود: به جای گسترش فیزیکی باید ظرفیتهای اقتصادی تقویت شود. همچنین مدیریت منطقه آزاد نیازمند تسلط کامل بر بنادر، گمرک و شهرکهای صنعتی شهرستان آبادان است.
بر اساس اظهارات این نماینده مجلس، ظرفیتهای اقتصادی مناطق چویبده و اروندکنار نیز باید به منطقه آزاد افزوده شود. سرمایهگذاران به حمایت واقعی و عملی نیاز دارند و سازمان منطقه آزاد باید شرایط جذب سرمایه را بهصورت جدی فراهم کند.
مولوی خاطرنشان کرد: منطقه آزاد اروند ظرفیت تبدیلشدن به هاب انرژی را دارد. تحقق این هدف با اضافهشدن دیگر قابلیتهای اقتصادی امکانپذیر خواهد بود.
بندر الواصلیه عراق از نان شب واجبتر است
در ادامه نشست، مصطفی خانزادی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند نیز با تأکید بر ضرورت احیای فرصتهای اقتصادی اظهار داشت: به صورت کلی همه امور باید بر پایه مطالعات علمی و کارشناسی پیش برود. تصمیمگیریهای شتابزده به دلیل وجود خطای بالا قابل قبول نیست.
مدیرعامل منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد: پذیرش هر طرح اقتصادی مشروط به تأیید متخصصان و صاحبنظران است.
خانزادی با اشاره به اهمیت توسعه صنعت گردشگری گفت: اروند رود و مسیر جادهای جدید در حال احداث، قابلیت تبدیل شدن به منطقه نمونه گردشگری را دارند.
در بخش دیگری از سخنان مدیرعامل، بندر الواصلیه در سیبه عراق به عنوان پروژهای راهبردی معرفی شد که اجرای آن باعث رونق تجارت و رشد اقتصادی منطقه خواهد شد.
وی تاکید کرد: بندر الواصلیه در سیبه عراق، از نان شب واجبتر است.
به گفته خانزادی، تغییرات گسترده در طرحهای شهری و بازتاب آن در سیمای شهر از دیگر اولویتهای سازمان است.
در پایان نشست، حکمی، عضو هیاتمدیره سازمان منطقه آزاد اروند، با اشاره به اشکالات گذشته در مسیرگذاری این منطقه گفت: حمایت عملی از سرمایهگذاران، شرط اصلاح روندهای اشتباه است. منطقه آزاد اروند در حوزه اقتصاد مبتنی بر دریا از ظرفیت بالایی برای ایجاد درآمد برخوردار است.
به گفته این عضو هیاتمدیره، در گذشته بسیاری از شهروندان کویتی برای خرید به این منطقه سفر میکردند و اکنون با مدیریت فعلی، امکان رفع موانع و تحقق اهداف منطقه وجود دارد.
لازم به ذکر است، سیدمحمد مولوی، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، به همراه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند صبح جمعه از مسیر آبی بین آبادان و بندر الواصلیه عراق و سالن مسافری بندر آبادان بازدید کردند.
این مسیر آبی که تنها ۷ دقیقه فاصله دارد، ظرفیت بالایی برای توسعه همکاریهای اقتصادی و گردشگری بین ایران و عراق دارد. بندر الواصلیه، واقع در منطقه سیبه استان بصره، یکی از بنادر مهم عراق محسوب میشود، اما متأسفانه تاکنون خط آبی مستقیمی با آبادان نداشته است.
بصره که به عنوان پایتخت اقتصادی عراق شناخته میشود، میتواند نقش ویژهای در گسترش مبادلات تجاری با ایران ایفا کند. ایجاد خط آبی میان آبادان و بندر سیبه از مطالبات جدی فعالان اقتصادی و گردشگری جنوب کشور به شمار میرود.
نظر شما